takıntılı koca

miniminimom

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2025
470
328
18
kızlar kocam başak burcu. tabi burçla alakalı mı bilmem ama aşırı düzenli, dakik, kuralcı biri..ve aşırı ayrıntılara takık.. mesela atıyorum ona bişey anlatıyorum(konunun bi önemi yok her konu) işte bankaya gittim vs vs o ise benim bir kelimeme takıp lafımı kesip neden öyle dedin neden öyle yaptın o niye öyle dedi niye öyle yaptı konuşup durur ve asla önemsememzlik yapmaz. beni cocugu gibi hep uyarır düzeltir. bundan ne kadar rahatsız oldugumu dile getirsem de asla kabul etmiyor hatta benim alıngan oldugumu veya tartışma çıkartmak istediğimi söylüyor. hevesli hevesli bişey anlatıyorum anlattıgımın içinde en sacma ayrıntıya takılıp bana öğütler veriypr düzeltiyor falan. ev temizliği konusunda da bende temiz biriyim ama asla ona begendiremem. bebeğim hep kucak isteyen biri yeri geliyor bir bulaşığı yıkayamıyorum. başlar konuşmaya neden yıkamadın keşke yıkasaydın. kendi yıkar ama söylenir de.
nasıl düzelir bu bilmiyorum ya da nasıl bir yol izlemem gerek.

Son düzenleme:
Benım sevgılım de maalesef bu burca mensup. Sureklı karsı tarafı yetersız hıssetırıyorlar. Bırkaz kez uyardım, ılışkıyı sarstıgının farkında degıl. Fazla durustluk ıyı degıl. Baya tartısma cıkarıp ıdrak etmesını saglamadıkca anlamıyorlar

Benım sevgılım de maalesef bu burca mensup. Sureklı karsı tarafı yetersız hıssetırıyorlar. Bırkaz kez uyardım, ılışkıyı sarstıgının farkında degıl. Fazla durustluk ıyı degıl. Baya tartısma cıkarıp ıdrak etmesını saglamadıkca anlamıyorlar
inşallah evlenmeden önce bu durumu törpülersiniz. değişeceklerini sanmıyorum ama biraz yumuşatabilirler bize karşı

Ben başak falan değilim sizin deyimle bende biraz düzen severim belki birazdan fazla da olabilir.Bende kendi yaptığım işi en çok beğenirim başkasının işini begensemde bir çok insan gibi .Belkide saçma değildir takıldığı yerler ona göre belki oda sizde olan bu tepkiyi anlamiyordur sürekli alınan kavga çıkarmaya meyilli diyor oda size .Bir yerde bence karakteri bu evlenmeden önce farklimiydi bu huy gizlenemezki hemen belli eder kendini.Bence siz üzerine giderseniz bozulur gibi geldi bana ilişkiniz tabi aşırı rahatsız ediyorsa sizi o degismeyede de niyetli değilse bilemem seçenek olarak ne kalır geriye .Bence zaten herşeyi denemişsinizdir genelde insanların degisebildiklerine çok inanmıyorum törpüleme evet kendim dahil degisemem kimse için kendimi de gizlemem işine gelirse derim.Belkide her insanın bir dikeni var gülü sevio dikene katlanmamak olmuyor demek lazım .Her insanda bişey var biz ne kadar tolere ederiz edebilirmiyiz yada edemezmiyiz ilişkinin yürümesini de bitmesini de tikanmasini da sağlayan bunlar .Ben istemedikçe sorun görmedikçe kimse değişmez diyorum Hatta .bazen sorun olduğunu bilse bile .

Gel de burçlara inanma arkadaş. Şu başağın kadını bal gibi, çok iyi anlaşıyorum ama erkeği bi gıcık ya. Eski bi başakzedeyim, adam istisnasız her şeyimi didikler kontrol ederdi. Yüzümdeki kılı tüyü incelerdi. Bi tırnak kontrolü yapmadığı kalırdı. Genel olarak dürüst ve anlaşılmaz insanlar ve ilişkide çok zor insanlar.

Tabi bazı aşırı sorunlu haller için geçerli değil yorumum bazen psikolojik olarak bazı yöntemler terapi vs destek alıp minimuma indirmek mümkün olabilir.O farklı bir konu .Ana karakterdeki bu huyları değiştirmek ise bambaşka bir konu Genelde insanlar uğraşmıyor kendilerinde ki sorunlarla. Bunun için gerçekten bı oturup düşünmek gerekiyor ilişkiyi nasıl daha iyi hale getirebilirizi iki taraflı . Önce kabul etmek sonra karşıyi suçlamadan bir destek almakda bir seçenek .Tabi bunu kaç kişi gerçekten ister yapar

Ben kendim de basak burcuyum esim de ,görümcem de . Düzenleyici falan ama takıntılı derece de değil.
Esim söylenirse arada , simdi susturdum🙈 istiyorsa kendi yapabilir.

