Takıntılı halim

Naz1818

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2018
273
143
53
30
Merhaba arkadaşlar, 6 ay önce ilk tüp bebek tedavim gerçekleşti transferden sonra bebeğim bana tutunsun diye hep yattım ve o gerginlikle vücudumda istem dışı hep sol bacağımı sıkıyordum. Sol bacağımı, sol kasığımı istem dışı sıktım kastım hep. Tabi sonuç olumsuz oldu. Sonra 6 ay boyunca psikologlar antidepresanlar falan derken biraz iyiydim. Bu ay ikinci transferim oldu ve yine aynı kasılmalar başladı. Bu sefer de tuttu ama sonradan kaybettim. Şimdi hala kasılıyorum kimseye bu durumu anlatamıyorum bana bir akıl verin lütfen böyle bişey yaşayan varmı ya da sizce ne yapmalıyım tekrar antidepresanlara dönmek istemiyorum

psikologa git cnm takıntı olmuş belli

Tüp bebek merkezindeki doktorunuzla konuşun eğer psikologa gidemiyorsaniz.

Benim de üzüldüğüm ya da stres yaptığım zamanlarda sol bacağımda ağrı olur. Siz şimdi yazınca acaba fark etmeden ben de mi sıkıyorum diye düşündüm. Vücudum böyle tepki veriyor sanıyordum. Çok geçmiş olsun bu arada.

Insallah tez vakit positif sonuclar alirsiniz. Tüp bebek süreci streslidir ve psikolijik olarak yorucudur. Ne kadardir deniyorsunuz bilmiyorum, ama siz sizi fiziksel bile bu kadar etkiliyorsa muhakkak psikolojik destek almaya devam etmelisiniz. Bana kalsa tedaviye de ara vermeniz gerekir, ama saglik durumunuzu bilmedigim icin o konuda birsey söyleyemem.

Konu yalnızca bacağınızı sıkmak değil bence, siz aşırı stres yapıyorsunuz, bu da gebeliği olumsuz etkileyebilir.
Bakın ben ilk seferinde çok dikkat ettim, az hareket etmeye, günlük çok kısa ve yavaş yürüyüşler yapmaya çalıştım, tutundu ama ilerlemedi. İkinci seferde ilk gün dışında hiç yatmadım, hatta transferden 2 hafta sonra 15km yürüdüm bir gün gezerken :) olumsuz hiçbir etkisi olmadı.
Bence zihninizi rahatlatmak için terapi alın. Herşey çok daha kolaylaşacaktır.

Çok teşekkür ederim. Evet bu sol bacağın bilinç altıyla bir ilgisi olduğunu düşünüyorum bende bir kaç yerde daha rastlamıştım bu duruma

Evet inanılmaz yorucu bir süreç. 2 yıldır bu işin içerisindeyiz ne psikolog kaldı gitmediğim ne nefes terapisti. Sonumuz hayırolsun inşallah

Evet inanılmaz yorucu bir süreç. 2 yıldır bu işin içerisindeyiz ne psikolog kaldı gitmediğim ne nefes terapisti. Sonumuz hayırolsun inşallah

Ablam ve görümcemde bu süreclerden gectigi icin ne kadar yorucu oldugunu gördüm. Allah tez vakit kucaginiza evlat versin insallah. ❤

tüp bebek biraz yorucu ve stresli bir süreç. ama tutunacak bebek tepinseniz dahi tutar merak etmeyin. bende bebek tedavisi görüyordum bir kaç ay önce olmayınca bıraktım, eğer kendi halinde de olmazsa tüp bebek deneyeceğiz Allahın izniyle. kendinize yeni uğraşlar, vakit geçirecek farklı şeyler bulun. gebeliğin olmamasının en büyük sebeplerinden biri de stres, kafanızın rahat olmaması ve sürekli bebek düşünüyor olmanız. her şeyi oluruna bıraktığınızda daha mutlu olduğunuzu göreceksiniz. eğer sol bacağınızı kasmak engel değilse sadece sizi rahatsız ediyorsa tekrar terapi almanız işe yarayabilir. umarım tez zamanda tüm sıkıntılarınız geçer ve bebek sahibi olursunuz

Aslında bende bazen öyle düşünüyorum çünkü ilk transferimde hep yattım olmadı. İkincideyse hiç evde durmadım ve sürekli bacağım kasıldı ama tutunmuştu. Biraz da Allah'ın hikmeti bence olacağı varsa oluyor. İnşallah Allah size de hayırlısıyla nasip eder.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…