karnını kesip bebeği çıkaracaklar üstelik bununla kalmayıp bebekten önce bağırsaklarını dışarı çıkaracaklar. ameliyat bittikten sonra 1 veya 2 gün (ta ki sen gaz çıkarana kadar.. çünkü bağırsaklarını yerine koyarken düğümlenme ihtimali var) hastanede bekleyecek doğum sonrasında bir kaç serum takacaklar. anne olmak kolay değil. normal doğum senin için daha sağlıklı. ayrıca mutlaka bilgin vardır. doktorlar genellikle sezaryeni lokal anestezi ile yaparlar çünkü genel anestezinin riskleri var. hem bebek için hem senin için. korkma.. al eşini anneni yanına. bağıra çağıra yap doğumunu. evet zor ama sezaryen daha zor emin olabilirsin.Merhabalar. bende 27. haftamdayım yorumları okuyorum malesef bende aşırı hastane ve iğne korkusu olan bi insanım hamileliğimi ilk öğrendiğide aklıma gelen tek şey ben nasıl doğum yapıcam oldu sevinemedim bile taki ilk muayeneye gidip kalp atışlarını duyana kadar sonra doktorumla anlaşma yaptım başından beri genel anestezi ile sezeryan istedim.Normal zamanda bile iğne vurulacağında ailemden 4 kişi beni zorla tutar öle vurulurdum aksi halde fırsatını bulup hastaneden kaçan biriydim. Şimdi ise doğumumun nasıl olacağını biliyorum ancak hala çok fazla korkularım var.Mesela genel atestezi ile sezeryanda sonda takılması ve sonrasında kanın atılması için karnına bastırılması bu ikisinden deli gibi korkuyorum birde hastane fobim oldugu için bayıltılana kadar kendimi nasıl sakinleştirebilirim :)
canım keşke sağlığın ve psikolojin buna elverebilse.. çünkü en sağlıklısı.. umarım sağlıklı bir şekilde çıkarsınız doğumdan hem bebeğin hem sen.Tabiki ikisinin arasındaki farkı biliyorum ancak o esnada bayılma olasılığım %80 o sebepten dolayıda bebeği tehlikeye atma riskimde çok yüksek oluyor doktorlar bu yüzden sezeryana ok diyor keşke yapabilsem dediğiniz gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?