• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Takıntılarım ve ben

yarabandi

Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2015
80
13
18
Tekrar merhaba,
bu aralar fazlasıyla problemlerle boğuşuyorum yada ben abartıyorum bilmiyorum. ben 27 yaşındayım. şuan hayatımda birisi var yaklaşık 2 ay olmak üzere. ve ben kesinlikle yalan söyleyebilen birisi değilim, söylesem bile vicdanım rahat vermiyor ve gerçeği çok geçmeden söyleyiveriyorum.
Bundan 7 yıl kadar evvel nişanlanmıştım ve çok kısa sürdü ancak nişandan önce hayatımdaki şahıs o anki cahilliğimi fırsat bilip beni korkutarak tehdit ederek (aileme söylemek, aileme yada bana zarar vermek, evimi bildiğini ve gelip beni rezil edeceğini vs.) benimle birlikte olmaya zorladı ve bende o anki korkuyla ses çıkarmadım ama tam olarak ne olduğunu hatırlamıyorum. Sevgilime de bunu anlattım, doktora gideceğimi ve artık ne olduğunu öğrenmek istediğimi. kendisi sağolsun inanılmaz destekleyici cümleler kurdu, istersen bende gelebilirim ihtiyacın olursa psikolog arkadaşıma söyleyeyim ona git, ben sana hep destek olurum sende bana destek oluyorsun vs dedi. Ama sanki bana bunlar yeterli gelmedi benden uzaklaşıyormuş gibi hissettim ki belkide abartıyorum.

Şuanki sevgilim ise beni inanılmaz çok seviyor gerçekten, bir dediğimi iki etmez sağolsun. Ona gerçekten güvenirim. Çok saf ve çok temiz bir insandır, aslında evet bir başkası söyleyince inanılması gerçekten çok güç bu duruma çünkü yaptığı bir çok hareketinden gerçekten saf olduğunu anlayabiliyorum. Çünkü ilk zamanlarda bana bir çok şeyini anlatamazdı çekinirdi utanırdı. yavaş yavaş açılıcam derdi. hal hareket yada sevgi konusunda sıkıntı yaşamadık sadece paylaşım konusunda utanıyordu benim tepkilerimden korkuyordu. çünkü bazen kızma bana lütfen diyerek söze başlayarak anlattığı şeyler gerçekten kızılacak değil aksine gülünecek şeylerdi. Bana şüphe uyandıracak tek bir hareketi dahi olmadı nereye gidiyorsa muhakkak haber verir, bir konuda ona kızıyorsam asla terslemek ben haksızsam bile güzel güzel oturur anlatır bana. Ancak gel gelelim ki ailesi konusunda çekincelerim var. her akşam mutlaka aynı sofrada olma kuralları varmış bu yüzden biz kesinlikle akşam 5 6dan sonra dışarı çıkamıyoruz kendisi yemek konusunun evlerinde çok kutsal olduğunu bu yüzden evlenince bizim evimizde de böyle olacağını söylüyor. bu arada ailesi farklı bir ilde kendisi halalarıyla kalıyor. onlara söylemeden dışarı adım dahi atmıyor, hatta bazen söylemeyi unutuyorsa ve halası kızıyorsa acayip çok takılıyor ve inanılmaz üzülüyor. ev işlerine sürekli yardımcı bazen yemek bile hazırlıyor temizlik vs ne derseniz var. Hani sanki ben erkeğim o kız gibi hissediyorum bazen.

Çünkü gerçekten sırf bu yüzden görüşmelerimiz öyle kısa sürüyor ki en fazla 2 3 saat yanyanayız ve akşam olmadan eve dönüyor. Bilmiyorum bazı şeyleri ben kafama çok takıyorum sanırım çünkü yarın sabah doktora gideceğim kontrol için bekaretim konusunda.

Bende kesinlikle sorun var orası kesin ama ne yapmalıyım sizce ? Birde erkek arkadaşımın bu hali normal mi ? Hiç böyle biriyle karşılaştınız mı ?

Adam aileye bağlı ve evcimen biri.
Hoşuna gitmediyse ayrıl tabii.
Kimi kızlar daha esnek erkeklerden hoşlanır.
Bekaretle bu konunun ilgisini çözemedim.

