• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tartışmalardan sonra orta yolu nasıl buluyorsunuz?

RiverLily

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2024
609
1.159
28
28
Bazen iki tarafta tartışmanın hararetiyle cümlelerini çok seçemeyebiliyor ya da partnerimize kızgın olduğumuz için söylediklerini farklı düşünebiliyoruz. Dün nişanlımla tam da böyle bir tartışma yaşadık ki çok tartışan bi çift değiliz genelde orta yolu benden daha iyi bulan taraf da nişanlım olur. Ama bu tartışmada bana sorarsanız ben ona sorarsanız o haklı. Buna rağmen aslında küs yatmamıza rağmen sabah güzel bi günaydın mesajı yazdım karşılığında dün beni çok kırdın işlerim bitsin konuşuruz diye bir cevap aldım. İnanın benim de kırıldığım şeyler var ama ben uzatıp tat kaçırmak istemiyorum. Böyle durumlarda nasıl bir yol izlenmeli yani konuştuğumuzda nasıl orta yol bulabilirim?

Kirginliklar konusulmali ustu kapanirsa bir yerde tekrar patlak verir. Birbirinizi kirdiginiz konulari konusup karsilikli ozur dileyin tekrarlamayin. Ayri evlerde daha zor oluyor ayni eve girince hemen konusulup hallediliyor kuslukler bence

Kirginliklar konusulmali ustu kapanirsa bir yerde tekrar patlak verir. Birbirinizi kirdiginiz konulari konusup karsilikli ozur dileyin tekrarlamayin. Ayri evlerde daha zor oluyor ayni eve girince hemen konusulup hallediliyor kuslukler bence
Evet telefonda tartışırken iletişim kurmak oldukça zor yan yana olsak şu an halletmiş olabilirdik haklısınız

Bazen iki tarafta tartışmanın hararetiyle cümlelerini çok seçemeyebiliyor ya da partnerimize kızgın olduğumuz için söylediklerini farklı düşünebiliyoruz. Dün nişanlımla tam da böyle bir tartışma yaşadık ki çok tartışan bi çift değiliz genelde orta yolu benden daha iyi bulan taraf da nişanlım olur. Ama bu tartışmada bana sorarsanız ben ona sorarsanız o haklı. Buna rağmen aslında küs yatmamıza rağmen sabah güzel bi günaydın mesajı yazdım karşılığında dün beni çok kırdın işlerim bitsin konuşuruz diye bir cevap aldım. İnanın benim de kırıldığım şeyler var ama ben uzatıp tat kaçırmak istemiyorum. Böyle durumlarda nasıl bir yol izlenmeli yani konuştuğumuzda nasıl orta yol bulabilirim?
Gerginsek konuyu uzatmıyoruz sakin kafa ile bir süre sonra konuşuyoruz. Adım atmalık bir durum da yok iki taraf da biraz ödün verecek evlilik yolunda giden bir ilişkide daha başta "sen ben" davası olursa işin içinden ileride hiç çıkılmaz.

Açıkcası ikimizde sakinleşmeden konuşmuyoruz. Sakinleşince birimiz laf atıyor illaki ve konuşuyoruz. Ben böyle düşündüm diye, sen değil ben. Suçlayıcı değil yani. Özür dilemek yok. Haklı haksız önemli değil en azından bizim için.

Ben ilk zamanlar mesaj çekerdim, cevap vermezdi delirirdim. Haklıymış.

Sorun tamamen çözülmeli. Orta yolu bulmak için duygular bastırılmamali. Bu diretmek anlamında değil örneğin x davranıştan hoslanmiyorsan nedenleri ve sonuçlarını detaylıca konuşup hoşlanmadığınız konusunda net olmalısınız. Uzamasin diye halı altına süpürunce ilk esintide ortaya saciliyor.

Trip atan erkek hayatta çekilmez.

benim de kırıldığım şeyler var ama ben uzatıp tat kaçırmak istemiyorum
İşte bakın bu büyük bir hata.

