tartıştım pişmanım?

Menekse2000

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2024
1.038
32
38
24
Saygısız miyim haksız miyim? Ailemle uyuşamıyoruz herkes biliyor zaten teyzemin çok baskıcı olduğunu kaç yaşına geldim dışarı çıkamıyorum gezemiyorum geçen gün arkadaşıma gittim ne zamandır evdeydim dışarı çıkmıyordum ev isleri falan bunalmıştım kendisi zaten pek bişey yapmaz evde ya anlamıyorum gerçekten annanem ve teyzem üstüme öyle geliyor ki yani ben haksızım suçluyum gibi muamele yapıyorlar. Dışarı çıkana kadar dünya laf ediyor rve geliyorum 2 3 günde suratını asiyor normal mi bu gerçekten ben anlamıyorum bana bir günde güvenmediler sana güveniyoruz demediler doger kızlarına yaptirmadiklari ne varsa bana yükleyip bana yaptırmaya çalışıyorlar Ananem teyzeme önceden kopek gibi davranıyordu ben anannemle onca kavgalar ettim onca laf söyledim teyzem hasta oluyor diye kac ay konuşmadığımız oldu onun yüzünden çünkü gerçekten ona köpek gibi davraniyordu şimdi bir olmuşlar ikisi de ona laf anlatamiyorum ötekine laf anlatamiyorum. Sana izin verelim de git opus sevgilinle bilmem ne diyorlar sanki sevgilim olmadan once bana izin veriyorlardı da o zamanda aynılarını yapıyorlardı millet evden çıkıyor adam oluyor insan yüzü görüyor. Peşimden geldi bunca zaman hastaneye ona buna geldi zorla ben ne zaman kendim halletmek istesem de geldi şimdi kalkmış ben yaptım ben ettim ben hallettim diyor bana dua et diyor hala beni küçük bir çocuk sanıyor ben neden evden çıkamıyorum ben gerçekten anlamıyorum yaşım 25 oldu bunca zaman ne ani biriktirdim doğru düzgün çıkana kadar izin alana kadar stres sıkıntı yaşıyorum millet beni parmakla gösteriyormuş daha ne istiyorsun diyor bana. Kıyafet ihtiyacım oluyor birseyim oluyor evden kısıtlı çıktığım için alamıyorum gidip istediğim gibi bakamıyorum benimle gelmek istiyor gelmeyince tartisiyor ama o benimle gelince yapamiyor hali yok gezemiyoruz biraz gezip oturuyor fikir veremiyor helen sıkılıyor inat ediyor ama o da gelmeye. Millet bana tatlı geliyormuş baskalariyla gidince öyle diyor.buna benzer bir çok şey. İleride anlayacaksınız dedim Allah eline düşürmesin diyorlar yani bilmiyorum beni gerçekten anlayacak kimse yok bu evde bende işe giricem kurtulucam evden dedim gerçekten artık evde biraz duracak takatim tahammülüm kalmadı teyzemin haata olmasını bana bağlayıp evde bana laf sokuluyor iyiyken iyiyiz işlerine kosturupev işi yaparsam iyiyiz kendimi savunup neden böyle yapınca sanki evde düşman var gibi davraniliyor. Teyzem doğru düzgün hiçbir şey yapmıyor evde ona kimse bu şekilde baskı yapmadı sıkmadı o istediği gibi giderdi çarşısına şeyine öyle olan bir kadın beni baskilamaya çalışıyor

Surat asmaları da senin şuan pişmanlık yaşaman da manipülasyon.
Manipülasyon zaten yok tansiyonun çıktı yok bayılacan yazıklar olsun diyor bana bi de ulan sanarsın orsplk yapıyorum hareketlere bak tavırlara bak ya bunun sevgili yapmakla da alakası yok ondan öncede aynen böyleydi re o zamanlar ben fazla zorlamiyordum bu sene zorladım ondan bu kadar üstüme geliyor

24 yaşındasınız. Okuyor musunuz ya da bir okul bitirdiniz mi? Eğer okumadıysanız bu yaşınıza kadar ne yaptınız? Bana bu yaşa gelip çalışmayıp aileden şikayet etmek anlamsız geliyor. 18 yaşında okuyan genç kız olsanız herkes hak verecek ama ailenin eline bakıp, iş güç sahibi olmayı düşünmeden tek derdi gezeyim eğleneyim olan biriyseniz şikayet etmeye hakkınız yok. Elinize para geçse o evde söz hakkınız olur.

