tatile muhabbet kuşunu alan varmı ?

canım bizim de 3 senelik bir kuşumuz var.eşim yola çıkarken bir kutuya bir dilim ıslanmış ekmek ve yem koyuyor.
kutunun yanından üstünden de yarım olacak şekilde delik açıp 9 saatlik yola çıkıyor.
eşim daha 2 akşam önce de memlekete götürdü çok şükür sorun çıkmadan vardı
ama kendi arabasıyla götürüyor.yolcu otobüsüyle gitmedi hiç
belki dediğim gibi yapıp kutuyu kucağınızda götürebilirsiniz.
bir de geçen hafta 5 gün evde yoktuk öldüler diye çok korktum:18: ama eve gelince cin gibi bakıyorlardı :nazar:
ALLAH'tan yemi suyu tamdı.
2 hafta evde olmayacakmışsınız bence götür yanında

Bir de şu var : muhabbet kuşları çok dugusal hayvanlar
Uzun süreli ayrılıklarda üzüntüden ölebiliyorlar gerçekten :50:
Duyduğum olaylar var arkadaşın bir de anlatınca söyleme gereği duydum
Çok üzücü olur sırf keyiften sebep güzelim kuşun ölmesi Allah korusun:18:
Ama kuşçuda başka hayvanlar da olacağından belki o kadar koymaz mı ki:44:
Ayağına ip falan bağlayın bi işaret olsun
Ama insan özler yaa 2 haftada :25:

kuşum sese çok alışkın her kuş gibi. bizden kaçıyo ama sesimiz olmadanda sus pus kalıyor hayvan. dediğiniz doğru psikolojisi bozulabilir. belki biz anlayamayız ama onlar bizden korksalarda bizim sesimize alışıklar. aslında ben güveniyorum petshoptaki bayana kuşumuda tanırım ama eşim inat... alacam yavrumu çaresi yok :)

bişey olmaz canım izin versinler bi zahmet.
yıllardır otobüsle uzun mesafe yolculuk yapıyorum en az 21 saatlik mesafe. neler neler görüyorum. küçücük kafesten bişey çıkarmasınlar bi zahmet.

el kadar kuştan ne zarar gelecek demi. ama bazıları dediğim gibi çok agrasifler bende kavga etmeyi pek sevmem kalabalık ortamda. ilk defa deneyecem bakalım ne olacak

su67 sen tatilden dönünce ona bi arkadaş al çok mutlu edersin hayvanı ben sana diyim:34:
Tek kalsın yoksa konuşmaz diyen bencillere inat kuşunu sevindir, sosyl bi hayvandır muhbbet kuşu
Bu şekilde arkadaşı olursa daha iyi olur
Evde tüm güm sizi beklemesin:26:

canım bizim de 3 senelik bir kuşumuz var.eşim yola çıkarken bir kutuya bir dilim ıslanmış ekmek ve yem koyuyor.
kutunun yanından üstünden de yarım olacak şekilde delik açıp 9 saatlik yola çıkıyor.
eşim daha 2 akşam önce de memlekete götürdü çok şükür sorun çıkmadan vardı
ama kendi arabasıyla götürüyor.yolcu otobüsüyle gitmedi hiç
belki dediğim gibi yapıp kutuyu kucağınızda götürebilirsiniz.
bir de geçen hafta 5 gün evde yoktuk öldüler diye çok korktum:18: ama eve gelince cin gibi bakıyorlardı :nazar:
ALLAH'tan yemi suyu tamdı.
2 hafta evde olmayacakmışsınız bence götür yanında

kendi arabamız olsa yanımda tutarımda otobüslerde sorun oluyor işte. kutu birazcık sakıncalı geldi hayvan bunalır içinde birde kuşu ilk aldığımızda kutudaydı markete uğramıştık, marketin servisiyle eve dönüyoruz başladı kuş cik cik ciklemeye :) küçük bi kafes var ona koyacam. insan bakıp beslediği canlıya çok bağlanıyor yaaa 2-3 gün ayrı kalsamda sesini özlüyorum heleki bazen çok ötünce dizilerimde odaya koyuyorum sonra özlüyor tekrar yanıma alıyorum canım benim o :)

Bagaja falan koymayın. Bir şey söylemenize gerek yok, söylediğiniz zaman mırın kırın ederler zaten. Kafesi bir çarşaf ile sarın(tabi hava alacak kadar açıklık olsun) ayağınızın altına koyun. 2 hafta dayanması mümkün değil zaten. Sıkılmasını geçtim açlıktan ölür, ne kadar yem koysanız da üzeri kabuk olur alttakilere ulaşamaz, suyu dökülebilir, ayağı bir yere takılabilir. Benim 5 tane papağanım var hep getirip götürüyorum.

