• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Takıntılı birinden nasıl kurtulurumm

Böyle durumlarda yapılacak en iyi şey 0 tepki kalmaktır normaldeama sizinki başka bir durum. Polise vereceğinizi söyleyin, devam ederse de gerçekten verin.

Böyle durumlarda yapılacak en iyi şey 0 tepki kalmaktır normaldeama sizinki başka bir durum. Polise vereceğinizi söyleyin, devam ederse de gerçekten verin.
Çok kötü durumdayım onu bırakrsam intihar edecek ve bunu gerçekten yapacak kapasitede kendisi.Öyle birşey olursa ailesi daha çok üstüme gelecek ailem öğrenecek ve daha birsürü şey

Çok kötü durumdayım onu bırakrsam intihar edecek ve bunu gerçekten yapacak kapasitede kendisi.Öyle birşey olursa ailesi daha çok üstüme gelecek ailem öğrenecek ve daha birsürü şey

İnan ailen sen 13ken öğrense şimdiye kadar çoktan konusu kapanırdı. Ailenin bilmesi yabancı insanların merhametine kalmandan iyi. Ona bakarsan sana "Evden çıkma" desin, çıktığında da intihar etsin var mı böyle bir şey? Bu konuyu daha fazla erteleme. 7 senen geçmiş bile. Elindeki kanıtlarla şikayet et.
Havadan da konuşmuyorum bu arada, benim de başımda böyle biri vardı. 6 senede anca vazgeçti

İnan ailen sen 13ken öğrense şimdiye kadar çoktan konusu kapanırdı. Ailenin bilmesi yabancı insanların merhametine kalmandan iyi. Ona bakarsan sana "Evden çıkma" desin, çıktığında da intihar etsin var mı böyle bir şey? Bu konuyu daha fazla erteleme. 7 senen geçmiş bile. Elindeki kanıtlarla şikayet et.
Havadan da konuşmuyorum bu arada, benim de başımda böyle biri vardı. 6 senede anca vazgeçti
Ciddenmi nasıl vazgeçirdin peki

Merhaba, öncelikle geçmiş olsun. Bu tehditleri, bu takıntıyı durduracak olan basit bir formül yok ne yazık ki. Sadece sizin kendiniz için olan çabanız, kendinize inanmanız ve kararlılığınız kurtarabilir sizi. Çoğu arkadaşımız ailene söyle, polise söyle demiş fakat ailenize,sosyal yapıya ait birkaç ipucu yazmışsınız. Dolayısıyla , ailenize söyleyemediğiniz, polise gidemediğiniz için üzerine düşünmeniz ve araştırmanız için birkaç öneri yazacağım buraya.
1) Size en yakın karakola, jandarma komutanlığına, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi'ne (ŞÖNİM), Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İl Müdürlüğüne, cumhuriyet başsavcılığına, kaymakamlığa/valiliğe, aile mahkemesine, belediyelere ve kadın örgütlerine başvurabilirsiniz. Bu çok genel bir tavsiyedir. Sizin yaşadığınız yerde bunu yapmak kolay mı, sonrasında hayatınıza nasıl devam edeceksiniz, enine boyuna tartın.

2) Kadın sığınma evine sığınabilirsiniz. Bir yandan okula devam edersiniz, bir yandan part time işe girebilirsiniz(veya full time). Eğitiminiz, mesleğiniz yoksa meslek edindirme kurslarından sertifikalar alabilirsiniz. Buradaki en önemli nokta, bir kez bu yolu seçtiniz mi bir daha asla arkanıza bakmamalı, ailenizden kimseyle hiçbir şekilde iletişim kurmamalı, karşınıza çıkan kimseye eski hayatınızı anlatmamalısınız.

3) Feyza Altun, Rezan Epözdemir gibi avukatlara başvurabilirsiniz. Rezan Bey, kadın davalarına ücretsiz bakıyor(bu şekilde lanse ediyor, birinci elden şahit değilim). En azından mail ya da telefon yoluyla iletişime geçip yardım isteyebilirsiniz. Dava açmak, şikayetçi/davacı olmak/olmamak değil konu. Size bir yol haritası gösterebilirler. Bir iş, bir adres, hayatınızı başka bir yerde kurmanız için bir ipucu verebilir, yardım eli uzatan yerleri tarif edebilirler.

3) Mor Çatı Destek Hattı
"Mor Çatı'ya hafta içi 09.30-17.00 saatleri arasında ulaşılabilmektedir. Acil durumlar için lütfen 155, 183 ve 0212 656 96 96'yı arayınız."
Mor Çatı'da kalma süresi 6 ay fakat sonrası için epey destek veriyorlar, iş, eğitim, kalacak yer vb.

