• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tanısı bile yokki kızlar :S anlatamadım..

yenieleman

iyi insan. iyi ki geldin..
Kayıtlı Üye
25 Mart 2012
1.185
362
323
merhaba kızlar..
herkesin derdini buradan okuyorum hepsinede üzülüyorum gerçekten.inşallah allah hepinizin yüzünü güldürsün,mutlu günler nasip eylesin inşallah.
benim derdime gelince,açıkçası nasıl anlatabilirim onuda bilmiyorum..benim gibi hisseden biri varsa ve araştıran varsa lütfen yardımcı olsun çünkü ben bi sonuç bulamadım..tabirini bile yapamıyorum.
belki kimilerinize komik,kimilerinize saçma veya boş gelebilir ama bu benim uzun zamandır kendimde açıklayamadığım bir şey..
mesela ben birine üzülüyorum ama ben içimden sanki kendimide oyuna getiriyormuşum aslında üzülmüyormuşum ama üzülüyormuşum gibi rol yaptığım gibi hissediyorum.bu çoğu konularda böyle.
nerdeyse hayatımın tümünü kapsıyor bu his.acaba kendime karşıda mı rol yapıyorm veya kendime karşı riyakar mıyım kendimimi kandırıyorum diye bir his bu..
off anlatamıyorumda..belkide birşey anlamadınız büyük ihtimalle..
sevgilimede bahsettim.ben içimden dolu dolu kötülükler yapmak istiyorum düşünüyorum planlıyorum ama yapmıyorum sanki iyi bir insanmışım gibi role bürünüyormuşum gibi geliyor.
herkes bana safsın iyisin temizsin temiz kalplisin vs diyor.ben mutlu olamıyorum çünkü ben cidden öyle miyim bilmiyorum.çünkü acaba onlara karşı iyimişim gibi veya kendime karşı iyimişim gibi rol mü yapıyorum bilemiyorum..
ne demek istemediğimi anlatamasamda sanırım birazda olsa rahatladım..
anlatamamakta ayrı bir dert
:18:uf

hiç bir şey anlamadım desem:26:
içinde küçük bir çaki var onunla mı mücadele ediyorsun?:1:

:) benim anladığıma göre problemini de kendinde biliyorsun. kendini tam istediğin gibi ifade edememek problemin. birisini sevmesen de seviyormuş gibi yapıp yada üzülmesen de üzülüyor muş gibi yapıp bu davranış karşıt tepki denir. yani istediğinizin tam tersi reaksiyon gösterme. savunma mekanizması bu. insanların sizi sevemeyeceğinden kaybetme korkusu içinizde bir yerlerde bu da etkiliyor asıl neden öz saygı eksikliğinden kaynaklı.buna ikiyüzlülük demeyelim biraz korkma eylemi diyelim.

:) benim anladığıma göre problemini de kendinde biliyorsun. kendini tam istediğin gibi ifade edememek problemin. birisini sevmesen de seviyormuş gibi yapıp yada üzülmesen de üzülüyor muş gibi yapıp bu davranış karşıt tepki denir. yani istediğinizin tam tersi reaksiyon gösterme. savunma mekanizması bu. insanların sizi sevemeyeceğinden kaybetme korkusu içinizde bir yerlerde bu da etkiliyor asıl neden öz saygı eksikliğinden kaynaklı.buna ikiyüzlülük demeyelim biraz korkma eylemi diyelim.

ben kimseyi kaybetmekten korkmam ki :9:
en aslında üzülüyorum mesela ama içimdeki bir hisle üzülüyormuşum gibi rol yaptığımı düşünüyorum.öz saygı eksikliği dediniz biraz açar mısınız o konuda hiç bilgim yok da

Anlıyorum inançlı biri misin bilemiyorum ama çözümü maneviyat ve psikolog..

bence kesinlikle psikoloğa gitmelisin.kaybedecek bişey yok.benimde sorunlarım var bu tarz bende gidicem.
bende mesela içimde bir ses onunla mücadele ediyorum.o beni kötülük yapmaya itiyo.birde senin probleminin tam tersi var şöyleki bazen üzücü bişey var ama ben üzülemiyorum çünkü içimdeki ses diyoki amaann ondan bişey olmaz falan..herkes üzülüyo bense onu basit bişey olarak görebiliyorum.

