tan bir konu

flyu

Hayat @/):)₺
Kayıtlı Üye
5 Mart 2013
215
134
103
O kadar üzülüyorum ki şu kaka yapmamasına günlerce sıkıyor kaka geliyor yapmamak için sıkıyor ve bağırsakları dolana kadar yapmıyor psikoloğa dahi götürdüm popo ucuna bakıldı hiç bir sıkıntı çatlak tahriş bişey YÖK yapmıyor yapmıyor bıktım yemin ederim kilotları hep kaka lekesi lavman yapıyorum yine hepsini yapmıyor inadı çook ve her konuda bu kadar emek verdim ilk çocuğum be kesinlikle çok çok çok yüz verdim şımarttık şuan dört yaşında ve asla söz dinlemiyor Asla yapmam dediğim her şeyi yapıyorum tehdit ediyorum tartaklıyorum resmen kınadığım anneyim artık tv başından kalkmıyor etkinlik yapardık eskiden yapmıyor artık dört aylık bir kardeşi var her fırsatta kafasına indirip sıkıştırıyor sallanmadan uyumuyor ayakkabısını tenezzül edip çıkarmıyor çok çok üzülüyorum artık ruhuna erişemiyorum hayatım bu aralar zaten zor anne babamın yanından ayrılıp başka bir şehre yerleşecem bir yandan bunun bu davranışları bir yandan gidecem derdi allahım aklımı sen koru sen yardım et biraz karışık yazdım affedin çok canım sıkkın çocuğu benim gibi kakasını sıkan var mı ne önerirsiniz

O kadar üzülüyorum ki şu kaka yapmamasına günlerce sıkıyor kaka geliyor yapmamak için sıkıyor ve bağırsakları dolana kadar yapmıyor psikoloğa dahi götürdüm popo ucuna bakıldı hiç bir sıkıntı çatlak tahriş bişey YÖK yapmıyor yapmıyor bıktım yemin ederim kilotları hep kaka lekesi lavman yapıyorum yine hepsini yapmıyor inadı çook ve her konuda bu kadar emek verdim ilk çocuğum be kesinlikle çok çok çok yüz verdim şımarttık şuan dört yaşında ve asla söz dinlemiyor Asla yapmam dediğim her şeyi yapıyorum tehdit ediyorum tartaklıyorum resmen kınadığım anneyim artık tv başından kalkmıyor etkinlik yapardık eskiden yapmıyor artık dört aylık bir kardeşi var her fırsatta kafasına indirip sıkıştırıyor sallanmadan uyumuyor ayakkabısını tenezzül edip çıkarmıyor çok çok üzülüyorum artık ruhuna erişemiyorum hayatım bu aralar zaten zor anne babamın yanından ayrılıp başka bir şehre yerleşecem bir yandan bunun bu davranışları bir yandan gidecem derdi allahım aklımı sen koru sen yardım et biraz karışık yazdım affedin çok canım sıkkın çocuğu benim gibi kakasını sıkan var mı ne önerirsiniz
Lütfen çocuğa çok baskı yapmayın. Hele çocuğunuz erkekse şu lavmani yapmayın Allahaşkina

Daha 4 yaşında bizim koca koca çocuklarımızda bazen dalıyor o an tuvalete gitmeyince çamaşırı batıyor. Hemen bir duş aldırın temizlenir.Çocuğu üzmeyin günah

Lavman yapmayın çocuğa, ne kadar onur kırıcı ve beden bütünlüğüne, çok kişiye özel bir karara mühadale edici bir hareket. Çocuğunuz 4 yaşında olsa ve siz annesi olsanız dahi durum böyle. Yeğenim de şuan 4 yaşında 2 yaşından 3 yaşına bir dönem aynı şekilde tutmaya sonra uykusunda yapmaya başladı. Doktoru asla ne lavman ne fitil öneriyor. Pedegogu iç çamaşırlarını kirlettiği zaman ona suda durulatmayı önerdi öyle yapıyorlardı, bir de ya-pa'nın bir hikaye kitabı var konuyla ilgili onu önermişti. Son olarak bunu pedegog mu önerdi, doğru bir yaklaşım mı bilmiyorum ama kakasını yaptıkça küçük koleksiyon oyuncaklardan veriyorlardı.

