• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tansiyon yukselmesi

• Konu Sahibi Konu Sahibi bianc
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

bianc

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2009
136
0
116
İstanbul
Selam hanimlar, şöyle; gecen gun kontrolum vardi. Sancim yok hersey normal ama tansiyonum 12.8 cikti. Simdiye kadar hep dusuktu. Sanirim gecen kontrolde de bi anormallik vardi. Doktor takip etmemi istedi. Ben orali olmadi ama bu hafta albumun testi yaninda ozellikle tansiyonumu takip etmemi istedi. Albumun cikmadi cok sukur. Tansiyonumu bugun eczanede olcturdum 12.7 nabiz 111 cikti. Az once yuzume bi sicaklik basinc gelince evdeki elektronikle iki kez olctum. 13.8 cikti. Bu gun biraz sinir ve stres vardi uzerimde ondan mi acaba yoksa simdiye kadar en yuksek 10-11 de seyreden tansiyon yukselmeye mi basladi. Bildigim kadariyla yukselmesi tehlikeli ve kactan sonra risk basliyo. Bugun ishalde basladi. Daha 33. Haftadayim. Korkmaya basladim :(

Sanırım büyük 15 küçük 9 olduğunda tehlikeli olmaya başlıyor bişey olmaz inşaallah korkma sen.

12-8 yüksek bir tansiyon değil ki:26: Hatta gayet standart bir tansiyon. 14'e kadar tolere edilebiliyor dedi dr.um. Sanırım 14-9u geçmemesi lazım. Ama 12-8 gayet normal bir tansiyon, bir de tansiyonum nasıl çıkacak diye heyecanlanıyorsan o da yükseltebilir anlık olarak. Bence 12-8 gibi bir tansiyon için endişelenme.

14/9 dan sonrası yüksek tansiyon olarak söylenebilir. 13/8 de yüksek bir tansiyon değil. 12/8 normal kabul edilen tansiyondur zaten. stres yaparak tansiyon aletine bakarsanız o an yükselmesi çok normal. çünkü tansiyon hastalığının en belirgin sebebidir stres. öncelikle sakin olun, derin nefes alıp öyle ölçtürmeye başlayın tansiyonunuzu zaten düzgün bi halde su an. ama yine de genel sağlığınız açısından tuz tüketiminize dikkat etmeninizi öneririm geçmiş olsun

arkadaşların da dediği gibi 12-8 çok güzel ideal bir tansiyon..yüksek değil...sanırım sizin hep daha düşük olduğu için böyle olunca stres yapıyosunuz...ayrıca dr neden takip önermiş anlamadım,12/8 takip gerektiren bi tansiyon değil aslında...

14/9 ve üstü tehlikelidir...ben 4,5 haftalık hamileyken ilk kontrolde 14/9 çıkmıştı ve dr takip önermişti...sürekli ölçüp yazdım çok şükür sorun çıkmadı..hatta sonrasında hep düşüktü...benim hamilelikten öncede yüksek tansiyon sorunum vardı o nedenle hep korkuyorum ilerki aylarda yükselir mi diye...

Son düzenleme:
Back
X