Anlıyorum inançlı biri misin bilemiyorum ama çözümü maneviyat ve psikolog..
evet maneviyat..

bence kesinlikle psikoloğa gitmelisin.kaybedecek bişey yok.benimde sorunlarım var bu tarz bende gidicem.
bende mesela içimde bir ses onunla mücadele ediyorum.o beni kötülük yapmaya itiyo.birde senin probleminin tam tersi var şöyleki bazen üzücü bişey var ama ben üzülemiyorum çünkü içimdeki ses diyoki amaann ondan bişey olmaz falan..herkes üzülüyo bense onu basit bişey olarak görebiliyorum.

evet işte aynen öyle bak sende aynı şeyleri yaşıyormuşsun :53::53:
o hisleri bende hissediyorum işte bazen.o içimdeki ses dediğin kötülükleri bile çok cazipçe düşündürüyor işte.hayal kurar gibi kötülük kuruyorum bazen.oda sendede oluyor mu?:44:

Bazı şeyleri çok içine atan,
içe dönük,hassas yapılı bir insansan zamanla dolmuş olabilirsin.
Benim annem öyledir mesela, kavga edemez, karşılık veremez ama sonra keşke bende böyle deseydim diye
kendini yer bitiririr.
Bunlar insanın içinde öfke birimi yapar.
Sizde de böyle bir birikim olabilir diye düşünüyorum

bende neler olmuyoki :1: kalp kırdığımda oluyor.kötülük düşündüğümde. dua et ve kesinlikle psikoloğa gidelim yani :)

yaşınız kaç bilmiyorum ama kaybetme konusu genel bir konudur sadece şahıslarla ayrılma olarak sınırlandırmayın. ama bilinç dışı çok farklı tarzda hakeret eder ve şu anda mana veremediğiniz yada vermek istemediğiniz anlaşılmaz duruma sürükler. öz saygı konusuna girince bu çok derin bir konu.ama kaba taslak anlattığınızdan daha çok bu nedenmiş gibi gözüküyor. kendini yetersiz görmek gibi bir şey ama tam değil. davranışlarla nedenler aynı yörüngede gitmeyebilir bunu unutmayın ki şu an ki meseleniz de bu zaten. siz de fazla direnç var o yüzden buralardan yardım destek almak için vakit kaybetmeniz yerine profesyonel bir yardım alsanız daha iyi olur.

ben çok iyi anladım canım seni.. bazen dua ederken içimden bir ses "niye dua ediyorsun ki inanmıyorsun sen" diyor. ki inanıyorum! ama içime şüphe düşüyor acaba inanmıyorum da inanıyormuş gibi yapıp kendimi de mi kandırıyorum diye.. sonra bazen hayvanlara yiyecek falan yardımında bulunuyorum.. sonra kendi kendime "acaba onlara gerçekten acıdığım için mi yoksa sevap kazanmak için mi yapıyorum" diye düşünüyorum.:D:D:D ki aslında çok acıyorum yardım etmek istiyorum.. bu vesvese gibi bir şey.. şeytanın vesvesesi belkide :D ya da diğer arkadaşların dediği gibi psikolojik bir vakaa.

bence de bir psikologa görünmende fayda var.. sonuçta içinde 2 canlı var :) her ne kadar dalga konusu gibi olsa da bazı okuyanlar bişey anlamasa da kendinle mücadelen var ve bunu sonuçlandırman lazım..

ona kaldıysa bende kendimi suratı asık hayattan zevk alamayan çevresindeki herkes şen şakrak iken yalnız itilmiş unutulmuş hissediyorum ama çoğunluğa göre neşeli bir tipim.. sanırım benim de gitmem gerek psikologa :( :53:

