Takıntı

Alvillaa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2015
1.912
8.173
158
Merhaba herkese danışmak istediğim bisey var hanımlar ben aşırı takıntılı herşeyi kafama takan bi insanım gerçekten bu beni cok yıpratiyo. Şöyle bi amaaan kim ne yaparsa yapsın banane tarzında davranamiyorum bu benim esimlede sorun oluyo adam aynı şeyleri dinle dinle bikiyo artık ayrıca ne kadar takmiycam desem bile kendi kafamda onu yoguruyorum sürekli tek düsuncem o taktigim konu oluyo.
Size sormak istedigim nasıl başarırım takmamayi kendi içimde de yoğurmamayi banane demeyi nasıl başarabilirim cevaplarsanız sevinirim.

Onuda düşündüm ama eşim karşı cikiyo 😐
Neye karşı çıkıyor? Daha iyi hissetmek için terapi almanıza mı? Onun iznine ihtiyacınız yok. Kolunuz bacağınız ağrıdığında hastaneye gitmek için izin alıyor musunuz? Sizdeki gibi insana yapışmış ruh hallerinin, tedavi olmadan geçeceğine inanmıyorum.

çok büyük dertleriniz olmamış belliki, Allah vermesin tabi de , büyük bir derdi olunca insan , dünya yansa umrunda olmuyor...

Neden onun onayı gerekiyor ? Hem karşı çıkıyor hem de şikayet mi ediyor ? Lükse bak ..
Aslında benim annem de piskoloğa git diyo ama esimin ailesinde bu cok ama çok tuhaf karşılanan bisey ve eşimde böyle bi ailede yetiştiği için onada ters geliyo ama düşünüyorum gitmeyi kimseye soylemeden

çok büyük dertleriniz olmamış belliki, Allah vermesin tabi de , büyük bir derdi olunca insan , dünya yansa umrunda olmuyor...
Çok şükür büyük bi derdim olmadı ama evliliğimin ilk 7 yılı berbat geçti esimin ailesi tarafindan aslinda eskiden hiç biseyi önemsemezdim evlendikten sonra başladı bu bende

Ustalık Gerektiren Kafaya Takmama Sanatı adlı kitabı okuyun. Yazarı Mark Manson; ben okudum. Bişeyleri değiştiremeseniz bile en azından farkındalık yaratarak başlangıç yapmış olursunuz.

Aslında benim annem de piskoloğa git diyo ama esimin ailesinde bu cok ama çok tuhaf karşılanan bisey ve eşimde böyle bi ailede yetiştiği için onada ters geliyo ama düşünüyorum gitmeyi kimseye soylemeden
doktora gitmek için eşinden izin almana gerek var mı?

Çocuk var mı çocuk olunca insan başını kaldıramiyor kaldı ki takıntı yapsın.yani bence böyle, komşum var benim temizlik hastası ama çamaşır suyu içen cinsten aynı anda durmadan temizlik ve çocuklara nasıl bakıyodu bilmiyorum ama takıntınin her hâli kötü bence

O da psikiyatrik bir sorun, hatta ilk başlarda hafif başlıyor devam ettikçe kocamaaan kontrol edilemez bir hal alıyor. Psikiyatristten yardım alabilirsiniz..

Merhaba herkese danışmak istediğim bisey var hanımlar ben aşırı takıntılı herşeyi kafama takan bi insanım gerçekten bu beni cok yıpratiyo. Şöyle bi amaaan kim ne yaparsa yapsın banane tarzında davranamiyorum bu benim esimlede sorun oluyo adam aynı şeyleri dinle dinle bikiyo artık ayrıca ne kadar takmiycam desem bile kendi kafamda onu yoguruyorum sürekli tek düsuncem o taktigim konu oluyo.
Size sormak istedigim nasıl başarırım takmamayi kendi içimde de yoğurmamayi banane demeyi nasıl başarabilirim cevaplarsanız sevinirim.
En sevmedıgım ınsan tipi kv de oyle bır olay olur butun cocuklar aranır ıtına ıle anlatır sonra duramaz benı arar. Bacılarını arar durur. İc huzurunuz yerınde olması lazım. Kv ne zaman bır ugras bulsa bırakır konusmayı senede uc ay ıyı. bır bahce ısı fılan olur ıkı uc ay kuran okunur sakın sonra kısın azar bu takıntısı oturuyor ya evde. Kafanızı takmamak ıcın bır ıs edın kıtap oku yuruyus yap kendı sev kendınle ılgılen yenı pasta tarıflerı ogren. Bu düsünceler hem sıze hemde sevdıklerınıze zarar verırıyor ve bır sure sızden bıkarlar malum ben bazen kv akıl verıyorum onun bana vermesı lazım demı yanı😁

Zamanla çogalır ve tedavi zorlaşirsa hayat çekilmez olur. Yardim alin alamam diyorsaniz da küçük adımlar deneyin . Takintinizin en kolay olanindan başlayip yavaş yavaş ilerleyin. Takinti yaptiginiz şeyin tersini yapin tabi zarar vermeyecekse .

Zamanla çogalır ve tedavi zorlaşirsa hayat çekilmez olur. Yardim alin alamam diyorsaniz da küçük adımlar deneyin . Takintinizin en kolay olanindan başlayip yavaş yavaş ilerleyin. Takinti yaptiginiz şeyin tersini yapin tabi zarar vermeyecekse .
Teşekkür ederim cevap için

Back
X