tartistik.

ailedostu1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2016
733
685
103
36
Gunaydinlar,
Benim kısa bir süre sonra dugunum olacak.ama resmen git geldeyim.ablam bir miktar para vermişti. Eksiklerini alıp kapat diye.bundan nisanlimin da haberi oldu bir kısmını halıya harcarz diğer kısmı cebimzde kalsın diye.balayi icin falan.çünkü elimizde para kalmadı nisanlimin da öyle. Dün konuşurken fotoğraf işini ayarlayamadik dedim.kaporasi verelim zaten kalan parayi fotoları alırken veriyoruz dedim.çünkü ayarlamamiz gerekiyor.Ama cebimzde de para kalsa iyi olur dedi.şimdi o parayi oraya vermeyelim dedi.bende foto işini ayarlamak lazım dedim.düğün bu 1 kere oluyor fotoğraf benim için önemli bir ayrıntı.
Ben her gün hesap kitap yapıyorum senden de hiç ses çıkmadı gibi bir cümle kullandı. O ne demek dedim.kalan parayi verip vermeyeceğimi ben daha önce soylememistim. Sadece cebimizde kalır gibi konuşmuştuk. Çok zoruma gitti.o para olmasaydı napacaksin dedim.borç alacaktim etraftan napalim dedi.sinirlendim kapattık. Hani 1 lirası olsa esirgemez en azından bu zamana kadar öyle oldu.ne istediysem imkanlar ölçüsünde yapmaya çalıştı. Ne bilim yine de öyle demesi çok zoruna gitti.ben de konuşsaydin benimle dedim.
Mutfağa almayalim hali dedi.şimdilik. ben de iyi öyle kalsın dedim.sinirim bozuldu.
Ben ne yapim ya

Keşke haberi olmasaymış paradan ama bana göre olsada bu kadar müdahil olmaması gerekli
Fotograf önemli bence mutfak halısını çok uygun birşey al
Ama fotoğrafından vazgeçme derim

Keşke haberi olmasaymış paradan ama bana göre olsada bu kadar müdahil olmaması gerekli
Fotograf önemli bence mutfak halısını çok uygun birşey al
Ama fotoğrafından vazgeçme derim
İkimizde para olmadığı için halilar kaldı alamadık. O yüzden nerden geldi bu halılar olmasın diye haberi oldu

İkimizde para olmadığı için halilar kaldı alamadık. O yüzden nerden geldi bu halılar olmasın diye haberi oldu
evlilik maddi açıdanda tek taraflı olmaz
fakat cebinde ki parayıda siz koyacak değilsiniz bana göre
zaten o ihtiyaçlar için verilmiş yani halıdır, fotoğraftır
yada farklı şeyler için
nereden geldiği zaten belli olacaktı ki
halıları beğenirdiniz parayıda çıkartıp verirdiniz
bu desteği ablam yaptı diyebilirdiniz

Fotograf önemli ama para cebimzde kalır diye konuşulmuş ardındanda vermek istememen tutarsız olmuş biraz

Bu gibi durumlarda ailenizin size yapmış olduğu yardımlardan haberdar olmaması daha mantıklı olur.
Kendisine bir güvence, aklının bir köşesine de "nasılsa şu kadar var" düşüncesi oluşur.

Ama olan olmuş o yüzden çok ta büyütmenizin anlamı yok.
Bizim de fotoğrafçımız son dakikaya kalmıştı ve gerçekten istediğim gibi olmadı fotoğraflarımız.
Ama yapacak birşey yok, olan oldu ben de uzatıp hiç eşim ile ağzımızın tadını bozmadım.
Baştan demiştim diyeceğimi o dinlememeyi tercih etti, kendisi bilir artık...

Siz de başta uyarın, sonradan tatsızlığa lüzum yok zaten, yeterince evlilik arifesinde ağız tadı bozuluyor.
Ben "amanda herşeyim dört dörtlük oldu hiç üzülmeden sıkıntı yaşamadan evlilik süreci geçirdim" diyeni duymadım. İlla ufak tefek dahi olsa bu tarz can sıkıcı durumlar çıkıyor ortaya malesef.

Siz pozitif yönünden bakmaya çalışın ve iki taraflı gerginlik yaratmamaya dikkat edin.
Hayırlı olmasını dilerim şimdiden...

