Hiç şaşırmadım. Sevgilim de alman,kreş öğretmeni. Bazı çocukların iki annesi ya da iki babası olduğundan dolayı ya da tek ebeveynli olmasından dolayı 'anneniz/babaniz' dememeleri gerektiğini, her ikisini de kapsayan 'ebeveyn'e benzeyen bir kelime kullandıklarini söylemişti. Buna bile dikkat eden insanlar otizme sakat demezler.
Neden Almanya'da yaşayıp çocuğunuzu Türklerin okuluna veriyorsunuz ki? Verin güzel güzel Alman kresine, hem medeniyet görsün hem yaşadığı ülkeden akranlarıyla sosyallessin.
Gecen de yine
LadyNurr
arkadaş yazmıştı, Almanya'da bir işverenin akla hayale gelmeyecek çirkin sözlerini. Sorunca o da türk çıktı. Benim de Almanya'da çalışıp parasini alamayan arkadaşım vardı, o da türk patronlu çıkmıştı. Yasal presedurlerin işine gelen tarafini görmezden geldiği için şikayetçi de olamamıştı, zavalli ailesi TL ile para göndermek zorunda kalmıştı

Ben Almanya'ya gitsem türk bakkaldan bile alışveriş yapmam heralde

Bence bu da size ders olsun. Doğma büyüme oralisiniz diye biliyorum, denkliginiz yok mu? Gidin bir alman kresinde calisin. Sevgilim çok mutlu, iki vardiya,neredeyse yarım gün çalışıyor. yılda da 45 güne yakın izni var, izin tarihleri belli,asla sorun çıkmıyor.
Ne işiniz var türk kresinde:)