İlginçtir ki doğduğundan bu yana bizim bebenin de totosuyla bir alıp veremediği var.
Daha yaşına yeni girecek ancak dışkılarken kendisini öyle bir sıkıp kasıyor ve tutmaya çalışıyor ki.
Eh, aklı basmaz, kendi varlığını yeni keşfedip algılıyor, küçücük bebe neden böyle yapıyor dedik, götürdük doktora. Fiziksel bir sorun yok, normal, olağan. Ama tutmaya çalışıyor gibi, bacaklarını kasar, zor çekeriz dizlerine. Kendi kakasından mı korkuyor ya da vücudunda onun kontrolü dışında bir şey olduğu için öfkeleniyor mu nedir çözemedim.

Bir kez daha götüreceğim doktora çünkü çocuk ciddiyim ki doğdu doğalı böyle.
Kaka yapmaya başladığı her anı biliriz çünkü ağlar her seferinde. Annem bile "Ömrümde ilk kez böyle bir bebek görüyorum" şeklinde gayri ihtiyari söylenir.
Nedendir, niçindir, bilemedik.

Bir çocuk kakasını yapmıyorsa ve fizyolojik bir sebebi yoksa kesinlikle psikolojiktir.

Tuvalet eğitiminde baskı kurmayın lütfen.

Hele ki lavman yapmayın.

Ve tuvaletini yapıp yapmadığı ile ilgili hiç konu açmayın.

Bir şeyi yapmayacağım diyorsanız yapmayin. O ısrar etti agladi diye geri dönmeyin kararinizdan... Laf olsun diye de itiraz etmeyin dört yaşında bir çocuk anlamaya başlamıştır.
Huysuzluk sebeplerini gözlemleyon ve sabırla aşmaya çalışın.

kendisi yatıp uyuyan oğlumu kardeşi dogunca ,
bebeği emzirirken onu ayağımda sallayıp uyuttum bir süre.
4 yaslarindaydi tekrar bebek oldu bir süreliğine.
konuşması bile değişti.
4 yaş büyük bir yaş değil.su an bebek olduğu için evde o gözünüzde büyümüş olabilir.
ama henüz oda küçük.4 yaşında tuvalet eğitimini tamamlamamış çocuklar var.
kardeşten sonra gelişen bir durumsa piskolojiktir.
siz kizdikca daha kötü olacak onu bilin.
bebeğin altini severek değiştirip onu tartaklarsaniz çok daha ters teper.
yorucu olduğunu biliyorum ama sabırlı olmaya çalışın.
ayrıca lavman felan yapmayın çocuğa.
ne kadar zarar verici bişey psikolojisine.
bunları nasıl atlarsiniz?
4 yaş utanç ayıp kavramlarının yavaş yavaş oturduğu dönemdir.
agizdan verilen tonla ilaç surup var.onlari kullanın.

Komik gelebilir ama kakasına veda etmek istemiyor olabilir. Çocuklar kakayı kendi parçaları çocukları olarak görebiliyorlar, üstüne sifon çekince terkedilmiş hissedebiliyorlar. Bir şekilde kaka yapma işini oyun haline getirin. Kakayı yaptıktan sonra "hadi bunu arkadaşlarının yanına denize yollayalım, yalnız burada yüzsün arkadaşlarıyla El sallayalım" vs diyin hayat gücünüze kalmış. Sadece ayrılığı kabullenemiyor kakadan diye düşünüyorum

