Kendi şahit olduğum bir olayı anlatmak istiyorum.
Diş hekimi arkadaşımı ziyarete gitmiştim. Bir hastası geldi. Dişleri çok kötü durumda. Bayan, kendisinin anesteziye alerjisi olduğunu söylüyor, anestezi yapıldığı an tansiyonunun yükseldiğini söylüyor.
Daha önce yine gelmiş, fakat arkadaşım bunun psikolojik olduğunu düşündüğü için kadını denemek istedi.
Beni yanına çağırdı, enjektöre Anestezi yerine bildiğimiz içme suyu çekti. Gittik bayanın yanına. Arkadaşım ona bunun yurtdışından getirilmiş yeni bir anestezi olduğunu ve iğne yapmadan sadece ağzına sıkıp tansiyonunu denemek istediğini söyledi.
Kadın ısrarla reddediyor. Ne yapacağımızı şaşırdık. Sonra bir yolunu bulup, anestezi dediği suyu kadının ağzına sıktı.
Sonrasını tahmin edersiniz sanırım. Kadın bayıldı. Hemşire tansiyonunu ölçtüğünde 19 lara çıkmıştı. Ve kendine geldiğinde, ben size alerjim var demiştim değil mi, diye bağırıp çağırıp gitti.
Sonuç olarak gerçekten psikoloji çok önemli. Siz, tansiyonunuzun yükseleceğini düşünürseniz, Zaten o tansiyon yükselir inanın :)
Bakın benim de tansiyonum hep düşüktür. Hamileliğimde bile en fazla 12/7 oldu. Genelde 9/6 dır. Ama ben bunu sorun etmiyorum. Edersem hasta olurum.
Tansiyonunuz yükseldiğinde, panik yapmak yerine, bununla nasıl başedeceğinizi bilirseniz daha rahat edersiniz.
Limonlu su içmek gibi veya sarımsak yemek vs.
Çok uzun oldu kusura bakmayın. Kendinizi rahatlatın. Meditasyon yapın. Plates, yoga gibi şeylere yönelin. Veya Kuran okuyup, namaz kılıp dua edin. Bunların her biri birer meditasyondur zaten.
Sağlıklı günler diliyorum.