tanık olduğum davaya katılmak istemiyorum

Sevda85

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2010
47
16
48
Merhabalar,
Bundan 1 sene önce erkek arkadaşımla evden çıkmış gezmeye gidiyorduk ki, yolumuz onun eskiden kavgalı olduğu kişilerce kesildi. Bana birşey olmadı fakat kendisi darp edildi ve kullanılmamış olsa da kişilerden biri tornavida çıkardı. Olay mahalle sakinlerince yatıştırıldı. Biz de darp raporu alıp karakola gittik. 1 ay sonra mahkeme var. Fakat durum şu ki yoğun fiziksel şiddet, hakaret ve şantaj yüzünden ben erkek arkadaşımı terk ettim, telefon numaramı değiştirdim hayatımı yeniden kurdum. Böyle bir haldeyken bu saçma dava yüzünden kendisiyle muhattap olmak ruh halimi çok olumsuz etkileyecektir. Beni bundan kurtarmanın bir yolu var mıdır?

Tanıklık, kural olarak kamusal bir görev olması nedeniyle zorunludur, usulüne uygun çağrılıp gidilmediği takdirde zorla getirme kararı çıkarılır. Ancak, kanun belirli haller için tanıklıktan çekilme kurumunu da düzenlemiştir.
Bahsettiğiniz olay ise, kanunda sayılan tanıklıktan çekilme hallerinden birine girmemektedir. Bu durumda, tanık olarak çağrılıp gitmediğiniz takdirde hakkınızda zorla getirme kararı çıkacaktır.
Bu durumda, gitmemenizi sağlayan tek yol, savcılığa veya mahkemeye tanık olarak bildirilmemiş olmanızdır.
İyi günler dileriz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…