Adam aileye bağlı ve evcimen biri.
Hoşuna gitmediyse ayrıl tabii.
Kimi kızlar daha esnek erkeklerden hoşlanır.
Bekaretle bu konunun ilgisini çözemedim.

bende onu düşünüyorum ne alaka diye :kahve:

Yani bahsetmeye çalıştığım şey o konuda dahi paylaştığımda asla ters bir cümlesi yada hareketi olmadı

Yani bahsetmeye çalıştığım şey o konuda dahi paylaştığımda asla ters bir cümlesi yada hareketi olmadı
Yine anlamadım.
Bekaret konusunda nasıl ters cümlesi ve hareketi olabilir ki bir insanın?

bakire misin değil misin öğrenmek istiyorsan kendin için öğren. bu çocuğa herhangi bi açıklama borçlu değilsin. detsek istiyor olabilirsin ama bu konular ters tepebilir. kendine saklamalıydın bence.

ayrıca çocuğun şu anki eve bağlılığında sıkıntı var. 5-6dan sonra görüşememe olayı çok saçmaymış. hiç kimse mi dışarı çıkamıyor o saatten sonra? o ne öyle askeriye gibi.

bakire misin değil misin öğrenmek istiyorsan kendin için öğren. bu çocuğa herhangi bi açıklama borçlu değilsin. detsek istiyor olabilirsin ama bu konular ters tepebilir. kendine saklamalıydın bence.

ayrıca çocuğun şu anki eve bağlılığında sıkıntı var. 5-6dan sonra görüşememe olayı çok saçmaymış. hiç kimse mi dışarı çıkamıyor o saatten sonra? o ne öyle askeriye gibi.

erkek arkadasın ozgur birine benzemıyor. bence kararlarını kendı verebılecek yasta ( eve gelme saatı vs.) ılerde sorun olabılır dıye dusunuyorum. bekaret e gelıncede gecmıste yasanmıs bıtmıs uzatmanın doktora gıdıp kontrol ettırmenın manası yok bana gore..

birkaç sene sonra kocam benle gezmiyor diye konu açmanız çok olası.saat 5-6 nedir ki sonuçta erken daha.

Bekaret konusu tam anlaşılamamış sanırım. Bahsetmeye çalıştığım şey kendi rızamda olmamasına rağmen (kendi rızamda olsa farketmez) bir çok erkek bunu takıntı haline getirir ve ayrılık sebebi dahi olabilir. Söylemene gerek yoktu diyebilirsiniz ancak bakire değilsem ve yarın öbür gün evlendiğimizde eğer bunu sorun haline getiren bir insansa evlendikten sonra bu problemi yaşamam daha kötü olurdu. Ona anlatmamın tek sebebi bu. ve bu şekilde kötü düşüncelere sahip olan birisi değil.

Benim problemim ise ilgili alakalı sevgisini gösteren birisi olmasına rağmen görüşme konusunda hep problemlerle var. Elinden geldiğince yapmaya çalışıyor ama yeterli değil sanki. aile içerisinde çok baskı altında olduğunu hissediyorum. bu sebeple ayrılmakta istemiyorum ama çözümde getiremiyorum.

En ufak bir soğukluğumda yada görüşemediğimizde verdiğim tepkide kendisi de çok üzülüyor ve ondan ayrılacağımdan korkuyor. Bunu gerçekten hissettiğinin farkındayım deli gibi pervane oluyor. Ama işte bende ilerisi için korkuyorum. Bu hep böyle mi devam edecek diye. Kendisiyle de bu fikirlerimi hep paylaşıyorum ve asla böyle birşey olmayacağını söylüyor.

evet en fazla beraber çıkabiliyor ki çıkmıyorlarda hiç görüyorum. ailesi hep böyleymiş. ama kendisi inanılmaz derecede gezmeyi sever ve mesleği gereğide öyle zaten. hep gezme planları yapar hayal eder ama o kadar yani.

Bekaret konusu tam anlaşılamamış sanırım. Bahsetmeye çalıştığım şey kendi rızamda olmamasına rağmen (kendi rızamda olsa farketmez) bir çok erkek bunu takıntı haline getirir ve ayrılık sebebi dahi olabilir. Söylemene gerek yoktu diyebilirsiniz ancak bakire değilsem ve yarın öbür gün evlendiğimizde eğer bunu sorun haline getiren bir insansa evlendikten sonra bu problemi yaşamam daha kötü olurdu. Ona anlatmamın tek sebebi bu. ve bu şekilde kötü düşüncelere sahip olan birisi değil.

Benim problemim ise ilgili alakalı sevgisini gösteren birisi olmasına rağmen görüşme konusunda hep problemlerle var. Elinden geldiğince yapmaya çalışıyor ama yeterli değil sanki. aile içerisinde çok baskı altında olduğunu hissediyorum. bu sebeple ayrılmakta istemiyorum ama çözümde getiremiyorum.

