Takıntılarımdan nasıl kurtulurum

Uzmanhnm

Ne ararsan içinde,onu bulacaksın yanında..
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2016
466
345
103
merhaba kk..
direkt konuya giriyorum. Şuan ücretsiz izindeyim ve 2 ay sonra dolacak,işe döneceğim,bu arada hayatım için hayati önem taşıyan bir sınavım var yani deli gibi ders çalışmam gerek.. sorun şu ki ders çalıştığım için sürekli atıştırmaktan kilo aldım 71 oldum.. işten ayrıldığımdan beri bi 6 kilo fazlam var,bi çok kıyafetime giremiyorum. Bunu takıntı yaptım! Saçma sapan detoxlar deniyor o gün yorgun geçirip ertesi gün yemeğe saldırıyorum. Şuan hiç zamanı değil tüm enerjimi sınava vermeliyim ama tartıda o 7 rakamını görmek de beni çok geriyor.. aklımdan çıkmıyor bir türlü,kendime de kızıyorum ama kısır bir döngüdeyim.. napıcağımı şaşırdım :((((

Takıntı değil durumun. Şu an kilo fazlan var bunun yanında sınav stresin de var. Önce bir beslenme planı oluştur detokslar filan uzun süreli diyet yapan kişiler icin mola zamanları. Yani direk kilo vermeni sağlamaz aksine alırsın. Mesela sabah vaktinde kalk yumurta peynir gibi protein değeri yüksek gıdalardan tüket yanına ceviz badem fındık içleri ekle. Ekmeğini tam buğdayla değiştir. Ders çalışırken bunlardan tüket en azından aburcuburdan daha iyidir ve çabuk tokluk hissi verir hem de zihinsel performansını arttırır B12 ile. İçecek bitkisel çay tercih et şekerli nescafe filan tüketiyorsan. Öğünlerini atlama ve protein olsun. Evdesin nasıl olsa. Çalışma molasını dışarı çık bi saat yürüyüş yap her gün hem nefes alırsın kafa dağıtırsın hem de kilo vermene katkısı olur.

Üzerinizde sınavdan dolayı stres var,stres olduğunda da dengeyi bulmak zor.ilk olarak sınavda başarılı olmak için kendinize bir strateji geliştirin.ne kadar ve ne çalışacağınıza karar verin,yaptığınız stratejik plana gerçekçi yaklaşıp bunu uygulayın.siz plana sadık kalıp uyguladığınızda inanın kafanız da rahatlar.o saatten sonra da zayıflama işlerine girişirsiniz
Çalışmalarınıza ara verdiğinizde de dışarda yürüyüş yaparsınız her gün,bunu zamana yayın.bir günde kilo almadınız,vermeniz de zaman alacak haliyle sabırlı olun.hızlı ve sağlıksız çözümleri de aklınızdan çıkarın

Ben geçen sene KPSS'ye hazırlandım.
Aşırı stresliydim ve sürekli yemek yedim.
Tabi o "7" ile başlayan sayıyı gördüm sonunda tartıda.

Bu sefer sınav stresi yanında kiloyu kafaya taktım.
Çok yanlış yapmışım.
Günde sadece 1 saat yürüseymişim ya da 1 saatlik bir spora yazılsaymışım keşke.
Hem stresim azalacaktı hem de kilo problemim olmayacaktı.
Hiç düşünme ya spora yazıl ya da kendin yürüyüş yap.
Emin ol derslerine de daha iyi odaklanirsin.

Basarilar dilerim sınavında.

Aslinda yeme sebebiniz açlık değil gibi o yuzden rutininizi bozmayın bence sadece ufak değişiklikler yapın.Mesela bol su için her gun yarım saat yürüyüş yapın ( sinav stresiniz içinde iyi olur rahatlatır ) yediğiniz abur cuburlarin yerine de kalorisi daha düşük abur cuburlar veya kuru meyveler tercih edin.

Cuma zayiflama yarışması formlari var diyet gruplarinda canim. hem kafan dağılır hem motive olursun.2 gündür bende dikkat ediyorum yediklerime ve spor yapiyorum falan. Eger düşünürsen link gonderebilirim. Bende 70lere dogru yol aldım ve durdurdum bu gidisati.

Bende iki ayda 10 kilo aldım ve iştahım çok fazla açılmıştı. Youtube’da erden taşkınsu’nun bilinçli kilo verme meditasyonuna rastladım ve yemekle ilişkim tamamen değişti diyebilirim. Şimdiden üç kilo verdim bile.. Linkini bırakıyorum bence mutlaka faydasını görürsün.. ....

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X