tandem

asya5560

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2014
884
670
123
merhaba,
hamile kaldığımda tandem emzirme yapabilmek için ilk çocuğumu emzirmeye devam ettim bütün baskılara rağmen.Allaha şükür ikisinde de sıkıntı yok.çevremde ailemde konu komşuda kimse daha önce böyle bir şey yapmadığı için bana uzaylı muamelesi yapıyorlar.
tandem emzirmeyle ilgili netten okuduğum anneler dışında bilgim yok.(devlet hastanesine gidiyorum.doktoruma sordum.karnındaki üç aylık olana kadar emzirebilirsin.sonrasında devam etmek istersen çok dengeli beslenmelisin demişti.uğraşmaya gönlü de yoktu)bilgisi olan arkadaşlar ;

- sütüm nerdeyse sıfır derecesnde(tam gün çalşma,sağmayı bırakma gibi sebeplerden) ama ilk ağız sütünün birikmesi için ne kadar süre önce emzrmeyi bırakmalı, ya da bırakmalı?

-her çocuğa farklı meme tahsil edilmeli mi? yoksa değişik memelerden her ikisi de emebilir mi?

-çocuğum kıskanç bir çocuk değil.doğum olduğunda inşallah 17 aylık olacak.ısrarla içimi ferah tutmaya çalışmama rağmen yine ısrarla çok kıskanacak huyu suyu değişecek demelerine dişimi sıkıyorum.böyle bir lşey olursa nasıl davranmalı?hem çocuğa hem etraftakilere.

şimdiden teşekkürler..

Konu hakkında bilgim yok. Ama etrafinizdakilere laf anlatmaya uğraşmayın. İyi bir doktordan bilgi alarak devam edin.
Bebeğiniz için kıskanç değil demişsiniz ama 2 yas sendromuyla huy değiştirebilir, hazırlıklı olun.
Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almanızı dilerim.

bence çok güzel bir yandan da çok zor bir işe kalkışıyorsunuz.
bol bol yiyin için.
bildiğim kadarıyla tek memenin tahsis edilmesi gerekiyor yeni gelen bebişe.

Benim kızım 6 aylık iken ikinciye hamile kaldım. 4 aylık hamile iken büyük kızım 10 aylık oldu. Emmeyi kendi bıraktı. Galiba sütün tadı değişti. Çünkü emmek istedi, ilk damla da emmeyi bıraktı, ertesi gün yine aynı şekilde bir daha emmek istemedi böylece emmeyi bıraktı. Dr bana da beslenmene dikkat et dedi. Allah a şükür herhangi bir problem yaşamadım.

Küçük 1 yaşına girdi. Tabi ki ara ara kıskançlıkları oluyor büyük kızımın ama o kadar olması normal. Abartılı bir huysuzluğu yok. İki kardeş arasında yaş farkı olanlar da daha fazla kıskançlık olduğunu gözlemledim. Kardeşini uyutsam büyük kızım yokluğunu hemen farkeder. Kardeşine karşı şimdiden ablalık yapıyor. Bizden daha güzel seviyor kardeşini (güzel kızım, canım kardeşim, prensesim diye ) .

Gönlünü ferah tut, ikisi arasında dengeli olmaya çalış. Zaten büyük 2 yaş sendromuna girdiği zaman huyu suyu değişecek kardeşi olsada olmasa da.

çok tatlısınız.teşekkür edrim

Arkadaşalar bende tandem yapıyorum bebeğim bir haftalık oldu ama büyük aşırı kıskanıyor bebeği emzirmemi hiç istemiyor sizler nasıl yaptınız? Ben pes etmek üzereyim büyüğü sütten kesicem böyle giderse yardım edin nasıl bir yol izlemeliyim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…