En ufak bir soğukluğumda yada görüşemediğimizde verdiğim tepkide kendisi de çok üzülüyor ve ondan ayrılacağımdan korkuyor. Bunu gerçekten hissettiğinin farkındayım deli gibi pervane oluyor. Ama işte bende ilerisi için korkuyorum. Bu hep böyle mi devam edecek diye. Kendisiyle de bu fikirlerimi hep paylaşıyorum ve asla böyle birşey olmayacağını söylüyor.
Bekaretle ilgili bir yorum yapamayacağım. Kişinin kendisine özel bir konuyu biriyle paylaşmak çok yanlış. Bakire olmadığın için boşanmayı ve ayrılmayı düşünen adamı da zihniyeti de bana çok uzak.
Neyse...
Adam aile baskısı içinde olabilir,o şekilde yaşamayı seviyor da olabilir.
Hep söylerim ben birbirine bağlı kalabalık aileleri severim.
Beraber yemekler,kahvaltılar,tatiller çok eğlenceli olur.
Ama gerektiğinde başbaşa olmasını da bilecek insan.
Eğer o ayrımı yapamıyorsa üzgünüm bu iş seni mutlu etmez.
Açıkça konuşmazsan bunu öğrenemezsin.

Sevgiliniz kaç yaşında ,belkide halasıyla birlikte yaşadığı için halasına karşı sorumluluk hissedip eve geliş gidiş saatlerine dikkat ediyordur.bu kadar baskı altında yaşaması sevgilinize zor geliyor mu, bu durumdan şikayeti var mı ,normal mi karşılıyor bu düzeni

Bekaretle ilgili bir yorum yapamayacağım. Kişinin kendisine özel bir konuyu biriyle paylaşmak çok yanlış. Bakire olmadığın için boşanmayı ve ayrılmayı düşünen adamı da zihniyeti de bana çok uzak.
Neyse...
Adam aile baskısı içinde olabilir,o şekilde yaşamayı seviyor da olabilir.
Hep söylerim ben birbirine bağlı kalabalık aileleri severim.
Beraber yemekler,kahvaltılar,tatiller çok eğlenceli olur.
Ama gerektiğinde başbaşa olmasını da bilecek insan.
Eğer o ayrımı yapamıyorsa üzgünüm bu iş seni mutlu etmez.
Açıkça konuşmazsan bunu öğrenemezsin.
Evet bunu bende çok kez söylüyorum kendisine, akşam yemek saati konusunda maalesef birşey yapamıyor. Bizim ailemizde hep böyle eğer masada bir kişi eksik olsa doymadığımı hissediyorum diyorlarmış ve baya tripler falanda oluyormuş sanırım.
Ancak görüşme konusunda sıkıntı yaşadığımızda da ben tepki gösterdiğim an ne yapıp edip geliyor

Sevgiliniz kaç yaşında ,belkide halasıyla birlikte yaşadığı için halasına karşı sorumluluk hissedip eve geliş gidiş saatlerine dikkat ediyordur.bu kadar baskı altında yaşaması sevgilinize zor geliyor mu, bu durumdan şikayeti var mı ,normal mi karşılıyor bu düzeni
Kendisini halası okutmuş üniversitede ve şuanki halimi ona borçluyum beni çok geliştirdi diyor. kendisi 25 yaşında. aslında zor geliyor ona farkındayım ama halasına bişey diyemiyor ve o da haklı beni merak ediyor ama ne bileyim diyor.

Evet bunu bende çok kez söylüyorum kendisine, akşam yemek saati konusunda maalesef birşey yapamıyor. Bizim ailemizde hep böyle eğer masada bir kişi eksik olsa doymadığımı hissediyorum diyorlarmış ve baya tripler falanda oluyormuş sanırım.
Ancak görüşme konusunda sıkıntı yaşadığımızda da ben tepki gösterdiğim an ne yapıp edip geliyor
Eeee siz başbaşa iftar yapamayacak mısınız mesela?

Kendisini halası okutmuş üniversitede ve şuanki halimi ona borçluyum beni çok geliştirdi diyor. kendisi 25 yaşında. aslında zor geliyor ona farkındayım ama halasına bişey diyemiyor ve o da haklı beni merak ediyor ama ne bileyim diyor.
Bu taraftan bakınca vefalı biri gibi ,ama bu kadar kuralcı bir ailede yaşadıktan sonra evlendikten sonra aynısını kendi evinde de uygular mı,sizin eve gelme saatiniz içinde baskı yaoar mı,arkadaşlarınızla bir yerlere gittiğinizde problem çıkarır mı,şimdi den belli eder aslında kendini,size hesap sorma durumu var mı,kontrol ediyor mu sizi kaçta geldin nereye gittin gibi

Back
X