Senin cebindeki paradan haberi olduğu için rahat davranıyor... Bu erkeklerin böyle yüzsüz olanları yok mu adamı delirtir cinsten...

Erkeksin sen ya hiç mi gurur olmaz bi söz vardır "k.çına güvenmeyen pehlivan er meydanına çıkmaz" derler... Seninki neyine güvenmiş acaba?? Birde zarf atıyor yüzsüz o kalan parayıda oraya vermeyelim şimdi bir eksik alırız diye... Eee sen necisin bey efendi???

Gerekirse ek iş yapacak sabaha kadar çalışacak ama bu işin içinden o çıkacak...

Senin ordan burdan bulduğun para ile değil...

Çalışıyor olursun bir nebze anlarım ama bu durumda anlamam zor malesef...

Arsiz erkek modeli. Ablam parayi bana vermis. Evet bir aile olacak olabiliriz ama o para bana eksiklerini al diye verilmis. Sakin ama sakin ordan borc aldim bu kadar almam lazim altin bozduralima girerse izin verme. Bastan soyle altinlara guvenip is yapma diye

iyi de adamda para yok

o para denilen miktarını bilmediğimi,z parayı balayına saklayalım denmiş

sonra da fotoğraf kaporasına para yok denince ben ilk tepki o paradan verelim derdim

balayını ucuza ayarlayın karta çekin vs vs

para sizin cebinizde olunca kimin verdiğinin önemi yok ki

ha patronun vermiş ha ablan

o evlilik için verilmiş o para

bir de adam çok net söylemiş başkasından borç alacaktım demiş; yani sende olanı vermiyorsun ben elalemden para isteyecektim demiş ki bence doğru

haa ben kendi düğünün kendi yapan; evinde ailelerin maddi herhangi bri katkısı bulunmayan; düğünde bana takılan seti bile maaşı ile alan insanım

o nedenle onu senin ailen vermiş ama bunu erkek tarafı yapmalıydı gibi konuları algılayamıyorum

bu bizim evliliğimiz önce bizde olan biter sonra borç alınır

bir de cidden merak ettim bu mutfak halısı kaç para olabilir ki

yani taş çatlasın 200-250 olsun, düğünde takılanlar ile alası alınır

ya da deftere yazan dünya mağaza var yazdırın düğünden sonra üstünüze takılan para ile ödeyin

balayına nakit o üstünüzdeki paralar olur zaten bu arada

iyi de adamda para yok

o para denilen miktarını bilmediğimi,z parayı balayına saklayalım denmiş

sonra da fotoğraf kaporasına para yok denince ben ilk tepki o paradan verelim derdim

balayını ucuza ayarlayın karta çekin vs vs

para sizin cebinizde olunca kimin verdiğinin önemi yok ki

ha patronun vermiş ha ablan

o evlilik için verilmiş o para

bir de adam çok net söylemiş başkasından borç alacaktım demiş; yani sende olanı vermiyorsun ben elalemden para isteyecektim demiş ki bence doğru

haa ben kendi düğünün kendi yapan; evinde ailelerin maddi herhangi bri katkısı bulunmayan; düğünde bana takılan seti bile maaşı ile alan insanım

o nedenle onu senin ailen vermiş ama bunu erkek tarafı yapmalıydı gibi konuları algılayamıyorum

bu bizim evliliğimiz önce bizde olan biter sonra borç alınır

bir de cidden merak ettim bu mutfak halısı kaç para olabilir ki

yani taş çatlasın 200-250 olsun, düğünde takılanlar ile alası alınır

ya da deftere yazan dünya mağaza var yazdırın düğünden sonra üstünüze takılan para ile ödeyin

balayına nakit o üstünüzdeki paralar olur zaten bu arada
Balayı ayarladik öncesinden.aileler yardimci da oldu.ama bizim elimizde para kalmadı biraz da borca girdik.elinde gerçekten yok bunu biliyorum.ama şimdi kuafor masraflari balayinda harcamalar ve dondukten sonraki harcamalar mutfak vs var.bunları dusunuyorm ben dedi.ama bana senden hiç ses çıkmıyor demesine çok bozuldum