24 yaşındasınız. Okuyor musunuz ya da bir okul bitirdiniz mi? Eğer okumadıysanız bu yaşınıza kadar ne yaptınız? Bana bu yaşa gelip çalışmayıp aileden şikayet etmek anlamsız geliyor. 18 yaşında okuyan genç kız olsanız herkes hak verecek ama ailenin eline bakıp, iş güç sahibi olmayı düşünmeden tek derdi gezeyim eğleneyim olan biriyseniz şikayet etmeye hakkınız yok. Elinize para geçse o evde söz hakkınız olur.
Evet bende buna katılıyorum normal bir yerde çalışsam bile elime para geçseydi söz hakkim olur bu kadar baskı yapmazlardi hayır kadın çalışmama da karşıydı ben çok ozguvensiz biriydim şimdi şimdi iyiyim çıkıp iş de aramıştım bir ara ama o kadar rizasizdi ki hatta çok önceden beddua ediyordu olmasın diye beddua ediyordu hakkımı ona helal etmiyorum beni eve tıkmaya çalıştı her zaman çevremdeki insanlar bana önceden sen hiç evden çıkmıyorsun sosyallessene derdi mana verirdi ama zamanla bana hak verdiler çalışmama bile karşıydı ben tek başıma iş bulacak ozguvene sahip değildim zaten öyle bir çevremde yoktu yakınlarım sadece söyledi kimse mesuliyet kabul etmedi beni yönlendiren düzgün biri olmadı

Tek derdim gezip eğlenmek değil tabiki de ama beni önümü de kapattı zamanında ben sadece yaz için çalışmak istediğimde bile asla oralı olmuyordu istemiyordu

Tek derdim gezip eğlenmek değil tabiki de ama beni önümü de kapattı zamanında ben sadece yaz için çalışmak istediğimde bile asla oralı olmuyordu istemiyordu
Tek derdiniz gezmek değilse tek derdiniz yatmak o zaman. Yani yanlış anlamayın ama en kolayı evet senin ailen çok kötü, çok baskıcı, tüm suç onların demek. Tabi ki aile yönünden şansızsınız, keşke herkesin çocuğunun üstüne düşen, onun için çabalayıp emek veren bir ailesi olsa. Yine de kimseyi kandırmaya gerek yok, ne şartlarda okuyup çalışan insanlar biliyoruz.
Şu anki derdiniz bile garip. Gezememe izin vermiyorlar diyorsunuz. Sizce de gezmekten, dışarı çıkmaktan daha büyük problemler yok mu? Hayatınızın geri kalanını ya ailenizin ya da kocanızın eline bakarak mı geçireceksiniz mesela? Okuyamadım, 24 yaşına geldim, hala bir birikimim yok, bu yılda benim gibi bir insanın asgari ücretle bile iş bulması zor demiyorsunuz da gezemiyorum diyorsunuz.
Biz ne diyelim ki şimdi. Bir şekilde paranızı kazanmadıkça ailenizin baskısına mahkumsunuz

