• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tanımadığım insanların düğününde ne işim var,anlam veremiyorum...

kxuxbla

Guru
Kayıtlı Üye
23 Mart 2008
104
66
298
arkadaşlar ben çalışan bi bayanım. benim anlamadıgım bi konu var
kayınvalidem gezmeyi çok seven biri bense hiç degilim
zaten akşamın ta 8-9 zundfa eve giren biriyim .benim adıma emirvakiler yapılıyo sinir oluyorum
şöyleki bi örnek vereyim
dün akşam bizdelerdi ve eşim ben ve kayınvalidem mutfaktaydık.birden dediki yarın duygunun kaynının dügünü var oglum yarın sen bizi alırsın hep beraber gideriz dedi( duygu üst komşusu) bende dedimki ben gelmem ne işim var dedim aaa ben tanıyorumya kızım dedi bende eşime dedimki sen tanıyomusun onları dedim oda gideriz gideriz dedi bende sesimi çıkarmadım ve bu akşam gitmicem anne ogul gitsinler.zaten işten geç çıkıyorum bide tanımadıgım insanların içinde ne işim var duyguyu tanımamki kaynından banane haksıuzmıyım ama

bende çalışan bi bayanım.Böyle durumlar olabilyo tabi tanımadığmız insanlar olabiliyo eşimiz tarafından.Ama gitmek zorunda da olunabiliyo.Olduğunda eşim muhakkak sorar gidelim mi ne dersin der.Ben de uygunsam gidelim elbette derim sonuçta sen tanımıyo olabilirsin ama eşin zamanından beri tanıyo olabilir yani.Ama kayınvalidenın komusunun kızının düğününe gitmek için sizin gitmenize gerek yok bence kayınvalideniz zaten gidiyo.Eşin gelemeyiz anne dedikten sonra kayınvalideniz eminim ısrar etmicektir edemez de zaten.Ama eşininz kayınvalideniz yanında size gideriz yaparız ederiz deyip sizin fikrinizi almadan sözler veriyosa bu eşinizin sorunu k.validenizin değil.:61:

Evet eşimin burda bana sorması lazımdı.geçen gün buna benzer bi olay oldu bende dedimki bana emirvaki yapma dedim bana sor önce dedim.ama yapmadı bende gitmicem bu yüzden

ya allah aşkına akraba değil bişey değil, kaynananın komşusunun düğününe gitmek zorunda hiç değilsin

akşam 9 da yorgun argın gelcem bi de o saatte hiç tanımadığım insanların düğününe gitçem, bence sen gitme kaynanan mesajı alır belki, ne bu kaynanaların emrivaki merakı anlamıyorum, oğllarına direktif verdikleri gibi gelinleride hakimiyet altına alma peşindeler

eğer otomobil varsa kaynanan onu götürün istemiştir muhtemelen, ya da oğul-gelin gösteri yapcaktır millete

Son düzenleme:
Kayınvalidem de benim adıma komşularını bize çağırıp emrivakiyle kendine doğumgünü partisi yapmıştı :60::60::60:
Hediyeleri bile ısmarladı.

bu kaynanların he aynı haaa.. sanki gitmek zorundasınz işte çalış birde başka işin yok gibi kaynananın gonünü yap

arkadaşlar ben çalışan bi bayanım. benim anlamadıgım bi konu var
kayınvalidem gezmeyi çok seven biri bense hiç degilim
zaten akşamın ta 8-9 zundfa eve giren biriyim .benim adıma emirvakiler yapılıyo sinir oluyorum
şöyleki bi örnek vereyim
dün akşam bizdelerdi ve eşim ben ve kayınvalidem mutfaktaydık.birden dediki yarın duygunun kaynının dügünü var oglum yarın sen bizi alırsın hep beraber gideriz dedi( duygu üst komşusu) bende dedimki ben gelmem ne işim var dedim aaa ben tanıyorumya kızım dedi bende eşime dedimki sen tanıyomusun onları dedim oda gideriz gideriz dedi bende sesimi çıkarmadım ve bu akşam gitmicem anne ogul gitsinler.zaten işten geç çıkıyorum bide tanımadıgım insanların içinde ne işim var duyguyu tanımamki kaynından banane haksıuzmıyım ama

ayy canım tamda yarama tuz bastın al benden okadar yaaa bende çalışan bayanım yeri gleiyor haftanın 6 günü çalışıyorum ve eve en erken 8de geliyorum biizmkiside acayip sever gezmeleri düğünelri hafta içi iş çıkışı bir kere gittim hiç tanıamdığım birine baktık düğünü kapatmaya niyetli eşim hadi kalkıyoruz dedi kayınvalidemde aa siz gidin ben teyzenelrle gelirim dedi eşimde kızdı kimle geldiysen onla gidiyorsun diye ve aynen cmtsi akşamı aradı işte pazar akşamı düğün var size gelmişlerdi gidelim ya pazar akşamı yemeğe misaifrim vardı ona ben kesin cvp veremedim ama pazar günü 12de eşimi aradı uyuyordu eşimde sinrilendi ama misafirimizide düğüne götürdük ama eşim giderken seni bahane edip çamaşır ütüm var dersin kalakrız hemen dedi ben çok sinir oldum ve akşam düğünde yok şunlar sana gelmek isityor yok bunalr sana gelmek istiyor ya ben hoşlanmıyorum ev gezmelerinden ben hiçte gitmem onlara gelmesin ama ne yazık ki saygıdan birşey diyemiyorumm

Eşinizde en az kayınvalideniz kadar haksızlık var.

