Tapu Konusunda Bilgi

Mayd89

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
91
Puanlar
8
Merhaba, herkese.
Arkadaşlar bizim ortak aldığımiz bir dubleks evimiz var kardeşimle. Borcumuz bitti şükür. Tapu tek tapu, ortak ödediğimiz için bolusmek ve tapuyu ortak tapu yaptırmak istiyoruz.
1. Si= dubleks tek tapu ortak tapuya cevirilebilir mi ?
2.si = Orta tapuya çevirmek için neler yapmamız gerekir bilgisi olan var mı?
Ben araştırdım pek bilgi bulamadim.
Deneyimleyenlerden veya bilgisi olanlardan bilgi rica ediyorum.
Teşekkürler.

Yakın zamanda miras intikali yaptık
Tapu 4 hisse oldu
Bazı masraflar ödendi belediyeye
Hisseli tapu oldu
Tapu kadastroya başvuracaksınız
Belediye rayiç bedelini ödeyip hisseli tapunuzu alacaksınız
Benim bildiğim böyle
Yapay zeka size rehberlik edebilir

Tapu şuan ikinizden birinin üzerinedir. Tek kişiye ait olan tapuya diğer kişinin ortak olmasını sağlamak istiyorsunuz değil mi? Tapu kiminse o hakkı olmayana devredebilir hakkını, o zaman yüzde 50 yüzde 50 olur tapunuz, ama harç masrafı olur.

Dubleks dairede normal tapu işlerinden farklı olmuyor. Eğer dubleks iki ayrı daire halindeyse o zaman yine devir yapılabilir.

Normal daireden bir farki yoktur, tapu dairesine gidip tapu paylasimi/bolusumu yaptirmak istediginizi soylerseniz yardimci olurlar zaten, bir surude masraf cikar.

Ancak sordugunuz sey 2 ayri daireye cevirmekse orada isler degisir.

Normal daireden bir farki yoktur, tapu dairesine gidip tapu paylasimi/bolusumu yaptirmak istediginizi soylerseniz yardimci olurlar zaten, bir surude masraf cikar.

Ancak sordugunuz sey 2 ayri daireye cevirmekse orada isler degisir.
Yok sadece tapuyu bolusmek istiyoruz.

Yok, sadece tapuyu bolusmek istiyoruz aynen yazdığınız gibi yani.

Web tapuya girin evin bağlı bulunduğu ilçenin tapu müdürlüğünü seçerek randevu oluşturun, hibe/bağış gibi bir seçenek olması lazım onu seçersiniz.
Randevu günü kardeşiniz ve siz kimlikleriniz, evin tapusu, dask ve belediyeden alacağınız evin rayiç bedelini gösteren belgeyi + tapuya koymak için isterlerse diye 2’şer tane de fotoğrafınızı alıp gidin.
Bağış yoluyla yarı yarıya hisseli tapuya dönüştürmek istediğinizi söylersiniz tapunuz hisseliye döner.

Son düzenleme:
kredisi bittiyse tabii ki ortak tapu yapabilirsiniz. edevlette webtapudan yuzde elli satis gosterin, gerekli bilgileri girin. birkac haftaya mesaj gelecek o mesajdaki tapu harci ve ekstra bedeli bankaya yatirip ikiniz tapuya gidin ayni gün basip verirler iki yeni tapuyu. sonra da belediyeye gidip bildirin.
bu kadar basit - ben de bu sekilde yuzde elli ortak oldum. guvendigin biriyse satista dekonta vs de gerek yok, "parayi aldiniz mi" diye soruyor. sadece gorevli, kimse dekont vs istemiyor.

Çok teşekkür ediyorum

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok teşekkür ediyorum
Teşekkür ederim

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam, ev sizindi sadece kardeşinize vermeye nasıl yanaştınız merak ettim

arkadaşlara ek yapayım; tapuya gitmeden önce muhakka dask yaptırın, kimlik fotokopileriniz ve 2 adet fotoğrafınız yanınızda bulunsun, arkadaşların dediği gibi wep tapudan randevu alın, mesajla belirtilen harcı yatırın işlem gayet basit, 2 tarafında rızası var sonuçta.

`