Olay uzatmak ve tat kaçırmak değil, çözümsüz kalması. Sorun yaşandığı zaman içinizde kalmasın her zaman paylaşın. Siz sustuğunuz zaman ya halinizden memnun görünüyorsunuz ya da evet sorun var ama içime atayım gibi oluyor.

Bana ters gelen bir durum olduğunda hiçbir zaman içime de atmam, tolere de etmem. Mutlaka o konunun çözülmesi lazım. Çözeriz de zaten ve sonrası da hep o şekilde devam eder.

Burda verilen tavsiyelerin hepsine katılıyorum ama bi yandan da şunu söylemek istiyorum. Herkesin ilişkisinin dinamiği farklıdır ve bu ilişkinin içindeki insanların da orta yolu bulma anlayışı farklı olabilir. Açıkçası biraz zaman ve tecrübe isteyen bir durum. İnanın mükemmel ilişki yok. İnanın bazen sorunlar burda yazıldığı gibi reçete edilerek çözülmüyor. Bence önemli olan tek nokta iki tarafın da geçinmeye gönlü olması. Gerisi bi şekilde rayına oturuyor. Bu süreç içinde de saygıyı aradan çıkartmazsak ilerleyen yıllarda tatlı mı tatlı bir ilişki çıkıyor ortaya.

Ben şahsen sorunun direkt ne olduğunu ve neden çıktığını kafamda tartıyorum. Diğerisi gün ikimizde sakin olduğumuz zaman konuşuyoruz. Neden kırıldığımızı vs. Daha düzgün ve sakin bir iletişim oluyor ve genelde çözüyoruz. Karşı tarafla empati yapmaya başladığınız zaman her şey daha kolay oluyor.

Bizimki çok spontane oluyor. Bazen o özür diliyor bazen ben. Bazen üzerine hiç konuşmadan öylece unutup devam ediyoruz. Hatta bugün çok güldüğüm bir olay oldu. Avm’de saçma sapan bir sebep yüzünden tartıştık, sonra bi 5-10 dakika tripli dolaştık. Mağaza gezerken bi anda nişanlım hadi barışalım yeter dedi iki yanaktan öpüştük kahkaha atıp devam ettik🤣

Düne dönemiyoruz yarını göremiyoruz yani ince bir bugündeyiz , bugün ettiğiniz bir tartışmayı sakinlikle ve olgunlukla konuşup bugün kapatabilmelisiniz zirâ yarın başka bir gün …
Hayata her zaman böyle bakın iki tarafta sakin ve olgunlukla yaklaşırsa eminim tatlı dille çözülür çoğu şey … Allah herkesin sevgi diliyle muhabbetini artırsın bu hayatta 😊

Evliliğimizin onuncu senesinden sesleniyorum. Ozellikle esimin evde olmadigi gunler ayaklarimi uzatip yatip dinleniyorum cilt bakimlarimi yapiyorum alışverişlere gidiyorum inanilmaz mutlu zamanlar geciriyorum. Kendisi gorevden geldigi zamanda da birlikte guzel bie yemek yedikten sonra aklima bilerek yapmadigim ev islerim geliyor. O varken hemen arka odalara gidip guzelce utu yemek silme supurme hatta dolap ici duzenlemelerime gieiyoeum aksam yataga kadar. Ne kadar az gorsem o kadar kâr diye dusunup evliligin omrunu boyle uzattim. O yuzden eve asla gec kalmaz. Disarda takilmaz. Arkadaslarinada ben evimi cok seviyorum yaa diyor saf saf 😀 millet bana sen buna evde ne yapiyosun cikmiyor evden diyolar. Tabi evi sever karisan yok eden yok. Tartstigimiz zaman eskiden cok aglar uzulur yipratirdim kendimi. Ucumcu seneden sonra akillandim.o aglasin ben cildimi bozamam

Back
X