Saygısız miyim haksız miyim? Ailemle uyuşamıyoruz herkes biliyor zaten teyzemin çok baskıcı olduğunu kaç yaşına geldim dışarı çıkamıyorum gezemiyorum geçen gün arkadaşıma gittim ne zamandır evdeydim dışarı çıkmıyordum ev isleri falan bunalmıştım kendisi zaten pek bişey yapmaz evde ya anlamıyorum gerçekten annanem ve teyzem üstüme öyle geliyor ki yani ben haksızım suçluyum gibi muamele yapıyorlar. Dışarı çıkana kadar dünya laf ediyor rve geliyorum 2 3 günde suratını asiyor normal mi bu gerçekten ben anlamıyorum bana bir günde güvenmediler sana güveniyoruz demediler doger kızlarına yaptirmadiklari ne varsa bana yükleyip bana yaptırmaya çalışıyorlar Ananem teyzeme önceden kopek gibi davranıyordu ben anannemle onca kavgalar ettim onca laf söyledim teyzem hasta oluyor diye kac ay konuşmadığımız oldu onun yüzünden çünkü gerçekten ona köpek gibi davraniyordu şimdi bir olmuşlar ikisi de ona laf anlatamiyorum ötekine laf anlatamiyorum. Sana izin verelim de git opus sevgilinle bilmem ne diyorlar sanki sevgilim olmadan once bana izin veriyorlardı da o zamanda aynılarını yapıyorlardı millet evden çıkıyor adam oluyor insan yüzü görüyor. Peşimden geldi bunca zaman hastaneye ona buna geldi zorla ben ne zaman kendim halletmek istesem de geldi şimdi kalkmış ben yaptım ben ettim ben hallettim diyor bana dua et diyor hala beni küçük bir çocuk sanıyor ben neden evden çıkamıyorum ben gerçekten anlamıyorum yaşım 25 oldu bunca zaman ne ani biriktirdim doğru düzgün çıkana kadar izin alana kadar stres sıkıntı yaşıyorum millet beni parmakla gösteriyormuş daha ne istiyorsun diyor bana. Kıyafet ihtiyacım oluyor birseyim oluyor evden kısıtlı çıktığım için alamıyorum gidip istediğim gibi bakamıyorum benimle gelmek istiyor gelmeyince tartisiyor ama o benimle gelince yapamiyor hali yok gezemiyoruz biraz gezip oturuyor fikir veremiyor helen sıkılıyor inat ediyor ama o da gelmeye. Millet bana tatlı geliyormuş baskalariyla gidince öyle diyor.buna benzer bir çok şey. İleride anlayacaksınız dedim Allah eline düşürmesin diyorlar yani bilmiyorum beni gerçekten anlayacak kimse yok bu evde bende işe giricem kurtulucam evden dedim gerçekten artık evde biraz duracak takatim tahammülüm kalmadı teyzemin haata olmasını bana bağlayıp evde bana laf sokuluyor iyiyken iyiyiz işlerine kosturupev işi yaparsam iyiyiz kendimi savunup neden böyle yapınca sanki evde düşman var gibi davraniliyor. Teyzem doğru düzgün hiçbir şey yapmıyor evde ona kimse bu şekilde baskı yapmadı sıkmadı o istediği gibi giderdi çarşısına şeyine öyle olan bir kadın beni baskilamaya çalışıyor
Hapissin baya. İş bul evi ayır. Kendi kaderini kendin tayin et. Oturup söylenmekle olmaz