Bazı şeyleri çok içine atan,
içe dönük,hassas yapılı bir insansan zamanla dolmuş olabilirsin.
Benim annem öyledir mesela, kavga edemez, karşılık veremez ama sonra keşke bende böyle deseydim diye
kendini yer bitiririr.
Bunlar insanın içinde öfke birimi yapar.
Sizde de böyle bir birikim olabilir diye düşünüyorum

evet bu dediklerin çok aklıma yattı.birikim çok nede olasa bende :47:
bende neler olmuyoki :1: kalp kırdığımda oluyor.kötülük düşündüğümde. dua et ve kesinlikle psikoloğa gidelim yani :)
dua ederim tabiki :1: gittiğim psikoloğa acırım ben :1:

yaşınız kaç bilmiyorum ama kaybetme konusu genel bir konudur sadece şahıslarla ayrılma olarak sınırlandırmayın. ama bilinç dışı çok farklı tarzda hakeret eder ve şu anda mana veremediğiniz yada vermek istemediğiniz anlaşılmaz duruma sürükler. öz saygı konusuna girince bu çok derin bir konu.ama kaba taslak anlattığınızdan daha çok bu nedenmiş gibi gözüküyor. kendini yetersiz görmek gibi bir şey ama tam değil. davranışlarla nedenler aynı yörüngede gitmeyebilir bunu unutmayın ki şu an ki meseleniz de bu zaten. siz de fazla direnç var o yüzden buralardan yardım destek almak için vakit kaybetmeniz yerine profesyonel bir yardım alsanız daha iyi olur.
yaşım 22.evet haklısınız..

ben çok iyi anladım canım seni.. bazen dua ederken içimden bir ses "niye dua ediyorsun ki inanmıyorsun sen" diyor. ki inanıyorum! ama içime şüphe düşüyor acaba inanmıyorum da inanıyormuş gibi yapıp kendimi de mi kandırıyorum diye.. sonra bazen hayvanlara yiyecek falan yardımında bulunuyorum.. sonra kendi kendime "acaba onlara gerçekten acıdığım için mi yoksa sevap kazanmak için mi yapıyorum" diye düşünüyorum.:D:D:D ki aslında çok acıyorum yardım etmek istiyorum.. bu vesvese gibi bir şey.. şeytanın vesvesesi belkide :D ya da diğer arkadaşların dediği gibi psikolojik bir vakaa.
evet aynen böyle çok iyi anlattınız.bu gibi şeyler benim demek istediğimde :17:

bence de bir psikologa görünmende fayda var.. sonuçta içinde 2 canlı var :) her ne kadar dalga konusu gibi olsa da bazı okuyanlar bişey anlamasa da kendinle mücadelen var ve bunu sonuçlandırman lazım..

ona kaldıysa bende kendimi suratı asık hayattan zevk alamayan çevresindeki herkes şen şakrak iken yalnız itilmiş unutulmuş hissediyorum ama çoğunluğa göre neşeli bir tipim.. sanırım benim de gitmem gerek psikologa :( :53:

iki canlıyım :1: evet bu mücadele yoruyor beni.şaka olarak söylediniz belki ama gerçekten sanki iki kişi gibi düşünmek yoruyor.sende iyi bir hayat oyuncususun demekkki :17:

Belki dunyadan kopuyorsun hissettiklerini tam algilayamiyorsundur. Farkinda olman cok guzel. Farkinda olmasaydin ve yapsaydin durumun vahim diyebilirdim. Bir uzmanla gorusmeni tavsiye ederim. En iyi taniyi o koyacaktir sana.

Belki dunyadan kopuyorsun hissettiklerini tam algilayamiyorsundur. Farkinda olman cok guzel. Farkinda olmasaydin ve yapsaydin durumun vahim diyebilirdim. Bir uzmanla gorusmeni tavsiye ederim. En iyi taniyi o koyacaktir sana.

farkında olmamak elde değilki.her an ikiyüzlü olduğumu zanneder gibi dolaşıyorum.hangi hissim gerçek diye düşünüyorum.haklısın bi uzman lazım sanırım

mantık-çelişmezlik ilkesi'ni araştırmanı ve bu konuda bilinçlenmeni tavsiye edebilirim canım
beynine söz geçiremez ve çelişkili düşünmeye devam edersen
durumun daha da kötüye gitmeden bir uzmandan faydalanmalısın

Son düzenleyen: Moderatör:
mantık-çelişmezlik ilkesi'ni araştırmanı ve bu konuda bilinçlenmeni tavsiye edebilirim canım
beynine söz geçiremez ve çelişkili düşünmeye devam edersen
durumun daha da kötüye gitmeden bir uzmandan faydalanmalısın

Bu takintili, kontrolsuz dusunceler OCD ye girmiyor muydu birde. Bir kac rahatsizlik birden de icerebilir degil mi.

Back
X