Balayı ayarladik öncesinden.aileler yardimci da oldu.ama bizim elimizde para kalmadı biraz da borca girdik.elinde gerçekten yok bunu biliyorum.ama şimdi kuafor masraflari balayinda harcamalar ve dondukten sonraki harcamalar mutfak vs var.bunları dusunuyorm ben dedi.ama bana senden hiç ses çıkmıyor demesine çok bozuldum

haklısınız üslubu hoş değil ama bunalmış işte

o hemen aşkım bendeki para var ya hallederiz, dert etme demenizi beklemiş

esasen sadece demeniz bile yetecekmiş

düğünde para takılır az çok

o da mutfak masrafı vs idare eder

cidden germeyin o kadar kendiniz

bir şeyler eksik olsun ama huzur eksik olmasın

karşılıklı konuşuyn

sen hislerini anlat o da anlatsın tatlıya bağlayın

Gunaydinlar,
Benim kısa bir süre sonra dugunum olacak.ama resmen git geldeyim.ablam bir miktar para vermişti. Eksiklerini alıp kapat diye.bundan nisanlimin da haberi oldu bir kısmını halıya harcarz diğer kısmı cebimzde kalsın diye.balayi icin falan.çünkü elimizde para kalmadı nisanlimin da öyle. Dün konuşurken fotoğraf işini ayarlayamadik dedim.kaporasi verelim zaten kalan parayi fotoları alırken veriyoruz dedim.çünkü ayarlamamiz gerekiyor.Ama cebimzde de para kalsa iyi olur dedi.şimdi o parayi oraya vermeyelim dedi.bende foto işini ayarlamak lazım dedim.düğün bu 1 kere oluyor fotoğraf benim için önemli bir ayrıntı.
Ben her gün hesap kitap yapıyorum senden de hiç ses çıkmadı gibi bir cümle kullandı. O ne demek dedim.kalan parayi verip vermeyeceğimi ben daha önce soylememistim. Sadece cebimizde kalır gibi konuşmuştuk. Çok zoruma gitti.o para olmasaydı napacaksin dedim.borç alacaktim etraftan napalim dedi.sinirlendim kapattık. Hani 1 lirası olsa esirgemez en azından bu zamana kadar öyle oldu.ne istediysem imkanlar ölçüsünde yapmaya çalıştı. Ne bilim yine de öyle demesi çok zoruna gitti.ben de konuşsaydin benimle dedim.
Mutfağa almayalim hali dedi.şimdilik. ben de iyi öyle kalsın dedim.sinirim bozuldu.
Ben ne yapim ya
balayını yaza erteleyebilirsin

Kötü bir şey dememiş aslında, üzme kendini hiç. O para zaten eksik kapatmanız için verilmiş. O yüzden bunu teklif etmiş nişanlın. "Hadi oraya verelim" dersin diye düşünmüş. Belli ki hesap kitap yapıp işin içinden çıkamamış, kendince sevinmiş eksik kapatırız diye.

Biz de sizin gibiydik. Bütçemiz zaten çok azdı, sıfırlayıp da evlendik. Ama fotoğrafçıyı hallet derim. Bir daha giyinip, süslenip çektiremezsiniz. Zor olur, kalır o iş. Ama eşya sonradan da alınır. Dendiği gibi düğünde takılanlarla alınır.

Bak ben oturma odasının perdesi, halısı, avizesini filan almıştım. Koltuk alamadık, yetmedi. Üç ay geçti. Dün aldık uygun bir şey. Yarın gelecek. Evlendikten sonra eve giren eşya çok zevkli oluyor inan ki. Takılan paralarla da balayında yedik, içtik, gezdik.

Kötü bir şey dememiş aslında, üzme kendini hiç. O para zaten eksik kapatmanız için verilmiş. O yüzden bunu teklif etmiş nişanlın. "Hadi oraya verelim" dersin diye düşünmüş. Belli ki hesap kitap yapıp işin içinden çıkamamış, kendince sevinmiş eksik kapatırız diye.

Biz de sizin gibiydik. Bütçemiz zaten çok azdı, sıfırlayıp da evlendik. Ama fotoğrafçıyı hallet derim. Bir daha giyinip, süslenip çektiremezsiniz. Zor olur, kalır o iş. Ama eşya sonradan da alınır. Dendiği gibi düğünde takılanlarla alınır.

