tatilde kayınvalide telefonları :S :S

benim 2 tane erkek kardesim var,
kendi ve annemin acisindan düsünüyorum...
annem asla israrci bi insan degildir, ama cocuklari yolu cikarken seslerini duymak ister
isterse 2 hafta ugramim yaninda, kizim gel demez mesela
ama 3 kere arayip telefonuna cikmazsam beni hastanede görür panik yapar...
ve bu 2 erkek kardesim icinde gecerli...
o büyütmüs, yetistirmis, gözyasiyla onca zorlukla bugünlere getirmis
20-25 yasindan sonra bi gelin gelecek, ogluyla evlenecek
ve annem o gelinden cekindigi icin oglunu mu arayamayacak?
basligi görünce günde bi kac kere aradi sandim, alt tarafi dönerken aramis...
neden bu hakki ona tanimiyorsun?

seninle evlendi diye
onu doguran, yetistiren annesinin etkisinden kurtulmasini mi bekliyorsunuz?

bu asla mümkün degil... anne kuzusu olmasin kimse, ama anneye vefasizlikta yapmasin.
esinin tüm ilgisi sevgisi sana ait olacak diye kural kaidede yok...

kadin bence siniri asmamis, saygisizlikta yapmamis...
anne olarak merak etmis ve buda onun en dogal hakki...
anne biz yola ciktik demek bu basligi acmaktan daha az zamaninizi alirdi...

şimdi bunu böylle soyleyınce kv rahat vermedı gıbı olmus ama soyle anlatayım bayanlar, yıllık ıznımız fazla olmadıgı ıcın bayramı tatıl olarak degerlendık ve guneye gıttık, ılk gun yolda, henuz yerımıze yerlesmeden esım annesını arada, bayramını kutladı bana uzattı telefonu ben de kutladım, her sey ıyı hos , zaten aramızda herhangı bır sorun yok canımlı cıcımlı kutlastık kapadık. son gun, dpnecegımız gun esımı aramıs, esım duymamıs, sonra benı aramıs, ben de duymamısım, gerı donmedık ona yol telası bılmemne hazırlık.. sonra donus yoluında tekrar aradı esımı ve 'aradım sızı acmadınız, gerı donmedınız ' fılan dedı. sımdı gerı donme fılan olaylarını da pek bılmez kendısı, hayır bız tatıldeyız, neden ısrarla donmemızı beklıyorsun kı, demıyor kı ben bunları tatılde aradım 2-3 kere, bak acmadılar ayıp mı ettım musaıt mı degıllerdı dıyecegıne neden donmedınız bılmemne, esım de aradık ya bız senı fılan bılmemne geveledı, kapatınca sınır oldum, bı de ısrarcı davranıyor dedım donmedıysek bı nedenı vardır demek musaıt degılmısız dedım, 'ben olumlu dusunmek ıstıyorum merak etmıstır yollar fılan kalabalık ya' dedı, bır de o var, bızı resmen gıderken de huzursuz ettı, ayyy yollar,offf yollar dıye ıcımızı karartmıstı, korksa da bıze yansıtmasın yanı, neyse sabah geldık evımıze, o gun o cok merak eden ınsan aramadı oglum vardınız mı dıye, sımdı kızlar asıl takıldıgım noktaya degınıyorum, ben kv mın kaynımı tatılde arayamadıgını ustelık bır sey gerektıgınde 'ah sımdı arıcam abını tatılde, kızar bana' bılmemne dedıgını kulaklarımla duydum, sınır oldugum nokta burası, bızım tatılımıze ozelımıze saygı duyulmuyor da abısınınkı kutsal bı olay, hem bız daha gencız ve yenı evlı sayılırız yanı. sonra tabı esımle tartısmalar, dedım soylıceksın sen de bızı tatılde arama dıye, once bı fırsatını bulunca soylerım dedı, dedım zamanı gecınce anlamı yok,hayır bıze neden saygı duyulmuyor yanı, bu kadın tatılde aranılmaması gerektıgını onlara gelınce bılıyor da bıze gelınce neden unutuyor ve ustune ısrarla acmadınız bılmemne.. ay cok uzun oldu ama cok sınırlendım sımdı esım soyleyecek kendısıne ıkna ettım onu.oyle yanı dusuncelerınızı merak edıyorum sız olsanmız ne yapardınız..

Ben olsam ne yapardim? Su kadarcik olay kadini azarlamaya donustuyse, kayinvalidenin yerinde olsam cocuguma hakkimi helal etmez, gelinime de kendisi gibi gelin dilerdim Allahtan. Senin yerinde olsam bu kadar sacma sapan seylere sinirlenip kafayi taktigina gore bos vaktin cok, bos zamanimi kurs vblerde degerlendirirdim

tatile giden insanların çok sık aranmasını doğru bulmuyorum,
ama siz de böyle bir durum yok, yola çıkarken aranmış genelde.
biz ilk tatilimizde ,tatilde sadece 2 gün,vardığımızda aramıştık haber vermiştik,
gece 12 yi geçmişti bilgisayarlarında sıkıntı olmuş onun için aramışlardı gece vakti ve
biz yol yorgunuyduk uyuyorduk, sabah oldu biz daha kahvaltı bile yapmadan etrafa
şöyle bir göz bile gezdirmemişken,tatil nasıl gidiyor oralar nasıl ,diye aramışlardı.
bende sıkılmıştım bu aramalardan açıkçası, ama siz de böyle bir durum yok.
o yüzden verdiğiniz tepkiler ağır olmuş,tatile çıktınız diye kimse hiç aramayacak,
durumunuzdan haber almayacak değil,ayrıca insan arayıp ulaşamayınca ve dönülmeyince
endişeleniyor gerçekten.

Back
X