Tasarruf ve ev geçindirme konusunda tecrübelerimiz..

esekgoz07

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2015
25
5
1
36
İyi geceler arkadaşlar öncelikle herkesin kandili mübarek olsun.. Ben yeni evliyim ev geçindirme konusunda bi bilgim yok birikim yapmak istiyorum eşim 2700 lira maaş alıyor ev kendimizin borcumuz da yok Allaha şükür ben ilerisi için biseyler yapmam gerektigini düşünüyorum sizce her ay kenara 1000 lira koyabilir miyim bunun için nereye ne kadar harcanmali ortalama bişeyler söyler misiniz ankarada oturuyorum bu arada şimdiden teşekkürler :)

Benim bildi para biriktirmek için önce biriktireceğin parayı ayırıp kalanı harcayacaksın. Sen yaparsın başkası yapamaz onu bilemem. Sonuçta nasıl yaşadığını, ayda kaç kere dışarıda yemek yediğini alışverişe ne kadar harcadığını sen bilirsin.

Kira değilse ve borç yoksa ve de lüks harcamalarınız yoksa çok rahat 1000 tl koyabilirsiniz.
Arabanız var mı? O ekstra masraf oluyor çünkü. Tabii nerede yaşadığınıza bağlı.
Mesela ben küçük bir şehirde yaşıyorum, şehir dışına çıkmazsak 120 tl benzin bir ay yetiyor.
Bir aylık masrafınızı yazıp çıkartın önce. Gerçek ihtiyaçlarınızı belirleyin.Asgarisini hesaplayın. Sanki 1700 tl maaşınız var gibi yaşayın. 1000 TL yi unutun otomatik olarak direkt kesilsin başka hesaba.
Çocuksuz döneminiz en iyi birikim yapma zamanı çünkü çocuk olunca ondan kısılmıyor malum.
Mutfak konusunda dikkatli olun mesela kalan yemek olursa hemen dondurucuya atın. Bozulmasını beklemeden. Alış verişlerde indirimleri takip edin. Elektrikli aletleri düşük tarife işletilen saatlerde açın. Üç oradan beş buradan artar.

Son düzenleme:
Öncelikle teşekkür ederim cevap yazdığınız için amacım sıkıntı çekmeden birikim yapmak lükse düşkünlüğüm yok öyle araba almak istiyoruz mesela ama kredi çekerek almak pek mantıklı gelmiyor bana şuan dişimizi sıkıp ilerde alsak daha mı iyi olur acaba diye düşünüyorum

Öncelikle teşekkür ederim cevap yazdığınız için amacım sıkıntı çekmeden birikim yapmak lükse düşkünlüğüm yok öyle araba almak istiyoruz mesela ama kredi çekerek almak pek mantıklı gelmiyor bana şuan dişimizi sıkıp ilerde alsak daha mı iyi olur acaba diye düşünüyorum

Bir kısmını biriktirip bir kısmını kredi çekebilir siniz mesela, düşük faizli ve az miktarda olursa sıkıntı olmaz. Hepsini biriktirmek uzun sürebilir derseniz.
Araba için yüksek miktarda kredi çekmek çok mantıklı bir şey değil bence. Emlak olur ama araba durduğu yerde değer kazanan bir şey değil sonuçta.

Elde ki para çoğu zaman harcanıyor o yüzden altın fiyatlarının düşük olduğu zaman altın alsan ?

Benım bır arkadaşım bır maydanozu daha ucuza alabılmek ıcın oruclu halıyle kılometrelerce yol yurur evıde var arabasıda ,guzel bır bırıkımde onlarda sanırım 3000 cıvarı maas alıyor..ıkı cocuk var ustelık..

Her ay bir miktar parayı ayırıp direk faize yatırsan, elinde kalanla idare etmeye çalışsan?

Giderlerini hesapla
Elektirk
Su
Doğalgaz
Aylık yemek masrafı
Giyim kuşam
Dışarıda yemek yersen
Falan bu şekilde aylık gider pusulası yap kendine. Ben hep böyle yaparım. Eşim maaşını aldığında giderlerin parasını ayırırım. Ekmek parası Acil ihtiyaç için bir kumbaramız var günlük alışverişimizi yapmak için ona belli bir miktar para ayırırım. Geriye kalan parayı da kenara koyardım. O yokmuş gibi de elimde kalanla idare ederim. böyle yapabilirsiniz.
Ama araba için tamamını biriktiremezsiniz. Sıfır alıcaksanız belli bir miktar biriktirip gerisini taksitle alabilirsiniz. Hani reklamlarda diyor ya bilmem ne kadar peşinata yüzde sıfır faiz şu kadar taksit gibi onlardan. 2. el alıcaksanız Yine belli miktar biriktirip kalanını krediçekin. Haa birde taşıtınızın hacizli olmasını istemiyor kredyi büyük mebla çekmeyecekseniz ihtiyaç kredisi çekin hem faizi az :)

Asıl yazmam gerekenı unuttum :) maası aldıgı gıbı gıder buyuk altın yada 22 ayar bılezık alır,damlaya damlaya göl oldu..daım olsun dıyelım :)

Back
X