Tek derdiniz gezmek değilse tek derdiniz yatmak o zaman. Yani yanlış anlamayın ama en kolayı evet senin ailen çok kötü, çok baskıcı, tüm suç onların demek. Tabi ki aile yönünden şansızsınız, keşke herkesin çocuğunun üstüne düşen, onun için çabalayıp emek veren bir ailesi olsa. Yine de kimseyi kandırmaya gerek yok, ne şartlarda okuyup çalışan insanlar biliyoruz.
Şu anki derdiniz bile garip. Gezememe izin vermiyorlar diyorsunuz. Sizce de gezmekten, dışarı çıkmaktan daha büyük problemler yok mu? Hayatınızın geri kalanını ya ailenizin ya da kocanızın eline bakarak mı geçireceksiniz mesela? Okuyamadım, 24 yaşına geldim, hala bir birikimim yok, bu yılda benim gibi bir insanın asgari ücretle bile iş bulması zor demiyorsunuz da gezemiyorum diyorsunuz.
Biz ne diyelim ki şimdi. Bir şekilde paranızı kazanmadıkça ailenizin baskısına mahkumsunuz
Haklısınız çok dogru ama şöyle bir şey var güvenip ona destek olup bir sözle bir davranisla arkandayım dense köstek olunmasa destek olunca bu çok zor bir şey değil yani her insanın karakteri de bir değil kimi çok hırslı olur kimisi olmaz ben hırslı biri değilim zaten en buyuk kendime yaptığım kötülük bu zamana kadar çalışmadan gelmek ve onun lafına bakmak onun surat asmasini dert etmek asarsa assin konuşmazsa konuşmasın hep şey kafasında benim dediğimi yapmazsan ileride pişman olursun benim dediğimi yapmazsan soyle olur böyle olur evet okumadım okul hayatım liseden sonra üni hayatım yoktu yani dışarıdan halletmeye çalıştım yaa aslında ders calismanin evde durmayla da o kadar ilgisi var ki bak ben dışarı çıktığım zamanlarda insan yüzü gördüğüm zamanlarda arkadas vs ya gerçekten eve gelince çok farklı oluyordu yani demek istediğim bunu hatta bazı hocalar bile diyor komfor alanı insana cehennemi yaşatıyor konfor alanından çıkın derler gerçekten oyle o konfor alanına alıştıkça zamanım nasıl geçtiğini anlamıyorsun bir bakıyorsun 5 sene geçmiş benim ailem yok mesela öyle beni işe teşvik edecek bir adqm da yoktu çevremde fabrika falan ailem istemiyordu o şekilde geçti gitti he istesem yine bulurdum hırs olsaydı gözümü karartsaydim yapmadım yapmayarak kendime yaptım şimdi istediği gibi bana hüküm surebiliyor elidme para olmadığı için evde durdukça önüne set çekiyorlar laf ediyorlar ne olsa senden biliniyor bir yerde çalışsam eve para getirsem eminim bana bunu yapamazlardi hem evden uzaklastikca kıymetim bilinirdi

İş bulunca ise git gel istemezse istemesin yani ne yapabilirim. İşinize gelmedi muhtemelen
Hapissin baya. İş bul evi ayır. Kendi kaderini kendin tayin et. Oturup söylenmekle olmaz
Hapisim evet geçen arkadaşıma gittim de arkamdan hep laf söylemiş beddua ediyor laf söylüyor oho ben anlamadım ki derdi ney kendisi öyle sıkbogaz edilerek gelmedi bu yaşa ama bana omu yaşatmaya çalışıyor demek ki kendisi öyle yasadaydi beni anlard

İş bulunca ise git gel istemezse istemesin yani ne yapabilirim. İşinize gelmedi muhtemelen
Yani burda amacım gezeyim egleneyim bu değil bana guvenmiyorlar ya iki kişiyle bas edemiyorum birbirlerini destekliyorlar bana karşı bir sürü laf oluyor ben onlara yetişemiyorum tek istediğim anlaşılmak biraz rahat birakilmak işlerimi kendim halledeyim hani birey olduğumu anlasinlar bizim evden başka kizlarda evlendi ama inanın asla onlara o şekilde davranilmadi arkadaşlarına kalmaya giderlerdi hatta kızın abisi evdeyken arkadaşlarına kalmaya giderlerdi tabi abisiyle alakaları yoktu ama denize giderlerdi yani ben hiç öyle şeyler yaşamadım doğru düzgün

Konuların gerçekten çok sıkıyor. Acaba farklı bir şey mi yazdı diye okuyorum ama hep aynı. Yani sıktın gerçekten. Burayı psikoloji günlüğün olarak kullanmaktan vazgeçsen?

Aynı konuyu defalarca açtınız bizler de defalarca okuduk. Verilen tavsiye hep aynıydı "iş bul ve çalışmaya başla". Hepsine "ay evet çalışacağım" dediniz. Geldiğimiz noktada hala aynısınız.
Sanırım buraya yazıp rahatlayıp hayatınıza kaldığınız yerden devam ediyorsunuz.