Bak ben oturma odasının perdesi, halısı, avizesini filan almıştım. Koltuk alamadık, yetmedi. Üç ay geçti. Dün aldık uygun bir şey. Yarın gelecek. Evlendikten sonra eve giren eşya çok zevkli oluyor inan ki. Takılan paralarla da balayında yedik, içtik, gezdik.
Öyle demesi çok zoruma gitti.öylece kapattık bugunde henüz hiç konuşmadık. Her şeye aslında bir gereksiz gözüyle bakiyor gibi geliyor.ama parasizliktan. Ki ben onu zorlamadm hiç dün hepsini soyledm

Öyle demesi çok zoruma gitti.öylece kapattık bugunde henüz hiç konuşmadık. Her şeye aslında bir gereksiz gözüyle bakiyor gibi geliyor.ama parasizliktan. Ki ben onu zorlamadm hiç dün hepsini soyledm

Dediğin gibi parası kalmadığı için kötü hissediyordur. Muhtemelen kendince bir öncelik listesi yaptı. Bir kısmı sonraya kalsa da olur diye düşündü. Tabi bunu seninle paylaşması ve fikrini sorması lazım. Ortak bir hayata adım atıyorsunuz neticede. Konuşursunuz muhakkak, bu dönemlerde tatsızlık çıkması çok normal. Hemen hemen herkesin yaşadığı şeyler bunlar. Hepimiz dört dörtlük, her şeyimiz tam bir şekilde evlenmek isterdik ama olmayınca olmuyor. Sen onu al karşına iyice bir konuş, neye kırıldığını sebepleriyle anlat. Ama ses yükseltmeden, suçlayıcı bir dil kullanmadan, sohbet eder gibi yap bunu. O da sana gerekçelerini söyleyecektir. İçine siner umarım.

Boşuna kavga ediyosunuz.
Halılarınızı taksitle ödyebiliceginiz bir magazadan alabilirdiniz.

Biz fotocumuza hiç peşinat vermedik. Hatta istemedi bile.
Düğün ertesi gidip yinede peşinat vermiştik.
Tabi bizde herşeyimizi kendimiz yaptık. Ama bazı şeyleri taksitli yerlerden alıp taksitle ödedik.

Dediğin gibi parası kalmadığı için kötü hissediyordur. Muhtemelen kendince bir öncelik listesi yaptı. Bir kısmı sonraya kalsa da olur diye düşündü. Tabi bunu seninle paylaşması ve fikrini sorması lazım. Ortak bir hayata adım atıyorsunuz neticede. Konuşursunuz muhakkak, bu dönemlerde tatsızlık çıkması çok normal. Hemen hemen herkesin yaşadığı şeyler bunlar. Hepimiz dört dörtlük, her şeyimiz tam bir şekilde evlenmek isterdik ama olmayınca olmuyor. Sen onu al karşına iyice bir konuş, neye kırıldığını sebepleriyle anlat. Ama ses yükseltmeden, suçlayıcı bir dil kullanmadan, sohbet eder gibi yap bunu. O da sana gerekçelerini söyleyecektir. İçine siner umarım.
Umarim teşekkür ederim

Düğün zamanı bu yorgunluk ve yogunluktan insan saglıklı dusunemıyor.Siz bence iyi düşünün.. Eşinizin gerçek yüzü böyle mi yoksa sadece stresten mı_?

Mutfak halısınıda sonra halledersiniz bence.. Araya sıkıstırmayın.. Bi eksiğiniz o kalsın.. Düğünden sonra daha rahat bakarsınız :KK49::KK54:

:KK49::KK54:
Düğün zamanı bu yorgunluk ve yogunluktan insan saglıklı dusunemıyor.Siz bence iyi düşünün.. Eşinizin gerçek yüzü böyle mi yoksa sadece stresten mı_?

Mutfak halısınıda sonra halledersiniz bence.. Araya sıkıstırmayın.. Bi eksiğiniz o kalsın.. Düğünden sonra daha rahat bakarsınız :KK49::KK54:
İlk kez böyle bir şeyle karşılaştım. Ne dusunecgimi şaşırmış durumdayim

Back
X