Tutumunuz cok yanlis. Kakasini tutan cocuklarda asil sorun bu işin kisir döngüye girmesidir. Sizin tavirlariniz o kisir döngünün kirilmasini imkansiz hale sokuyor.
Kakasini tuttugu icin yatağa dusen bir cocuk yok sonucta degil mi niye bu kadar üstüne gidiyorsunuz cocugun? Ustelik yeni de kardesi olmus. Resmen cocuk dunyasinda neler yasiyor. :bicak:
Kaka yapmayı eglenceli hale getirin. Her kaka yaptığında rozet gibi bir seyler verin, tubaletin kapisina da o rozetleri yerlestirip yeni rozetler kazanabileceği bir poster asin. Hikayeleri olsun, ayni zamanda bir seyler anlatin yani. Atıyorum bir geminin kaptanı filan olsun. Her rozette birilerini kurtarıyor olsun. Bunu su anda yazdim ama internette arastirirsaniz ya da psikiyatriste sorarsaniz sizi yönlendirecektir.

Lavman yapmayın çocuğa, ne kadar onur kırıcı ve beden bütünlüğüne, çok kişiye özel bir karara mühadale edici bir hareket. Çocuğunuz 4 yaşında olsa ve siz annesi olsanız dahi durum böyle. Yeğenim de şuan 4 yaşında 2 yaşından 3 yaşına bir dönem aynı şekilde tutmaya sonra uykusunda yapmaya başladı. Doktoru asla ne lavman ne fitil öneriyor. Pedegogu iç çamaşırlarını kirlettiği zaman ona suda durulatmayı önerdi öyle yapıyorlardı, bir de ya-pa'nın bir hikaye kitabı var konuyla ilgili onu önermişti. Son olarak bunu pedegog mu önerdi, doğru bir yaklaşım mı bilmiyorum ama kakasını yaptıkça küçük koleksiyon oyuncaklardan veriyorlardı.

çok üzüldüm . yazdıklarınızda çok haklısınız..

konu sahibesi maşallah el kadar bebeye her türlü şiddeti uyguluyorsunuz.. çocuğa değil kendinize psikolojik destek lazım..
kaldı ki kardeşi olmuş yeni. pedagoga gittiğinizde kardeş konusu üzerinde durun nasıl davranmanız gerektiğini öğrenin belli ki siz bu işi kotaramıyorsunuz..

Simdi tam zamani alin misir kaynatin 2 3 tane yyesin benim kizimdada kabizlik sorunu var misir yedigi zaman gunde 2 kere gidiyor ayrica internetten bi suru tarif bulabilirsiniz konuyla alakali ustune gitmeyin rahat birakin elbet bir sekilde yapacak lavman cok eahatsiz edici bisey bizde kizima bir kac defa yapmak zorunda kaldik ve psikolojisi bozuldu resmen krem sursem aciyacakmi diye soruyor odul tablosu yapin gulen yuz koyun kendi kendine yaptigi her kakaya gulen yuzler 10 tane olunca cok istedigi bir seyi alin ama asla zorlamayin sizin ona gosterdiginiz siddeti yarin obur gun oda kardesine gosterecek yine siz cekeceksiniz

Komik gelebilir ama kakasına veda etmek istemiyor olabilir. Çocuklar kakayı kendi parçaları çocukları olarak görebiliyorlar, üstüne sifon çekince terkedilmiş hissedebiliyorlar. Bir şekilde kaka yapma işini oyun haline getirin. Kakayı yaptıktan sonra "hadi bunu arkadaşlarının yanına denize yollayalım, yalnız burada yüzsün arkadaşlarıyla El sallayalım" vs diyin hayat gücünüze kalmış. Sadece ayrılığı kabullenemiyor kakadan diye düşünüyorum

o dediğiniz ilk tuvalet eğitimi alırken oluyor ..
bence burda tamamen kardeş kıskançlığı var..anne ne yazık ki dengeyi kuramamış..

