Takıntılı aşkın sebebi ne olabilir?

Moonladyy91

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2018
171
25
98
Benim şöyle bir durumum var: ilk ilişkimi 6 senedir unutamıyorum. Bana kötülükler yaptı, umursamadı, umut vermedi sözde ama ilişkimizi sakladı. İlk ilişkim olduğu için hiç sesimi çıkarmadım, bitmesin istedim bir alışkanlığım var ve kimseyle çıkmak, kimseyle görüşmek istemiyorum. İlk ilişkimde beni umursamadığı için kıskançlığımın dozu artmış ve ayrılmıstık. Kendisinin cok buyuk payı ve hataları vardı anormal kıskancliklar degildi, hatta başkası olsa çoktan kestirir atar ardına bakmazdı. Ben ise onu senede 1 defa görmeye razı da oldum. Hatta hayatta o nasıl isterse öyle davrandım. Beni terketmesinden hep korktum. Yaptığım kiskancliklar nedeniyle psikolog güven problemi konusunda yardım almamı, iletişim bozukluğu yüzünden ilişkimin bittiğini söyledi. Ben ise aşırı takıntım olduğunu düşünmeye başladım. Artık bu durumdan kurtulmak istiyorum. Sizce takıntılı aşkın gerçek aşktan farkı nedir ve Takıntılı aşk neden kaynaklanır?

Benim şöyle bir durumum var: ilk ilişkimi 6 senedir unutamıyorum. Bana kötülükler yaptı, umursamadı, umut vermedi sözde ama ilişkimizi sakladı. İlk ilişkim olduğu için hiç sesimi çıkarmadım, bitmesin istedim bir alışkanlığım var ve kimseyle çıkmak, kimseyle görüşmek istemiyorum. İlk ilişkimde beni umursamadığı için kıskançlığımın dozu artmış ve ayrılmıstık. Kendisinin cok buyuk payı ve hataları vardı anormal kıskancliklar degildi, hatta başkası olsa çoktan kestirir atar ardına bakmazdı. Ben ise onu senede 1 defa görmeye razı da oldum. Hatta hayatta o nasıl isterse öyle davrandım. Beni terketmesinden hep korktum. Yaptığım kiskancliklar nedeniyle psikolog güven problemi konusunda yardım almamı, iletişim bozukluğu yüzünden ilişkimin bittiğini söyledi. Ben ise aşırı takıntım olduğunu düşünmeye başladım. Artık bu durumdan kurtulmak istiyorum. Sizce takıntılı aşkın gerçek aşktan farkı nedir ve Takıntılı aşk neden kaynaklanır?
Sana deger vermedigi icin ve kovalanan oldugu icin sen takıntı yapmissin bu durumu.Kapına gelse yalvarsa ask cumleleri kursa her istedigini yapsa emin ol o adamı sevmiceksin.Yoluna bak derim.Bu hayata onun icin gelmedin.Senin kaderin belki başkası.Neden onun yuzunden kaderini degistiresin.

Sana deger vermedigi icin ve kovalanan oldugu icin sen takıntı yapmissin bu durumu.Kapına gelse yalvarsa ask cumleleri kursa her istedigini yapsa emin ol o adamı sevmiceksin.Yoluna bak derim.Bu hayata onun icin gelmedin.Senin kaderin belki başkası.Neden onun yuzunden kaderini degistiresin.
Çok haklısınız aslında, hayatımda bana değer vermeyen ve benden kaçan tek erkek çevremdeki ve belki de takıntımın sebebi budur.

Konuyu okumadım ama bence sebebi yalnızlik, icekapanıklık ve o kisiyi gozumuzde buyutmemiz. Ben platonik askimin dugununu basmayi bile dusundum:)) 6 sene platonigime sevdaliydim. Sonra sevgilim oldu. Asik degildim ama terk etmesi cok koydu ve icki sigara cok dagittim. O da iki sene surdu. 4 senelik evliyim. Esime asik oldum. Bebegimiz var. Eski yasadiklarima pisman degilim. Yasamam gerekiyordu yasadim. Su an cok mutluyum. Ufak tefek sıkıntılar tartismalar olacak elbet evlilik sevgi koklensin.

bende de buna yakın bir durum söz konusu
tam olarak bu takıntı olayını çözemesem de kendimce vardığım bir kanı var bu da -o kişiyi elde edememenin vermiş olduğu bir hırs -diyebilirim. yani ben 1 senelik ilişkiden sonra aldatıldım ve karşımdaki insan beni hiç sevmemiş gibi davrandı, saygı sınırını aştı ve umursamadı bile. bende inanmışlığım ve boşa giden emeğimle dımdızlak ortada kaldım :KK42:
bütün çabalarıma rağmen olmadı, aksine bu çabam ve emeğim yüzsüzlük olarak görüldü. hakettiğim sevgiyi bir türlü göremedim ama artık hayatın akışına kendimi bıraktım sana da bunu öneririm. hayatta hedeflerine odaklanıp kendini geliştirmek için çabalarsan ve bir meşguliyetin olursa onu unutmaya çalışmana bile gerek kalmayacak. birini unuttuğun zaman da öncesi ne olursa olsun o insan umrunda olmuyor. o kişiyi senin gözünde önemli yapan şey aslında senin onu yüceltmenle alakalı bir durum.
hayatına yeni birini alsan bile bu kadar takıntılı bir aşkın içinde daha da mutsuz olursun
bence kendine odaklan ve biraz dinlen -kafanı dinle- ve bunun için bol bol dua et
kararlı ve iradeli olursan aşabileceğine inanıyorum

Back
X