- Konu Sahibi AlmanyaTreni
%100000000000
Y.vşaklık bazı insanların içinde, ne yaparsan yap gitmiyor ordan
Valla adı ne bilmiyorum bencillik mi, kötülük mü y,vsaklik mi ama keşke böyle insanlar hep birbirini bulsa, iyiler de birbirini

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
%100000000000
Y.vşaklık bazı insanların içinde, ne yaparsan yap gitmiyor ordan
Böyle biri bide üst mercide çalışan ya da işveren gibi biri mi ya?Iyi geceler hanimlar yatakta 1saat dön dön uyuyamadim icimi size dökmek istiyorum. Ben işimi degistirmek istiyorum memnun degilim bu yüzdende bugun bir gorusmeye gittim. Soru sordu cevaplar derken kac cocugunuz varlara gectik 2 tane dedim biri okula biri krese gidiyor dedim. Buyuk oglumu neden tüm gün bir okula vermedigimi sordu daha rahat olabilirsiniz calisma saatleri acisindan dedi bende oglumun otizmli oldugunu ve terapi gordugunu o yuzdende tüm gün okulun ona iyi gelmiyecegini soyledim. Hemen uzgun bir ifadeyle aaa öylemi dedi kücük oglunuzda SAKAT mi dedi?Pardon dedim otizmlilik bi sakatlik degil dedim tabi actim agzimi cünki cocuklarim Benim ince cizgim. O densizin lafida degil beni üzen sadece bazen burnunuzun direği sizliyor biri en ufak birsey ima etse ister istemez üzülüyorsun. O benim canim ya cok basarili o cok akilli kendi isini kendi yapan 8yasinda bir beyefendi. Hala gunumuzde otizmli degince sepici bir hastalik oldugunu dusunen insanlar var sakat diye dusunen insanlar var buna insan üzülüyor. Otizm bi sakatlik veya hastalik degil farkindaliktir. Kusura bakmayin icimi birine dökmem gerekiyordu hakkinizi helal edin.
MALESEF ve kreste calisiyor düsününBöyle biri bide üst mercide çalışan ya da işveren gibi biri mi ya?özel durumu olan bireylere bile bu ifadeleri kullanılmıyor hiç mi empati yeteneği, bilgisi yok ya da… otistik diyenler var bide..
Ama böylelerine bakınca o sevgisizlik ve cehaletin kendi hayatlarına da sirayet ettiğini görüyorum, misal aynı durumda olup evladını benimsemeyenler var, böyle böyle hayatı zindan ediyorlar kendilerin. Eb büyük kötülükleri kendilerine, iyi etmişsin bu arada
Sizin çocuğunuza olan sevginiz ve ilginiz o saçma kelimeden çok daha büyük ,aynisi olmasada başka şeylerde çoğumuz yaşıyoruz bu durumu da kimi eğitebilirsiniz ki ?yanı cahillik böyle bir şey, söylediğinin farkında olmamak onun icin sacmalayan insanlari dusunmeyin vaktinize yazikgercekten oyleler hayal gucleri okadar kuvvetliki bende isterdim cocugum gibi hayal kurmayi. Cok sey ogrendim ben onunla. Sabretmeyi hergun torbasina yeni bir bilgi atiyor bunlari gormek cok gzl ama densizin biri geliyor tuzla buz ediyor insani.
türk yeri ozel bir kres. Konustugum kiside türktü türk bir kadin.Bu olay Almanya'da alman bir adamla aranızda mi geçiyor?? Eğer öyleyse çok sasiririm gerçekten
Hiç şaşırmadım. Sevgilim de alman,kreş öğretmeni. Bazı çocukların iki annesi ya da iki babası olduğundan dolayı ya da tek ebeveynli olmasından dolayı 'anneniz/babaniz' dememeleri gerektiğini, her ikisini de kapsayan 'ebeveyn'e benzeyen bir kelime kullandıklarini söylemişti. Buna bile dikkat eden insanlar otizme sakat demezler.türk yeri ozel bir kres. Konustugum kiside türktü türk bir kadin.
cocuklarim türk yerinde degil. Ben is görüşmesi icin gittim gitmez olaydim. Pisman oldum zatenHiç şaşırmadım. Sevgilim de alman,kreş öğretmeni. Bazı çocukların iki annesi ya da iki babası olduğundan dolayı ya da tek ebeveynli olmasından dolayı 'anneniz/babaniz' dememeleri gerektiğini, her ikisini de kapsayan 'ebeveyn'e benzeyen bir kelime kullandıklarini söylemişti. Buna bile dikkat eden insanlar otizme sakat demezler.
