Takıntılımıyım?

Hubannn

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2015
3.627
2.143
53
merhaba arkadaşlar;
Son 1 yıldır kendımde bazı degışıklıkler gozlemliyorum. Benı cok rahatsız edıyor aynı zamanda. Sızdede aynı durum oluyor mu? Suan bu durumların normal olup olmadıgını ayıramıyorum. Rahatsız oldugum durumlar;
Sık sık kapattıgım kapıyı kontrol edıyorum.
Guven problemi yasadıgım kişiyi örneğin bır arkadasım acaba kırgın mı? Aramadı küs mü? Vs gibi düşüncelerle tedırgınlık hissi oluyor.
Kafamda düşünceler bir konuyu dusunuyorum içimden konuşuyorum of artık boğulana kadar konudan çıkmıyorum.
Öğretmenim ve cocukların cok ıhtıyacı var bana. Suan için işime yansımıyor lakin zamanla işime yansır verımlılığim düşerse üzülürüm.
Bahsettığim seyleri sızlerde yasıyormusunuz . Biz bayanlar fazla detaycıyız dıyemı yasıyoruz , fazla mı inceliyoruz deşiyoruz bırseyleri.. Bıraz sohbet edıp anlasılmaya ıhtıyacım var sanırım..

Bu kadar fazla olmasada bende de var,sanırım obsesyon bir uzmandan yardım alsak mı ki

Bu kadar fazla olmasada bende de var,sanırım obsesyon bir uzmandan yardım alsak mı ki
İlaç değilsede terapi düşünülebilir. Anlamıyorum kendımı hiç değmeyecek insanları sanki çok önemliymiş gıbı dusunup kurup duruyorum. Ortada hıcbırsey yok suan

İlaç değilsede terapi düşünülebilir. Anlamıyorum kendımı hiç değmeyecek insanları sanki çok önemliymiş gıbı dusunup kurup duruyorum. Ortada hıcbırsey yok suan

İşte o bende yok bu sorunu kendim hallettim,başkaları için kendimi üzmüyorum artık
daha da ileri gidip beni üzen insanları hayatımdan çıkarıyorum ve kafam çok rahat ama vesveseye bir türlü çare bulamıyorum

Esasında bende oyle yapıyorum ailem esım hersey yolunda . İnsanların fıkırlerıne neden takılıyorum anlamıyorum. En son cok sevdıgım aile dostumuz olan bırı tarafından fena darbe aldım:) ondan sonra boyle oldum . Fazla deger verıyoruz kendımızden önce tutmamak lazım

bence birçok insanda var böyle takıntılar...ben mesela sabah kalkar kalkmaz eşimin nefes alıp almadığına bakarım..sonra eğer ütü yapmışsam acaba ütünün fişinin çekip çekmedimmi diye kendimi yere bitririm..ama şu ütü kapı fiş olaylarına eşimle birlikte çözüm ürettik..mesela ben ütü yapıyorsam ütünün fişini çektim diye eşime eşime söylüyorum..sonra bir problem kalmıyor :)

Bende bazen bi his oluşuyor mesela bizimkiler uyurken gidip anne bana mı seslendin vs diyorum aslında seslenmediğini biliyorum ama bana ihtiyacı varmış gibi hissediyorum.
Heryer güvenli olduğu halde uyumadan kontrol ediyorum.
Telefonumu içeriye şarja takıyorum sonra içim huzursuz oluyor ya priz kızarsa yangın çıkarsa diye gidip kontrol ediyorum. Böyle şeylere az takardım bu ara arttı sanki.

Sabahleyın evden çıkarken ütünün fişini çektim mi , ufonun fişini çektım mı wclerin + mutfağın kapısını kapattım mı dye eve girip tekrar bakarım.. Bence her insanda okadar takıntı vardır..

Annemı kaybettıkten sonra bende nefes kontroluyapardım.. Kaybetme korkusundan sanırım o durum. Ütü vs kontrolu cıldırtıyor benı emınım kapattıma yınede bakıyorum

Aynı durum işte. O evdrn cıkılmıyor bır turlu. Peki insanları takmak yogun bı sekıldedusunmen içinden konuşmak durumu szde varmı

Benımde boyle boyle basladı sonrasında artık ck sevdıgım bırınden darbe alınca en ufak sorun yasadıgım kişilerı yada hıc sorun yokken oturup dusunuyorum. İçimden konuş dur.

Aynı durum işte. O evdrn cıkılmıyor bır turlu. Peki insanları takmak yogun bı sekıldedusunmen içinden konuşmak durumu szde varmı
Evet var :))
Özellikle birisiyle konuşucaksam ilk önce içimde bir planlarım kırmamak için sonra konuşurum. Paat diye konuştuğumda genellikle kırıyorum çünkü biraz patavatsızım..
Mesela iş yaparken gün içerinde konuştuklarımı gözden geçiririm :))
Bide bu aralar acayip sınırlıyım insanları terslıyorum içten içe kendıme kızıyorum sürekli içimden

Hiç degmeyecek insanlar için yoruyoruz kendımızı. İçimden konuştukca yoruluyorum enerjımı alıyor ınan. Dıyorum olmasa ne olur gorusme nıye takıyorsun yok say ama yok . Ortada bırsey olsa neyse bırseyde yok önceden yasanmış konuşulmuş sorunlar . Nıye byle olduysam