Taşınmak.. stresli mi, zevkli mii?

Taşınmak özelinde konuşmuyorum ama eşya ayıklarken biraz acımasız davranmanızı tavsiye ederim. Yoksa kıyamayıp maksimum 2 parça bişey ayırabiliyor insan. En son geçen hafta kıyafetlerimi ayıkladım. Her sene yaparım bu işi ama ilk kez bu kadar acımasız oldum. 3 sene boyunca dokunmadığım kıyafetlerimi ayıkladım. Her sene ay bu güzel ama deyip katlayıp dolaba geri kaldırıyordum çünkü. Bir küçük valiz dolusu kıyafet çıktı resmen.

Taşınma konusuna gelince süreç stresli ama yeni evinize yerleştikten sonra gözümde büyütmüşüm, oldu da bitti diyeceksiniz. Büyük mobilya taşımıyor oluşunuz çok önemli değil aslında zaten insanı yoran ıvır zıvır şeyler oluyor, paketlemesi, sonra açıp tek tek dolaplara yerleştirmesi vs. Ama bunlar da bir şekilde halloluyor. Siz sadece kullanmadığınız şeyleri yeni evinize sokmamaya çalışın.

Kolilerin üstüne yaz ne olduklarını. Böylece ilk fırsatta çok acil olmayan kolileri açman gerekmez. Ben 16 aylık bebeyle taşındım. Kitaplığımı yerleştirmeyi en sona bıraktım, 2 ay kadar sonraya :) Dediğin gibi eşya elemek için iyi bir fırsat. Birde mesela takılar kutuların içindeyse aynen o şekilde streçle. Hatta streçleyip aynı şekilde kaldırabileceğin ne varsa öyle taşı rahat oluyor.

Mobilya, beyaz eşyalar dahil bütüün evini komple taşımış olan insanlar sizi gerçekten tebrik ediyorum. Gerçi küçük büyük tüm eşyalar insanı ziyadesiyle uğraştırdığı için az eşyayla da olsa taşınabilmiş insanları da tebrik ediyorum.

Ben de 2+1 evimden taşınıyorum. Televizyonum, kitaplığım ve kitaplarım, takı dolabım, kolilerce mutfak eşyalarım, halılarım ve bilumum ıvır zıvırlarımla beraber... Şükür ki koltuklar, dolap, yatak, beyaz eşyalar eve ait olduğu için onları bu taşınma mevzusuna eklemiyorum, bu eşyaları yeni evime alacağım.

Ve şuan evdeki küçük büyük her şey öyle gözüme batıyor ki, hepsini alıp atasım gelmiyor değil.
Nerden başlayacağımı da kestiremiyorum, çok yersiz bir stres içerisindeyim.
Aslında bu taşınma işinin eşya elemenin, eskilerden kurtulmanın da bahanesi olduğunu düşünüyorum, bu sebeple zevkli yanlarına odaklanmaya çalışıyorum ama sonra bu kolileri yeni evimde açıp titizlikle oraya dizeceğimi düşününce. İşi fiile dökmeden yoruldum.
Şöyle yaparsan daha makul olur, ben yaptım oldu dediğiniz tavsiyelerinizi bekliyorum.
Sayısını hatırlayamadığım kadar taşınmış birisi olarak kesinlikle büyük eşyalar sorun değil. Onu taşıyıcılar götürüyor zaten. Asıl sorun o saydığınız ıvır zıvırı toplama ve yerleştirme kısmı :skandal:Allah kolaylık versin.

Mobilya, beyaz eşyalar dahil bütüün evini komple taşımış olan insanlar sizi gerçekten tebrik ediyorum. Gerçi küçük büyük tüm eşyalar insanı ziyadesiyle uğraştırdığı için az eşyayla da olsa taşınabilmiş insanları da tebrik ediyorum.

Ben de 2+1 evimden taşınıyorum. Televizyonum, kitaplığım ve kitaplarım, takı dolabım, kolilerce mutfak eşyalarım, halılarım ve bilumum ıvır zıvırlarımla beraber... Şükür ki koltuklar, dolap, yatak, beyaz eşyalar eve ait olduğu için onları bu taşınma mevzusuna eklemiyorum, bu eşyaları yeni evime alacağım.

Ve şuan evdeki küçük büyük her şey öyle gözüme batıyor ki, hepsini alıp atasım gelmiyor değil.
Nerden başlayacağımı da kestiremiyorum, çok yersiz bir stres içerisindeyim.
Aslında bu taşınma işinin eşya elemenin, eskilerden kurtulmanın da bahanesi olduğunu düşünüyorum, bu sebeple zevkli yanlarına odaklanmaya çalışıyorum ama sonra bu kolileri yeni evimde açıp titizlikle oraya dizeceğimi düşününce. İşi fiile dökmeden yoruldum.
Şöyle yaparsan daha makul olur, ben yaptım oldu dediğiniz tavsiyelerinizi bekliyorum.
Taşınmak kelimesi bile heycanlandırdı beni:KK33:

Back
X