Neden Almanya'da yaşayıp çocuğunuzu Türklerin okuluna veriyorsunuz ki? Verin güzel güzel Alman kresine, hem medeniyet görsün hem yaşadığı ülkeden akranlarıyla sosyallessin.
Gecen de yineLadyNurr arkadaş yazmıştı, Almanya'da bir işverenin akla hayale gelmeyecek çirkin sözlerini. Sorunca o da türk çıktı. Benim de Almanya'da çalışıp parasini alamayan arkadaşım vardı, o da türk patronlu çıkmıştı. Yasal presedurlerin işine gelen tarafini görmezden geldiği için şikayetçi de olamamıştı, zavalli ailesi TL ile para göndermek zorunda kalmıştı
Ben Almanya'ya gitsem türk bakkaldan bile alışveriş yapmam heralde
Bence bu da size ders olsun. Doğma büyüme oralisiniz diye biliyorum, denkliginiz yok mu? Gidin bir alman kresinde calisin. Sevgilim çok mutlu, iki vardiya,neredeyse yarım gün çalışıyor. yılda da 45 güne yakın izni var, izin tarihleri belli,asla sorun çıkmıyor.
Ne işiniz var türk kresinde:)
İyi baricocuklarim türk yerinde degil. Ben is görüşmesi icin gittim gitmez olaydim. Pisman oldum zaten
bide nedense hep bana denk gelir sanki cekiyorum boyle insanlari. Ama agzimi iyi actim Aa diyemedi cit diyemedi. Kreste calisiyor bi suru diplomasi var ama malesef hicbisey alamamis gordugu derslerde. bide devletin yeri yani devlet yardim veriyor bu krese oyle soyliyeyim.İyi bari
Ama ne cesaret hiç anlamadım. Öyle bir ülkede yaşayıp böyle cumleler kurmak g.t ister yanibenim çocuğun dedigine göre (ve benim anladığıma göre,o kadar uzun cümleler kurdu ki aralarda algimdan kaçanlar oldu) sizin orada aynı "işadamı" lafı gibi mesleklerin cinsiyet belirten halleri çok rahatsız ediciymis. Hepsine alternatif üretilmiş, "iş adamı= iş insanı" gibi
Bir meslekten bahsederken cinsiyet belirten eski kullanmak bile sorun oluyormuş işte.
Yani bir kesim buna bile dikkat ederken bir kesim otizme özürlü diyor...
Bu nasıl bir kendini geliştirememislik,bu nasıl bir yaşadığı ülkeye ayak uydurmamislik böyle.
Google yorumu yazmanız da çok iyi olmuş. İnşallah çok insan görur de ağzından çıkana pişman olur cahil kadin
Insanlar sakat kelimesini nekadar kolay soyluyor degilmi aslinda yasak olan bir cumle. Ve sorus sekli ses tonu anlatamam. Ama beter oldu insallah hakettigi cezayi alir oda insallah yaptigim yorum birseye yarar.Benim oğlum değil ama galiba sizin beyniniz sakat deseydiniz keşke haketmis
türk yeri ozel bir kres. Konustugum kiside türktü türk bir kadin.