*Telefonunuza mutlaka Kades'i indirin, kurun.
*Savunma sanatları ile ilgili ders alabiliyorsanız alın, alamıyorsanız Youtube'dan her gün izleyin, kendinizi savunabilecek gücü toparlayın.
*Planlarınız ve kararlarınız ile ilgili kimseye bir şey anlatmayın. En ufak bir dedikodu, sizi kaybedeceği üzerine bir korku ondaki şiddeti size yöneltmek üzere tetikleyebilir.
*Ses ve görüntü kaydı alın(şiddete ve tehditlere maruz kaldığınızda). Ses ve görüntü kaydı-eğer zor durumdaysanız- suç değildir. Bu kayıtları alırken yakalanmamaya dikkat edin.
Aldığınız tehditler, size yapılan şiddet hakkında ailenize, etrafınıza küçük done'ler verin(yani muhabbet arasında ufak ufak çıtlatın rahatsız olduğunuzu). Telefonunuza(sadece sizin ve polisin bulabileceği özel şifre korumalı) günlük notlar alın. Kim nasıl tehdit etti(isim soy isim-tehdit aracı(telefon?yüz yüze?)- ne dedi/ne yaptı(küfüt?tehdit?şiddet?)-tarih gün saat). İleride dava konusu olursa(tabiki davasız çözülmesi için dua ederim size), mahkeme sizin yıllardır şiddete maruz kaldığınıza dair deliller ve şahitler arayacaktır. Eğer bugüne kadar hiç kimseye tehdit edildiğinizi söylemediyseniz(etrafınızda), mahkeme şahidiniz yok sayar. Karşı taraf da birbirleri için şahitlik yapınca maalesef sizden tarafa hiçbir delil/şahit olmayabilir. Dolayısıyla ufak done'ler, ufak bilgi kırıntıları bırakın. Bu siteye yazmanız, insanlardan yardım istemeniz bile bir delildir, polis ve savcı internet geçmişini delil olarak saymaktadır, unutmayın.
Darp ediliyorsanız, devlet hastanesinden bir doktora gidip bir şekilde kayıtlara geçmesini sağlayın. Doktor kaydı/hastane kaydı mahkemede delildir.
* Her zaman kenara para ayırın(yapabiliyorsanız). Okulunuz, mesleğiniz,işiniz var mı bilemiyorum ama Meslek edindirme kurslarına gidip 3-6-9 ayda mesleki sertifika alıp bir işe yerleşebilirsiniz. İlinizde, ilçenizde Kadın kooperatifleriyle iletişime geçip el işçiliği olan işler için çalışabilirsiniz. Çevre il/ilçelerdeki kadın muhtarlara, kadın belediye başkanlarına ulaşın ve iş isteyin. Detay vermek istemezseniz "Çok zor durumdayım, bana iş verin" deyin.

Lütfen unutmayın, yaşınız küçük olabilir, çok zor durumda olabilirsiniz, çok çaresiz hissedebilirsiniz ama sadece siz kendiniz için çabalarsanız bu durumdan kurtulabilirsiniz. Bir anda yapmak zorunda hissetmeyin, araştırın, sorun soruşturun, güç ve bilgi depolayın, telefon edip bilgi alın, mail atıp sorun, utanmayın, çekinmeyin bu insanlarla bu kurumlarla konuşmaya. Gelen cevaba göre değerlendirin, hemen yapmak zorunda değilsiniz, kendinize yüklenmeyin, zaman tanıyın fakat o gereken adımı da zamanı gelince muhakkak atın.

Hayatta çok büyük zorluklar var, evet, ama inanın insan her şeyi atlatıyor, her şeyi. Yalnız başınıza bir hayat kurmaktan, başkalarından yardım almaktan, geçmişi silmekten korkmayın.

Umarım tüm kadın arkadaşlarımızın önerilerinden en az biri size bir fayda sağlar.

Yani boylede olmazki her oneriye olmaz olmaz demissin birak intihar etsin gebersin gitsin sanane ya babana soyleyemiyorsan annene soyle once ona anlat sonra polise git hatta annenizle birlikte gidin cok uzatmissiniz bu isi anliyorum yasiniz kucuk ama siz bu gidisle bu cocuktan kurtulamazsiniz tehtit mesajlari herseyi toplayin ailesinede once diyin sizi polise savciliga heryere sikayet ediyorum ben gozumu kararttim oglunuza ne olduguda umrumda degil diyin zaten tutusur onlr

13 yasinda yaptiginiz sevgili icin aileniz en fazla ne yapar ki? Anormal ruh sagligi bozuk insan degillerse yaninizda olurlar zaten bu kadar korku bosuna. Bu tehditlerle daha kotu hale gelmeden ailenize siz anlatin.

Küfür hakaret falan değil. Nazlı aşık rolü diyorum tam tersi davtanacaksınız istemiyor gibi değil çok istiyor gibi davranacaksınız
O normal biri değilki ne yaparsam yapayım daha çok bağlanıyor bana saplantı oldu bana resmen öyle bi çıkmazdayım ki napacağımı bilemiyorum

Evet yahu evlenmemiş, benim aklımda aynı adamı affetti ve evlendi olarak kalmış nedense. Öyle bir haber hatırlıyorum karıştırdım muhtemelen
O dediginiz yüzünü kezzapla yakan kişiyle evlenen kız, ona da ayrıca üzüldüm, kimse onu almaz korkusuyla katiliyle evlendi resmen..

O normal biri değilki ne yaparsam yapayım daha çok bağlanıyor bana saplantı oldu bana resmen öyle bi çıkmazdayım ki napacağımı bilemiyorum
Ne yapacaginiz belli herkeste soyledi hala napacagimi bilmiyorum diyorsunuz.

Back
X