Takvim’in ‘fotoşop’ marifetiyle canlı bomba ilan ettiği kadından suç duyurusu

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.870
40.691
698
Takvim’in ‘fotoşop’ marifetiyle canlı bomba ilan ettiği kadından suç duyurusu

AKP’ye yakınlığı ve ‘fotoşop‘ konusundaki limitsiz hayal seviyesiyle bilinen Takvim gazetesinin, fotomontaj yöntemiyle manşetten canlı bomba ilan ettiği sekreter D. T., savcılığa suç duyurusunda bulundu.

D.T., “Büyük bir iftiraya uğradım. Gazete beni uyuşturucu bağımlısı ve terörist olarak gösterdi. Hayati tehlikem var”dedi.

‘Fotoşop‘la montajladı, bir de hikaye yazdı

takvim-2.jpg

Takvim gazetesi 26 Ağustos tarihli manşetine manşetine D.T.’nin fotoğrafını taşıyarak kendisinin silah zoruyla canlı bomba yapıldığını iddia etmişti. Söz konusu ‘haberde‘, “PKK ağabeyini rehin aldı, ölüm tehtidi yağdırdı. Genç kızı uyuşturucu hap verip silah zoruyla canlı bomba yaptılar” ifadeleri kullanılmıştı.

Ancak haberde kullanılan fotoğrafın montaj olduğu ortaya çıktı. DİHA’ya ait fotoğraf, 18 Ağustos’ta Dersim-Pülümür karayolunda PKK’nın yol kesme eyleminde çekilmişti. Canlı bomba olarak gösterilen genç kadın da otobüsteki yolculardan biriydi.

Takvim ise DİHA’ya ait dört ayrı fotoğrafı ‘fotoşop‘la montajlayıp üzerine bir de hikaye yazdı.

Şaka olduğunu sandım
Gazetenin ‘canlı bomba’ olduğunu öne sürdüğü ve hedef gösterdiği D.T., Cihan Haber Ajansı’na konuştu. Takvim’in manşetini gördüğünde şok olduğunu söyleyen D.T., “Önce bana arkadaşım şaka mı yapıyor diye sordum hatta. Çok güzel yapmışsın dedim ve inanmadım” dedi.

Kızımın hayati tehlikesi var
İftiraya uğradıklarını belirten baba E. T. ise, “Kızımın hayati tehlikesi var. Her akşam ben gidip işten alıyorum. Mahalleden bile taşınmayı düşünüyoruz” diye konuştu.

Şaşırtmadı
Gazete hakkında hakkında suç duyurusunda bulunduklarını ve manevi tazminat davası açtıklarını kaydeden avukat Cesim Parlak da, “Ağaçla röportaj yapan adamın böyle bir habere imza atması bizi şaşırtmadı” ifadesini kullandı.

Back