Haklisin iste salak olunca bir insan gidiyim bir konusayim dedim. Suan zaten calisiyorum sadece memnun degilim beni o kresten bu krese bu kreisten oteki tarafa yollayip duruyorlar.bu durumun nezaman bitecegide belirsiz o yuzden gideyim bir konusayim dedim. Malesef insanlar hata yapiyor bu gune kadar hic bi turkle calismadim bi deneyeyim dedim ama türk yine kendini gösterdi. En azindan bastan gordum buna sukur.Yapılacak şey belli, Arbeitsamta şikayet edeceksiniz. Kadınlara yönelik ayrımcı sorular kesinlikle yasak. O işveren gümbür gümbür yasayı çiğnemiş. Xing ve Kununuya da negatif review yazıcaksınız.
Ablacım, bak Türkiyedesin sandım ona göre üstte diş göster ayrımcılığa pabuç bırakma yazdım. Sen diyorsun ki onca Alman kreşinin içinde gittim Türk kreşine, eee o zaman belayı kendin çağırmışsın kusura bakma. Madem gittin Almanya'ya o zaman Avrupalı olmanın nimetlerinden faydalanacaksın, Avrupalı ve eşitlikçi işveren bakacaksın kendine. Ayrımcı işyerine razıysan dön gel Türkiyeye o zaman, orda ne işin var?? Son olarak Avrupada yaşıyorsan Avrupanın değerlerini savunman lazım, böyle sorular yasak demelisin mutlaka ve şikayetçi olmalısın.
Otizm farkındalıktır değil otizm farklılıktır ve otizm farkındalığı önemlidir. Ben de işim gereği otistik çocuklarla çalışma şansı buldumIyi geceler hanimlar yatakta 1saat dön dön uyuyamadim icimi size dökmek istiyorum. Ben işimi degistirmek istiyorum memnun degilim bu yüzdende bugun bir gorusmeye gittim. Soru sordu cevaplar derken kac cocugunuz varlara gectik 2 tane dedim biri okula biri krese gidiyor dedim. Buyuk oglumu neden tüm gün bir okula vermedigimi sordu daha rahat olabilirsiniz calisma saatleri acisindan dedi bende oglumun otizmli oldugunu ve terapi gordugunu o yuzdende tüm gün okulun ona iyi gelmiyecegini soyledim. Hemen uzgun bir ifadeyle aaa öylemi dedi kücük oglunuzda SAKAT mi dedi?Pardon dedim otizmlilik bi sakatlik degil dedim tabi actim agzimi cünki cocuklarim Benim ince cizgim. O densizin lafida degil beni üzen sadece bazen burnunuzun direği sizliyor biri en ufak birsey ima etse ister istemez üzülüyorsun. O benim canim ya cok basarili o cok akilli kendi isini kendi yapan 8yasinda bir beyefendi. Hala gunumuzde otizmli degince sepici bir hastalik oldugunu dusunen insanlar var sakat diye dusunen insanlar var buna insan üzülüyor. Otizm bi sakatlik veya hastalik degil farkindaliktir. Kusura bakmayin icimi birine dökmem gerekiyordu hakkinizi helal edin.
nekadar sanslisiniz size cok tesekkur ederim sizin gibi insanlar oldugu surece zaten hicbirsey beni yildiramazOtizm farkındalıktır değil otizm farklılıktır ve otizm farkındalığı önemlidir. Ben de işim gereği otistik çocuklarla çalışma şansı buldumBana okulda engelli çocuk olduğu söylendi ancak çocuğu görünce anladım, sadece farklıydı, engelli değil. Sonuç olarak çok iyi iletişim geliştirdik ve onu sınıftan ayrı tutan öğretmenlerine de ders oldu. Çünkü bana beni anlamayacağını söylemişlerdi.. Bunları söyleyen eğitimciler, öğretmenler. Malesef otizm farkındalığı ülkemizde yaygın değil, bunu kabul etmek çocuğumuza da anlatmak gerekiyor ki başa çıkabilsin. Bu sizin veya çocuğunuzun hatası değil, cahillik. Eminim gelecekte herkes otizm e daha farklı bakacak, o zamana kadar böyle kişilere hazırlıklı olun. Kötü bir amaçları yok, sadece bilmiyorlar. Hepsine tek tek anlatmak da sizi yorar, otizm hastalık değildir diyin geçin
![]()