Üyenin son bir senede açtığı tüm konular;

• Sevgilim evlendikten sonra anne babasıyla kalacağımız söylüyor kararsızım ne yapmalıyım?
  • 20li yaşlarında genç bir kızım bana önerileriniz, bunu yap bunu yapma dediğiniz neler var?
  • Ben yanlış mı yaptım yoksa haklı mıyım nasıl davranmam gerekiyor?
  • Erkeğin anneci olması ciddi bir sorun mu?
  • Evleneceğimiz kişiyi rüyamızda görebilir miyiz, bunun duası var mı?
  • Dgs ye az kaldı bu sene girsem mi? Bir yerde çalışıp seneye mi girsem kararsızım ne yapmalıyım?
  • 24 yaşında hayatımı düzene koyabilir miyim?
  • 2 3 sene asgariye çalışmak mı yoksa 2 3 sene atanmayı beklemek mi?
  • Ne yapmam gerekiyor yardımlarınızı yorumlarınızı bekliyorum
  • Diş doktoru bilerek mi yapıyor yoksa cidden sorumsuz mu?
  • Canımı çok yaktı ama şu an çok mutlu neden?
  • Her kadının elinde mutlaka mesleği olmalı mı?
  • Bu sitede motivasyon kazanmak
  • Ailenizin istemediği arkadaşınızla ilişkiyi keser miydiniz?
  • Ders çalışamama durumum anksiyete ve okb yüzünden mi?
  • Hayatınız boyunca iyi ki yaptım dediğiniz neler oldu?
  • Objektif yorumlarınızı bekliyorum
  • Böyle bir durumda ne yapardınız?
  • Geçmişle yüzleşmek
  • Diş teli sorunu
  • Çok acil yardımınıza ihtiyacım var
  • Uzun süreli ilişkiden yeni çıkmış erkek?
  • Evlendikten sonra insanlar neden değişiyor?
  • Evlenince arkadaşlıklar neden biter?
  • Aile evi geçimsizliği
  • Verecek cevap bulamıyorum
  • Oğulcj anneyle yaşamak
  • Umursanmamak
  • Üniversite hasreti
  • Anannemle tartıştık kim haklı?
  • Sevgilimle aram bozuldu
  • Böyle biriyle yaşamaya nasıl sabredebiliriz?
  • Bu kızın peşine düşsem mi?
  • Gerçek sevgiyi bulmak istiyorum
  • Sevgilim haklı mı?
  • Benden yorulduğunu söyledi soğuk yapıyor?
  • Ailem çok baskıcı ne yapmam lazım?
  • Baskıcı ailem var me yapabilirim?
  • Akrabalarım neden beni sevmiyor?
  • Sevgilimle aramda olanlar?
  • Bana karşı neden değişti?
  • Artık çok bunaldım bu kadının derdi ne?
  • Sevgilim az zaman ayırıyor ne yapmalıyım?
  • Sevgilinizin yakın arkadaşını eşine yazmasını normal karşılar mısınız?
  • Arkadaşım ilişkisine nazar değdirmemden korkuyor
  • Yakın arkadaşımın düğününe gittim hiç yüzüme bakmadı
  • Herkes hayatımdan bir bir çekip gidiyor ne yapıcam?
  • Sevgilimin yaptığı normal mi?
  • Sevgilimin ablası?
  • Erkek arkadaşımı seviyorum ama onun önünü kapatıyorum gibi geliyor
  • Burdan başka dertleşecek yerim yok
  • Mahçup olmaktan korkuyorum bakar mısınız?
  • Geçmişini sevgilisinden saklayan erkek?
  • Niye bu kadın bu kadar memnuniyetsiz?
  • Annemle kavgamız
  • Arkadaşıma gittim diye trip yiyorum
  • Tartıştım pişmanım
  • Seven erkek bekler mi?
Menekse2000 Menekse2000 sana soruyorum sence sen normal misin? Şu başlıkların hepsini bi oku. Sonra da kendine bir sor, ben normal miyim diye. Psikolojik destek al ve burda günde 5 kere konu açıp insanlara aynı şeyleri yazdırıp durma. Kimsenin fikrini önemsediğin yok. Boşa zaman kaybısın. Burası senin psikoloji günlüğün değil. Bütün konularının içeriği aynı, verilen cevaplar aynı. Bir milim ilerlemen, çaban yok. İnternet bedava diye bu kadar boş kullanılmaz.

Tedavi ol.

Back
X