Tansiyonum yüksek çıktı!!

maxih

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2009
32
0
86
- Yurtdışı
dün tansiyonumu ölçtürdüm 138-96 çıktı hamileliğim 13. haftasındayım..hemşire hemen doktoruma görünmemi söyledi..yüksek tansiyonun hamilelikte iyi olmadığını daha da yükselirse bebeği kaybedebileceğimi söyledi..pazartesi doktor randevum var ama benim gibi durumu olan var mı ve doktor neler söyledi?

yüksek tansiyon nedeniyle erken doğum yaptım ben ama haftam iyiydi,33 haftalık hamileydim..hemen dotruna git ve idrarda protein var mı baksınlar..sakın ihmal etme..düzenli ölçüm yaptır.geçmiş olsun canım...

canım gebelikte tansiyon çok önemli ama hemşire çok negatif aktarmış durumu..
düzenli tansiyon takibi gerekiyor..
bendede oldu yükselme..
mesela dün kontrolde ölçüldü..
14-8 çıktı..
ama hemşirenin yanına biraz hızlı gelmiştim..
biraz dinlenip ölçtürdüm..
11-7 çıktı..
belki böyle bir durum vardır..
1 kez yüksek çıktı diye bişey olmaz..
ama belli aralıklarla hatta hergün 2 kez mutlaka ölçtür..

Tansiyonunuz hamilelik öncesinde felan nasildi? Hep yüksek oluyormuydu?...

Normalde bayanlarin tansiyonu dü$ük olur derler, örnegin benim ki herzaman 9,10 veya 10,13 gibidir... Ama hamilelikte kontrolumda her defasinda tansiyonum 12,7 çikti. Doktorum normal dedi ama ben benim için normal olmadigini normalde hep daha dü$ük oldugunu desemde. Doktorum sorun edilcek bir$ey yok bu normaldir biraz yüksek olmasi dedi.
Ve geçenlerde hastaneye gitmi$tim bir rahatsizligimdan dolayi ve orada tansiyonum 10 çikti. Ve bu tansiyon sohbetini orada ki doktorlarla da konu$tum bana: "Her anne doktora bebegini görmek için gittiklerinde heyecandan tansiyonlari yüksek çikabiliyor biraz stressli gidiyor olabilirsiniz" dedi. ki, dogruydu... E$imde bende her defasinda heyecanlaniyoruz :17:

Ama dediginiz gibi sürekli böyle yüksek ise tansiyonunuz ozaman dikkat etmek lazim.. Pazartesi bol $anslar. Umarim o anlik yediginizden dolayi veya heyecandan yüksek çikmi$tir.

Son düzenleme:
öncelikle geçmiş olsun ama telaşlanma ve negatif düşünme bende 26 haftalık hamileyim ve hipertansiyon problemim var tansiyon ilacı kullanıyorum canını sıkma her yüz gebeden 5 inde olabiliyor ama ilaçlarla kontrol altına alınıyor

bendede baştan beri bu sorun var canım aslında evde düzenli ölçtüğümde 12 8 oluyor en fazla ama doktorun yanına gittiğimde 15 10 olduğu bile oluyor doktorum epey endişeniyor.banada 24 saatlik idrarda proteine bakıldı şükür onda bişey çıkmadı göz doktorunada gönderdi.tansiyon herşeyi etkiliyor malesef.bende şuan tansiyon ilacı içiyorum ve sabah akşam düzenli tansiyonumu ölçüyorum..kafana takma stres ve üzüntüde etkiliyor...

cnm gebelikte tansiyonun 14-9 üzerine çıkmaması gerekiyor,senınkı tam sınırda çıkmış sen tuzu kes hemen sarımsak ve limon tüketmeye çalış aşrıya kaçmadan bunlar tansiyonu düşürür ve de kan basıncını arttırıcı senı nefes nefese bırakacak şeylerden kaçın derim doktoru da ihmal etme idrarda protein olabilir
tansiyon kan basıncı demek ve senın yuksek basınçlı kanın bebeğe de aynen geçtiğinden onu da etkıleyebılır

Back
X