O da resmen emrivaki davranıyor.

Kimse istemediği şeyi sırf o/bu istiyor diye yapmak zorunda değil tabi...

Gerekçelerinizi sıralar ve gitmezsiniz...

iyi ozaman karın olamdan git ben gelmiyorum bir daha da bana fikrimi sormadan oraya buraya gideriz demeyin
ben çocuk değilim
derdim ister kavga çıksın ister cıngar kopsun

:))) gitmedim kızlar.benim bişey dememe gerek kalmadı.eşim anladı sagolsun akşam gitmeyelim biz dedi.bende dedimki sen bilirsin ben zaten gelmicektim dedim oda sesini çıkarmadı:)))

aynı şey geçen hafta benım başımada geldi.
mahalledeki birirnin torununun kınası varmış.
onun annesi benım nıkahıma gelmiş.
hiçbirini tanımıyorum.
kayınvalidem anlatıyoda anlatıyo komsularını. ayy falanca surdan ev almış. sunun oğlu askere gitmiş.
bugune kadar onu dınleseydım varya ohoo..
hiç birisini tanımıyorum tanımakta ıstemıyorum.
umrumda değiller.
sırf bıızm nıkaha geldıler dıye kınaya gittim.
herkese tanıştırdı beni.offff

Bende çok yaşadım tanıdık tanımadık bütün düğünlere başrolde gittikleri için benide sürüklemek ister heryere,
Ama ben tanımıyorsam ve gitmek istemiyorsam gitmem.
Sizinki yine iyiymiş, benimki birde kıyafet aklı verir:1:
Filanın düğününde şunu giysene diye, ben sanki giyinmeyi bilmiyorum,
Yok aklınca abartı giyinmemi istiyor,
Ona kalsa her düğüne tuvaletle gidecem, ne mantık ya:36:
Neyse sonuç itibariyle eşinizde doğru yolu bulmuş ve gitmemişsiniz,
Sizin adınıza sevindim..

bence kayınvaliden seni millete göstermek için "başkaları ne der "diye gelmenizi istemiş olabilir..bilmem kimin gelinide oradaydı desinler diye..gitmemek en doğal hakkınız bide üstelik çalışıp ewe yorgun argın geliyorsanız..ama kayınvalidenize çok kızmayın..o eşinizin yanında diyorsa gelin diye ve eşinizde sizin fikrinizi sormuyorsa suç bence eşinizde..o gun gelsin bakarız gelebilirsek geliriz de diyebilirdi..emrivakiliyi kayınvalide değil eşiniz yapmış bence..

:))) gitmedim kızlar.benim bişey dememe gerek kalmadı.eşim anladı sagolsun akşam gitmeyelim biz dedi.bende dedimki sen bilirsin ben zaten gelmicektim dedim oda sesini çıkarmadı:)))

yerınde bır karar olmus.ne işınız var tanımadıgınız ınsanların ıcınde.ınsan ıster ıstemez kasılır yahu .es dost akraba kımseyı tanımıyorsunuz bır kosede oylece oturuyorsunuz.kasıcı bır ortam resmen .hıc gerek yok ve dogru karar vermıssınız.

Sanırım bu özellik bütün kayınvalidelerde var. Sırf bizim nikahımıza gelip çeyrek takan ve tanımadığım, hatta ve hatta eşimin de tanımadığı ve nikahtan nikaha, düğünden düğüne gördüğü bir akrabasına nikahımızın ertesi haftasında gidip 1 hafta önce bize "emanet" bıraktığı çeyreği takıp çıkmıştık eşimle. İçeri girip çıkmamız 10 dk bile sürmemişti. Kayınvalide evlendiğimizin ertesi gününden nikah gününe kadar hergün arayarak "Bakın Cumartesi Sedeflerin nikahı var mutlaka gideceksiniz. Beni temsil edeceksiniz. Siz takın bir çeyrek ben size yollarım sonra." diye arayıp durmuştu. Sıkıysa gitmeyeydik :52: Ha kayınvalide çeyreği yolladı mı? Hayır. O nikah ve sonrası bizi ittire ittire yolladığı her nikah için aynı lafı etti sanırım evlendiğimizden beri 20 nikah-düğüne gidip çeyrek takıp çıktık ama gelen giden bir şey olmadı kayınvalideden. :61:

Malesef gitmek gerekiyor tanımasak da.

Ayrıca o kadar nikaha gittik geldik. Ameliyat oldum, cenazem oldu o akrabalardan bir tanesi bile hala beni arayıp ziyaret bile etmedi. Evlendiğimden beri eşimin tanıdığım tek akrabaları annesi, babası, abisi ve ablası. Ha onlar da o kadar olay oldu bir kere bile gelmediler herşey geçip gittikten sonra yatıya "misafirliğe" gelip 1 gece 1 gece kalıp kalıp sefa sürüp gittiler. :47::47:

Çeyrek dedim diye de paragöz bir insan olduğumu sanmayın, Çeyrekler dışında da alıp götürdüğümüz hediyeler var onlara hiç değinmedim. Kayınvalidem başka şehirde. Arayıp bir de ekstradan "Bilmem kimler siz evlendiğinizde tencere, tava, çay takımı, kahve takımı, yemek takımı, çatal bıçak takımı vs alıp hediye yolladılardı size siz de şunu alıp gidin şanımız lekelenmesin" der. O gelen hediyeler için de geldiğimde getireceğim der. Ama her geldiğinde eli boş gelir. ne tencere ne tava ne yemek takımı gördüm 1 seneyi geçti :)

Son düzenleme:
Back
X