Tatlı Tarifi Tane tane irmik helvası nasıl yapılır.. Hamileyim Canim çekti:)

1mirac

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2016
5.098
4.178
173
Kızlar tane tane olması için ne yapmalıyım ? Bilen arkadaşlar ölçüleri felan tarif edebilirmi? Beceriksizimm ama denemek istiyorum yapabilirim belki ama malzemeleriminde ziyan olmasını istemiyorum daha dün başka bi tatlı ile ziyan ettim çünkü :110:

Tane tane derken o kum helvası oluyor. Benim irmik helva şekil alan cinsden.

Evet canim bende öyle istiyorum bu resimde ki gibi . yapıcam ama bunun lapa olmasından korkuyorum onun için güzel tarif arıyordum, ya annem yapardı ve lapa olurdu hepsi birbirine yapışık ve kati pek yapamazdi yani :110: ben yapmak istiyorum deneyimli kişilerden bilgi almak istedim:)

Eklentiler

• Screenshot_20161122-204202.webp
    Screenshot_20161122-204202.webp
    10,8 KB · Görüntüleme: 157
Çok oldu yapmayalı eve gidince sana detaylı yaparım.Çay olana kadar yanına kavuruverirdim:KK51:.üzerini Hindistan cevizi ile süslerdim. Neydi o günler:işsiz:

Çok oldu yapmayalı eve gidince sana detaylı yaparım.Çay olana kadar yanına kavuruverirdim:KK51:.üzerini Hindistan cevizi ile süslerdim. Neydi o günler:işsiz:
Gerçekten çok güzel bi tatlı :) bide şerbeti sut ve şekerle yapayım degilmi? Ölçüsu ne kadar olsa uygun olur malzemelerinn .kusura bakma çok sordum ama:)

Gerçeği 1 er ölçü. mesela 1-2 kişilik için 1 çayb. Yağ, 1çayb.irmik,1 çayb.şeker (pekmez, bal vs) 1 çayb su(süt) amaa şeker ve yağ oranı:KK56: kişiye göre değişebilir veee katılacak çam fıstığı, badem,susam vs. İrmikten önce yağda biraz kavrulur:KK58: peynirli vs ise sonra eklenir

Suyu (süt)göz kararı koyarsan irmiğin çekmesine bağlı iyi olur.buharı pilavınki gibi el yakar dikkat et eline gelmesin.b ir iki denemede elin gözün alışır az yap alışana kadar sıcak yemek de güzel zaten.

Suyu (süt)göz kararı koyarsan irmiğin çekmesine bağlı iyi olur.buharı pilavınki gibi el yakar dikkat et eline gelmesin.b ir iki denemede elin gözün alışır az yap alışana kadar sıcak yemek de güzel zaten.
Tamam öyle yapcam çok teşekkür edermmm :) bide suyunu cekene kadar karıştıracakmiyimm? Yoksa kendi haline mi birakiicam ,zaten iki kişiyiz evde az yapmayı düşünüyorumm

Son düzenleme:
Ben 1-2 kaynayınca karıştırıp altını kapatıyorum kapak kapalı kendi kendine ç ekiyor ve yine ç ekince biraz ayırdığım toz şekeri ekler son dokunuş yaparım karıştır servise hazır.yaparsan fotola görelim:KK57:

Şekerli suyunu ilave et ara ara karıştır kaşık izi çıksın 2. Foto gibi toparlansın altını kapat kapak kapat az sonra kalan şekeri ver dinlensin şekil ver ve sunum
IMG_20161123_195547-1.webp
IMG_20161123_195633-1-1.webp

Üzerindeki çatlaklar tane tane olmasıdır. Daha tane olmasıdır için yağı sıvıyı ayarla
IMG_20161123_200441-1.webp

Helva suyla yapılırsa lezzetli olmaz ki. Sütle yapılır antepte. Keşke size tattırabilseydim. Bizde helva peynirsizde olmaz. Eriyen cins tuzsuz antep peynirimiz vardır künefelere koyulandan. Rendeleriz peynirleri. Ölçü iki kişiye 1 çay bardağı irmik 1 çay bardağı şeker 1 standart su bardağı süttür. Helvanızın lezzetli olmasını istiyorsanız sütü ve şekeri ayrı kapta kaynatın. İrmiği tereyağı ile iyice kavurup üstüne kaynayan sütü dökün. Çok kısa sürede zaten koyulaşır. Hafif Koyulaşmaya başlayınca rendelenmiş peyniri koyar 1-2 dakika sonra kaparız altını servis ederiz. Üzerinede Antep fıstığı. :kk77:

Eklentiler

• sedaninmutfagindan-wordpress-com.webp
    sedaninmutfagindan-wordpress-com.webp
    9,9 KB · Görüntüleme: 77
  • irmik-728x410.webp
    irmik-728x410.webp
    24,9 KB · Görüntüleme: 86
Back
X