Gecen bana yolda yürürken dikkat et dedi, bunu hep yapar, iyi ki yanımdaydın yoksa ben ne yapardım, dedim dhdjdjdk

Yani kafamiza takmadan anlaşıyoruz bir sekilde

Bende basagım sohbet esnasında tıpkı bu sekilde sürekli sorular sorarım meraktan. Diger türlü düzen müzen yok dagınık biriyim:)

kızlar kocam başak burcu. tabi burçla alakalı mı bilmem ama aşırı düzenli, dakik, kuralcı biri..ve aşırı ayrıntılara takık.. mesela atıyorum ona bişey anlatıyorum(konunun bi önemi yok her konu) işte bankaya gittim vs vs o ise benim bir kelimeme takıp lafımı kesip neden öyle dedin neden öyle yaptın o niye öyle dedi niye öyle yaptı konuşup durur ve asla önemsememzlik yapmaz. beni cocugu gibi hep uyarır düzeltir. bundan ne kadar rahatsız oldugumu dile getirsem de asla kabul etmiyor hatta benim alıngan oldugumu veya tartışma çıkartmak istediğimi söylüyor. hevesli hevesli bişey anlatıyorum anlattıgımın içinde en sacma ayrıntıya takılıp bana öğütler veriypr düzeltiyor falan. ev temizliği konusunda da bende temiz biriyim ama asla ona begendiremem. bebeğim hep kucak isteyen biri yeri geliyor bir bulaşığı yıkayamıyorum. başlar konuşmaya neden yıkamadın keşke yıkasaydın. kendi yıkar ama söylenir de.
Merhaba canım. Başak+ yükselen başak burcu erkekle iki yıl sevgili olmuş biri olarak şunu söylerim ki çok zor. Ben illallah dedim🥲 herşeye kusur bulur. Makyaj yaparsın niye yaptın yapmazsın niye yapmadın vs . Çok kaotik susmayan beyinleri ve çeneleri var. Ben ayrıldım. Bence sen konunun ne kadar ciddi olduğunu tavrınla göster. Sakın ola kendinde özgüvensizlik yaratma öyle olsa bile ona belli etme kendini ezdirme. Başak burcu erkeği öyle malesef. Ben olsam tavrımla ona belli ederim ve yaptığımın üzerinde dururum. O senin özgüvenini baltalayamaz lütfen seni değersizleştiren birine karşı sabırlı olma. Ayrıl da diyemem kendi kararın. Ama sen değerlisin lütfen seni sömürmesine izin verme.

Boşver bişey anlatma sen de.

Gel de burçlara inanma arkadaş. Şu başağın kadını bal gibi, çok iyi anlaşıyorum ama erkeği bi gıcık ya. Eski bi başakzedeyim, adam istisnasız her şeyimi didikler kontrol ederdi. Yüzümdeki kılı tüyü incelerdi. Bi tırnak kontrolü yapmadığı kalırdı. Genel olarak dürüst ve anlaşılmaz insanlar ve ilişkide çok zor insanlar.
başkasına anlattıgımda abarttıgımı düşünüyorlar ama siz beni cok iyi anlarsınız gercekten cok yorucu. evlenmeden önce uzak mesafe ilişkimiz oldugu için mi bilmiyorum cok rahatsız etmiyordu bu durum ama evlendikten sonra ilallah ettirdi

Genel bir yorum yapayım.Kendi evliliğim için de çevremdeki evlilikler için de farkettiğim bir şey.Erkeğin istediği gibi biri olmaya çalışırsan yaptıkça fazlasını istiyor.Annem ,babam için 32 dişimi ağzımdan söktü yine de içi rahat etmedi der hep.O konuşsun dursun sen temizlik yapmak istiyorsan yap mesela.Onun kuralları diye bir şey olamaz.Ben buyum kabul edersen ne ala.

Bende Başak burcuyum ve hatta bugün doğum günüm 😃 annemin milyar demesine kardeşimin geliyom gidiyom demesine hatta birinin bulusma yerine 10 dakka gecikmesine bile tahammül edemiyorum resmen saçlarım dimdik oluyor ve Elimde olan bişey değil 🥴

Bende Başak burcuyum ve hatta bugün doğum günüm 😃 annemin milyar demesine kardeşimin geliyom gidiyom demesine hatta birinin bulusma yerine 10 dakka gecikmesine bile tahammül edemiyorum resmen saçlarım dimdik oluyor ve Elimde olan bişey değil 🥴
Mutlu seneler o zaman iyiki doğdunuz nice güzel sağlıklı yaşlara

Tabi bazı aşırı sorunlu haller için geçerli değil yorumum bazen psikolojik olarak bazı yöntemler terapi vs destek alıp minimuma indirmek mümkün olabilir.O farklı bir konu .Ana karakterdeki bu huyları değiştirmek ise bambaşka bir konu Genelde insanlar uğraşmıyor kendilerinde ki sorunlarla. Bunun için gerçekten bı oturup düşünmek gerekiyor ilişkiyi nasıl daha iyi hale getirebilirizi iki taraflı . Önce kabul etmek sonra karşıyi suçlamadan bir destek almakda bir seçenek .Tabi bunu kaç kişi gerçekten ister yapar
aynen öyle ben zaten her öyle davrandıgında tepki vermiyorum kendimi sorguluyorum cünlü acaba ben mi abartıyorum alıngan mıyım vs diyip alttan alıyorum ama bir günde 5 kere aynı şeyi yapınca dile getirmek zorunda kalıyorum. keşke o da biraz törpülese bu huyunu içine atsın mesela ben nasıl zor olsa da yapıyosam o da yapabilir ,ama yok.

Back
X