• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tanısı bile yokki kızlar :S anlatamadım..

ben çok iyi anladım canım seni.. bazen dua ederken içimden bir ses "niye dua ediyorsun ki inanmıyorsun sen" diyor. ki inanıyorum! ama içime şüphe düşüyor acaba inanmıyorum da inanıyormuş gibi yapıp kendimi de mi kandırıyorum diye.. sonra bazen hayvanlara yiyecek falan yardımında bulunuyorum.. sonra kendi kendime "acaba onlara gerçekten acıdığım için mi yoksa sevap kazanmak için mi yapıyorum" diye düşünüyorum.:D:D:D ki aslında çok acıyorum yardım etmek istiyorum.. bu vesvese gibi bir şey.. şeytanın vesvesesi belkide :D ya da diğer arkadaşların dediği gibi psikolojik bir vakaa.

Konu sahibinin anlattığı gibi değil de sizin dediğiniz bana da oluyor.
Dua ederken "boşuna dua etme kabul olmaz ki senin duan sanki inanıyorsun da dua etsen ne fayda" sürekli bu cümleler kafamda dolaşıyor.
Sebebi ne gerçekten ben de merak ediyorum :(

Konu sahibinin anlattığı gibi değil de sizin dediğiniz bana da oluyor.
Dua ederken "boşuna dua etme kabul olmaz ki senin duan sanki inanıyorsun da dua etsen ne fayda" sürekli bu cümleler kafamda dolaşıyor.
Sebebi ne gerçekten ben de merak ediyorum :(

Şeytanın vesvesesi çok açık aslında..dua etmemizi istemiyor ve kuruntu veriyor bize..
manevi eksiklikten oluyor bu, bana da olurdu, şu aralar hep dua ediyorum o düşüncelere karşı koyuyorum, inadına yatarken bir kaç dua okuyun falan, bu konuyla ilgili makaleler okuyun faydası olur..

neden sürekli iyi miyim kötü müyüm diye düşünüyorsun ki canım? kendinde bir eksikllik duyma herşeyden önce bi psikoloğa git hasta olduğun için değil sadece rahatlamak için.. kimse muhteşem değil, dört dörtlük değil yani herkes hakkında iyi düşünmek, herkese karşı mükemmel omak zorunda değilsin canım... bir de herkes gibi sadece aklına gelen kötü şeyleri engellemek adına duaya sığın.. bu çok önemli...kendini üzme hiç Allah yar ve yardımcın olsun ..............

OCD genelde tek basina olmaz. Baska rahatsizliklarla birliktedir. Benim yorumum tabi. Ben baska bir rahatsizligi daha oldugunu dusunuyorum arkadasin. Soylemek istemiyorum. Uzmana gitmesi daha iyi. Sonucta bu Asimela'nin alani, benim degil. :55:

başka rahatsızlığım olduğum düşüncesini banada söylermisiniz lütfen? hem merak ettim hemde belki doğrulama veya yanlış olduğunu söyleme şansım olabilir

Aslında biraz örnek verebilseydin iyi olurdu.Acaba sen mi büyütüp kendini sorguluyorsun anlardık.

Ben örnek vereyim mesela,bazen birisi çok önemsiz hastalık veya ufak bir müdahale geçirir.
Bazı insanlar ah vah ederler,abartarak anlatıp olayı katlarlar.
Senin içinden "aman ne var ki alt tarafı ufacık birşey" demek geçer.Böyle bir durumdan mı sözediyorsun ?

Veya bir arkadaşın sevgilisinden ayrılmıştır.
Sen aslında o kişiyi tasvip etmiyorsundur ve ayrıldıklarına memnun olursun.
Ama arkadaşın üzgün olduğu için,onun yanında üzgün görünmen gerekir.İkiyüzlü hissedersin.

Kötülük konusunda ise,kızgınken çoğumuzun aklından kötülük geçer ama icraata dökmeyiz.
Kızgınken,sakinleşince asla düşünmeyeceğimiz şeyler düşünebiliriz.
Sen durduk yerde mi kötülük düşünüyorsun ?

örnek çok aslında.evet durduk yere kötülük düşünüp bunun en ince detayına kadar planlarını yapıp uygulamaya dökmeyen bir insanım.mesela insanlara yardım etmek istiyorum diyelim.aklıma bi anda geliyor acaba gösteriş yardımsever görünmek için mi yapıyorum. acaba içimden yardım etmek gelmiyor da mı ben mi yardım eder gibi görünmeye çalışıyorum.halbuki niyetim yardım ama acaba kendime bile yardım etmek isteyen bir insan rolümü yapıyorum yapmadığım şeyleri yapıp ta iyi bir insan veyada başka bir insana mı bürünmeyue çalışıyorum ne bileyim bu tarz şeyler.mesela 3 yıl önce eski sevgilim hakkında çok kötü öldürme planları kurardım.bunları onada anlatırdım.. intihar etmek isteyen bir çok arkadaşım oldu meselaçonları hep döndürdüm yapma etme hayat güzel boşver geç dedim.ama içimden keşke intihar etmelerine yardımmı etseydim.iyi fikirlerimde vardı aslında niye söylemedinki niye böyle öğütler verdinki diye geçiyor içimden.
:17:

Back
X