Kekler - Pastalar Tarcinli Cevizli Kek [Resimli]

Derin__Su

derin sular
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2008
5.297
122
173
Bu ikinci kez kek yapisim, inanin annemin kekinden bile daha güzel kabariyor... Tadi ise harika =)

Öncelikle yumurta ve sütü özlesene kadar cirpiyoruz, teker teker diger malzemeleri ilave ediyoruz.. Püf noktasi aceleye getirmeden kolumuz yorulana dek cirpmak..
Son olarak cevizimizi ve tarcinimizi karistiriyoruz.. Islem bittikten sonra tüm malzemeyi yaglanmis kaliba döküyoruz.. Önceden isitilmis 160 derecelik firinimiza veriyoruz..

3 adet yumurta
1 su bardagi süt
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
1 çorba kaşığı tarçın
2 su bardağı dövülmüş ceviz

Önemli olan agir agir pismesi ve firinin kapagini uzun bi süre acmamak..

Son düzenleme:
ellerine saglik canim inana cok guzel gorunuyo evet gercekten guzel kabarmis, bende kek yapmayali uzun zaman oldu ,canim istedi simdi, ama yapmsam daha iyi :)

canim benim
o güzel ellerine saglik tarcinida cevizide cok severim
mutlaka denicem
cok saol
nefis görünüyo

ellerine saglik canim inana cok guzel gorunuyo evet gercekten guzel kabarmis, bende kek yapmayali uzun zaman oldu ,canim istedi simdi, ama yapmsam daha iyi :)

yaz nedeniyle tatlilara keklere ara verdin dimi sende :)
ben bile kilolar nedeniyle bi dilimi zor yemistim.. iskence gibiydikaydirigubbakcemile3

canim benim
o güzel ellerine saglik tarcinida cevizide cok severim
mutlaka denicem
cok saol
nefis görünüyo

afiyet olsun balim, gel kayfe yapiyorum icelim...

ıssız adam aklıma geldi ordakide tarcınlı cevizli kekti yoksa bide havuçmu vardıı acaba:)
ellerine sglk cnm,çok güzel duruyor..

onda havucta vardi :)
hatta bunun yerine tarcinli havuclu denicektim vazgectim..

yaa ben diyetteyken hiç bişey yapamıyorummafoldumben teyzoşumda çok güzel yapıyo bu keki.ellerine sağlık çok güzel gözüküyo cokacimcoook

canimcim bende diyetteyim, kendime uyguladigim bi iskence gibiydi buda..
afiyet olsun sende bi ucundan tadabilirsin..

tariflerin hepside birbirinden güzeller canimcokacimcoook
ellerine emciklerine saglik canimopuyorumnanaktan

ellerine sağlık canım çok güzel gösüküyo kalkıp denicemm ccanım çekti kaydirigubbakcemile3

Tsk ederim..
Kek tutacakmi tutmayacak mi diye firinin basindan ayrilamamak ayri bi heyecandi dogrusu :)

ceviz ve tarçınn en sevdiğim ikili keklerde
kesin denerim cnmmm
ellerine sağlık

Ellerinize sağlık.
Ben de bu akşam hem bundan hem da damla çikolatalı kek yaptım. Mis gibi oldu :)
Bayılıyorum ikisine de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…