takıntılı halim

t24

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2011
718
6
33
arkadaşlar benim sorunum takıntılı olmam yada öylemiyim değilmiyim siz karar verin.ben son zamanlarda aman elimi oraya vurdummu aman o yere düştü silmeden tutmayayım.
örneğin bugün bi cafedeydim ortak tuvalet zannedip yanlışlıkla ellerimi yıkamaya erkek tuvalatine grmişim sonrada aman eyvah mikrop kaparmıyım ne yapcam ben şimdi diye evhamlanıyorum tabi eve geldim öyle bir sabunladım elimi sonra sabunlamadım diye tekrar sabunlamaya başladım.sadece buda değil kendi evimde babam kardeşim girdiğinde iyice su dökmeden yapamıyorum hem banyoyu hem öbürünü.yani eskinden bu kadar aldırış etmezdim ben ya.bununlada bitmiyor bütün gün düşünmekten kendimi alamıyorum.düşünmemeye çalışıyorum ama yok yani bazen engelleyebiliyorum.anlatmadığım daha bir sürü durumumda var sadece yeteri kadar anlatayım dedim.ne oluyor anlamıyorum acaba kendime dur demeli miyim dahada ileri gitmemesi için?yada ne yapabilirim bu konuda?

Bence bir dur demelisin.Daha ileriye gidecek gibi gözüküyor.Kendin ortalıgı dagıt,bi süre toparlama bırak dagınık kirli kalsın.Belki alışırsın::)

Valla nasıl bir duygu bilmiyorum ki ben fazla rahatımdır da:):)

temizlik davranışınız ; sadece erkeklerin kullandığı ortamlarda oluyor sanırım. yani ellerinizi yıkadığınız yer ortak kullanım alanıysa problem yok ama erkeklere aitse problem mi oluyor sizin için?ya da evinizde annenizden sonra lavaboya gittiğinizde bir rahatsızlık hissetmiyorsunuz ama abinizle babanızdan sonra mı rahatsızlık duyuyorsunuz?

temizlik davranışınız ; sadece erkeklerin kullandığı ortamlarda oluyor sanırım. yani ellerinizi yıkadığınız yer ortak kullanım alanıysa problem yok ama erkeklere aitse problem mi oluyor sizin için?ya da evinizde annenizden sonra lavaboya gittiğinizde bir rahatsızlık hissetmiyorsunuz ama abinizle babanızdan sonra mı rahatsızlık duyuyorsunuz?

aslında ilk başta bende öyle düşündüm ama bu dışarda grdiğim kızlar tuvalatindede oluyor mesela yada bir arkadaşla kalem bile olsa paylaşamamak gibi.suyumdan kimse içmesin.işte yemek yediğimde ekmek arası ise bölüp veririm ıssırmasın belkide biraz işte mikrop kapmaktan korktuğum içinde olabilir.
birde annemdede var böyle durum rahatsızlık acaba diyorum onun yanında baka baka bende mi o şekilde oluyorum gibi düşünüyorum artık.

Son düzenleme:
aslında ilk başta bende öyle düşündüm ama bu dışarda grdiğim kızlar tuvalatindede oluyor mesela yada bir arkadaşla kalem bile olsa paylaşamamak gibi.suyumdan kimse içmesin.işte yemek yediğimde ekmek arası ise bölüp veririm ıssırmasın belkide biraz işte mikrop kapmaktan korktuğum içinde olabilir.
birde annemdede var böyle durum rahatsızlık acaba diyorum onun yanında baka baka bende mi o şekilde oluyorum gibi düşünüyorum artık.
anlatımınıza göre yazdım ben de acaba yanlış mı anladım diye... çünkü özellikle belirtmişsiniz; ortak olmadığını anlayınca, mikrop kapacağınızı düşündüğünüzü...
psikolojik rahatsızlıklarda genetik faktör muhakkak incelenir diye biliyorum. mutlaka gecikmeden bir psikiyatriste başvurun. sanırım ailevi problemler de yaşıyorsunuz... bunlarda destek almadan kolayca çözülebilecek şeyler değil.

anlatımınıza göre yazdım ben de acaba yanlış mı anladım diye... çünkü özellikle belirtmişsiniz; ortak olmadığını anlayınca, mikrop kapacağınızı düşündüğünüzü...
psikolojik rahatsızlıklarda genetik faktör muhakkak incelenir diye biliyorum. mutlaka gecikmeden bir psikiyatriste başvurun. sanırım ailevi problemler de yaşıyorsunuz... bunlarda destek almadan kolayca çözülebilecek şeyler değil.

anladım teşekkür ederim ilginiz için.

obsesyon yada obsesif kompulsif bozukluk olarak bi araştır netten.
hemen doktora gitmene gerek yok kendi çabanla üstesinden gelebilirsin.
durumunun bence bu. ne olduğunu araştır öğren ona göre halletmeye çalış. iyi bişey değil çok çekersin sonra vede çektirirsin yakınlarına.

Öncelikle çok geçmiş olsun, psikolojik bir sorun gibi.

Benim de önceleri bu kadar olmasa da bu tarz bir sorunum vardı ve obsesif kompulsif teşhisi konmuştu. Bana doktor şöyle demişti: "Her ne zaman aklına bu düşünce gelirse trafikteki "DUR" lambaları gibi düşüncene dur de ve başka şeyleri düşün." İlk başta bu tarz şeyleri çok düşündüğün için sürekli dur demekten bıkkınlık gelecek, yorulacaksın muhtemelen ki amaç da bu zaten, beynini o düşünceden bıktırarak başka şeylere yönlenmesini sağlamak... Ama sen yine de profesyonel bir yardıma başvur her halükarda.

Çok geçmiş olsun tekrar.

bu sorun benim eşimde de var ve ilaç kullanıyor.. artık bende bıktım bu sıkıntıdan cok zor bi durum gercektenn.. bence ilerlemeden bi doktora gidin.. bekledikçe dahada ilermele ihtimali var.. hem kendiniz hemde ailenizi düşünün.. çünkü bazen çekilmez hale geliyor..

herkese çok teşekkür ediyorum ilginiz için...

Back
X