Pedogoga bir kere götürmeyle olacak gibi değil bence olay çözülene dek devam edin. Ve evet bencede lavman yapmayın kızda olsa erkekte olsa yapmayın.
Lavmanı doktor bağırsakları boşalana kadar yapmak zorundasınız dedi bende istemiyorum ama kendi boşaltamaz tüm bağırsak dolu dedi

Kitabın adını öğrenebilir miyim lütfen

A
İlginçtir ki doğduğundan bu yana bizim bebenin de totosuyla bir alıp veremediği var.
Daha yaşına yeni girecek ancak dışkılarken kendisini öyle bir sıkıp kasıyor ve tutmaya çalışıyor ki.
Eh, aklı basmaz, kendi varlığını yeni keşfedip algılıyor, küçücük bebe neden böyle yapıyor dedik, götürdük doktora. Fiziksel bir sorun yok, normal, olağan. Ama tutmaya çalışıyor gibi, bacaklarını kasar, zor çekeriz dizlerine. Kendi kakasından mı korkuyor ya da vücudunda onun kontrolü dışında bir şey olduğu için öfkeleniyor mu nedir çözemedim.

Bir kez daha götüreceğim doktora çünkü çocuk ciddiyim ki doğdu doğalı böyle.
Kaka yapmaya başladığı her anı biliriz çünkü ağlar her seferinde. Annem bile "Ömrümde ilk kez böyle bir bebek görüyorum" şeklinde gayri ihtiyari söylenir.
Nedendir, niçindir, bilemedik.
h canım aynen öyle başladı sekiz aylıktı titreyerek tarleyerek yapıyordu saatlerce

kendisi yatıp uyuyan oğlumu kardeşi dogunca ,
bebeği emzirirken onu ayağımda sallayıp uyuttum bir süre.
4 yaslarindaydi tekrar bebek oldu bir süreliğine.
konuşması bile değişti.
4 yaş büyük bir yaş değil.su an bebek olduğu için evde o gözünüzde büyümüş olabilir.
ama henüz oda küçük.4 yaşında tuvalet eğitimini tamamlamamış çocuklar var.
kardeşten sonra gelişen bir durumsa piskolojiktir.
siz kizdikca daha kötü olacak onu bilin.
bebeğin altini severek değiştirip onu tartaklarsaniz çok daha ters teper.
yorucu olduğunu biliyorum ama sabırlı olmaya çalışın.
ayrıca lavman felan yapmayın çocuğa.
ne kadar zarar verici bişey psikolojisine.
bunları nasıl atlarsiniz?
4 yaş utanç ayıp kavramlarının yavaş yavaş oturduğu dönemdir.
agizdan verilen tonla ilaç surup var.onlari kullanın.
Ah canım lavmanı bize doktor verdi tüm bağırsaklaro dolu boşaltması gerek kendi çıkarmamazmış o yüzden yapıyorum ve hiç hoşlanmıyorum ağızdan verilen o tonlarca ilaçı dört senedir denedim kakası ishal kıvamında bile olsa sıkıyor lavmanı yaptığımda bile yapmıyor bazen bir haftalık lavman kullanıyorum sürekli zaten kullanılacak şey değil ki doktor söyledi maalesef ve bende bağırsağındaki tembelleşir mi dedim yapmak zorundasınız dedi Artık o kadar doluyor ki bağırsak çıkarmayınca hepsini kusuyor yediğinin

Tutumunuz cok yanlis. Kakasini tutan cocuklarda asil sorun bu işin kisir döngüye girmesidir. Sizin tavirlariniz o kisir döngünün kirilmasini imkansiz hale sokuyor.
Kakasini tuttugu icin yatağa dusen bir cocuk yok sonucta degil mi niye bu kadar üstüne gidiyorsunuz cocugun? Ustelik yeni de kardesi olmus. Resmen cocuk dunyasinda neler yasiyor. :bicak:
Kaka yapmayı eglenceli hale getirin. Her kaka yaptığında rozet gibi bir seyler verin, tubaletin kapisina da o rozetleri yerlestirip yeni rozetler kazanabileceği bir poster asin. Hikayeleri olsun, ayni zamanda bir seyler anlatin yani. Atıyorum bir geminin kaptanı filan olsun. Her rozette birilerini kurtarıyor olsun. Bunu su anda yazdim ama internette arastirirsaniz ya da psikiyatriste sorarsaniz sizi yönlendirecektir.
Çocuk dört yaşında üç senedir bunları zaten yapıyorum suçlayıcı yargılayıcı konuşmak çok basit

Back
X