Tarla almak

evhayalim

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2021
912
731
53
Merhaba hanımlar,
Sizden bir konu hakkında fikir almak istiyorum.İl dışından bir tarla aldım,yatırım amaçlı param değerlensin diye Oğlum'da dedi anne aracımı takas edip bende tarla alayım iki tane tarla aldı oda biri(1350 metre kare diğeri(450 metre kare bunları biraz bekletip satmak istiyor.Al sat yapmak istiyor yani ilk aldığımıza hiç dokunmak istemiyoruz.ne dersiniz iyimi yapmışız?Teşekkür ederim şimdiden yorumlarınız için.

Kesinlikle çok iyi yapmışsınız 6 ay önce aldığım tarla Şuan sattığım takdirde 2 katı ediyor
Eğer yatırım amaçlı ev alacak bütçeniz yoksa arsa tarla almak en doğrusu
Ki babamda 2 tarla alarak başladığı yatırıma Şuan al sat yaparak 6 tarla ile devam editör (4 yıldır)

Bence de çok iyi yapmışsınız. Bizim burası çok değerli. İki sene önce dönümünü 100 bine aldigimiz 5.5 dönümlük tarla şuan dönümü 800 bin civarinda. Siz düşünün gerisini. Tabi değerli araziler var değersiz arazilar var ama yinede artış oluyor sürekli.

Bence çok iyi fikir

Harika yapmışsınız
Tarla üzmüyor hatta ekme şansınız varsa ekin biçin
Arkadaşımın 120 bine aldığı yer 2 milyon olmuş.
dövize göre çok daha risksiz yatırım.
Toprak üzmüyor.

Arazi alırken neye dikkat etmek gerek acaba? Büyükşehirlerden birindeyiz ve yatırım için düşünüyorum. Ufak bir yer

Arazi alırken neye dikkat etmek gerek acaba? Büyükşehirlerden birindeyiz ve yatırım için düşünüyorum. Ufak bir yer
Merkezi yerlerde hissesiz bulmak artık imkansıza yakın. Hisseli çoğu yer Bunlarda sufa hakkı var. Hissedarlar arasında.
Bundan dolayı bir avukata danışıp almak gerekiyor. İyi bilen birini bulmak lazım
Hisselide YouTube videoları var bir bakın
Hissesiz bulursanız uygunsa çok daha iyi oluyor risksiz en azından

Sulak araziler yani suya yakın araziler, sulamaya elverişli araziler, şehire kasabaya, ilçeye yakın arsalar ve tabiki yol kenarı arazileri fiyatları çok daha yüksek ve artması en kolay arazilerdir. Bir de almadan önce muhakkak o şehirdeki dönüm başı tarla fiyatlarını araştırın bazı uyanıklar çok çok fazla istiyor. Bizim araziler( daha doğrusu babamın arazileri) devletin su kanallarina çok yakın ve Mersin meyve sebze yetiştirmeye çok müsait olunca fiyat yüksek oluyor.

En iyi yatırım taşınmaza yapılan bence de, eşim zamanında beni dinleseydi bizim de tarlamız olurdu. Al sat yapan bir aile dostumuz var bi sürü para kazandı

Şu zamanda olan parayı toprağa bağlamak en güzeli ..malesef ev araç almak çok zor

Ama bu şekilde degerlendikce katlayabilirseniz daha güzel olur

iyi yapmissin ama su ara piyasa durgun. bankalar kredi vermiyor aslinda arabalarin fiyatı düşmeye basladi. tekrar yukselise gececektir. ama kesinlikle kar edersin biraz bekleyince.

Cok iyi yapmışsıniz, çevremde duyduğum kadarıyla tarla uzun vade yatırım için daha fazla kazandırıyor. Ben de geçen sene aldım, 6 ay sonra tam 2 katıydı. Üstüne bir de konteyner elektrik su vs hallettiniz mi 1 koyup 3 alırsınız ilerde.

Neresi orasi

en güzel yatırım bence akmaz kokmaz ve deger kazanıyor gün geçtikçe hayırlısı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…