su67 sen tatilden dönünce ona bi arkadaş al çok mutlu edersin hayvanı ben sana diyim:34:
Tek kalsın yoksa konuşmaz diyen bencillere inat kuşunu sevindir, sosyl bi hayvandır muhbbet kuşu
Bu şekilde arkadaşı olursa daha iyi olur
Evde tüm güm sizi beklemesin:26:

kuşumun eşi vardı hiç anlaşamadılar. diğer kuş tüneğe çıksa bu onu itiyor dövüyordu yem yese rahatsız ediyordu. büyük kafes aldım rahat etsinler diye yine sorun çıkardı. yani dağdan geldi bağdakini kovdu artık kafesleri ayırdım arada bir birleştirdim sıkılmasınlar diye, öyle devam etti ama kuşum dayanamadı öldü :( yeni kuş alma taraftarı değilim o yüzden. aynası ve oyuncağı var kuşumun onlarla çok oynuyor asosyal oldu bizlede alakası yok, çok mutlu onlarla :9:

Bagaja falan koymayın. Bir şey söylemenize gerek yok, söylediğiniz zaman mırın kırın ederler zaten. Kafesi bir çarşaf ile sarın(tabi hava alacak kadar açıklık olsun) ayağınızın altına koyun. 2 hafta dayanması mümkün değil zaten. Sıkılmasını geçtim açlıktan ölür, ne kadar yem koysanız da üzeri kabuk olur alttakilere ulaşamaz, suyu dökülebilir, ayağı bir yere takılabilir. Benim 5 tane papağanım var hep getirip götürüyorum.

her varsayımı düşünmek gerek haklısınız herşey olabilir.. ayağımın altında tutarım gizleyip. tutupta elinizde ne var diye açacak değillerdir heralde :)

Aynayı kaldırman gerekir,,araştırırsan kuşun psikolojisini bozduğunu okursun her yerde..
Arkadaş almak da şöyle oluyor,, götürüyorsun kuşçuya kuşunu,, orda hngi kuşla anlaşıp öpüşüp koklaşıyorsa onu alıp eve getiriyorsun beraber...
Kuşa eş almanın yöntemi buymuş canım ben de çok araştırdım..
Sonuçta kuş da her kuşla anlaşamaz

Aynayı kaldırman gerekir,,araştırırsan kuşun psikolojisini bozduğunu okursun her yerde..
Arkadaş almak da şöyle oluyor,, götürüyorsun kuşçuya kuşunu,, orda hngi kuşla anlaşıp öpüşüp koklaşıyorsa onu alıp eve getiriyorsun beraber...
Kuşa eş almanın yöntemi buymuş canım ben de çok araştırdım..
Sonuçta kuş da her kuşla anlaşamaz

aslında yavrulatmak istiyordumda ölen kuşumdan sonra çok üzüldüm kızdım bu kuşuma.. aynaya çok bağımlı kızıyorum aslında hep onunla ilgilenmesine ama çokta mutlu gözüküyor. demekki psikolojisini bozuyormuş bende kuşa asosyal diyip duruyordum isabet olmuş :1: ilerde dediğiniz gibi yaparım eş konusunda teşekkürler :)

aslında yavrulatmak istiyordumda ölen kuşumdan sonra çok üzüldüm kızdım bu kuşuma.. aynaya çok bağımlı kızıyorum aslında hep onunla ilgilenmesine ama çokta mutlu gözüküyor. demekki psikolojisini bozuyormuş bende kuşa asosyal diyip duruyordum isabet olmuş :1: ilerde dediğiniz gibi yaparım eş konusunda teşekkürler :)
Rica ederim canım ne demek:34:
Kuşlar mutlu olsun da o yeter:16:

bızım de bır ara bır suru muhabebt kusumuz vardı.
yan komsumuz kuscuydu.
ona vermıstık bakması ıcın .
bence bır kuşçuya bırakabılırsınız dönunce alırsınız ama dikkat edın başka kuşu kakalamasın.
muhabebt kuşları karıstırılabılıyor sonucta.

bızım de bır ara bır suru muhabebt kusumuz vardı.
yan komsumuz kuscuydu.
ona vermıstık bakması ıcın .
bence bır kuşçuya bırakabılırsınız dönunce alırsınız ama dikkat edın başka kuşu kakalamasın.
muhabebt kuşları karıstırılabılıyor sonucta.

eşimde sizin gibi düşünüyor ama ben kuşumu tanırım tipinden birde aynası var uzaktan onu gösterdiğimde kafesin içinde ters dönüyor takla atıyor :1:

Cnm otobüsler hiçbi şekilde normal yere almıyorlar :50:

Erkek arkadaşımın muhabbet kuşu var eve giderken götürücekti Aslında o da gizliden sokucaktı ama öter falan sonrasnda zor durumda kalmamak için benim ısrarlarımla nerdeyse bütün firmalara sorduk bagajda gidebilir ancak dediler.
Ötüp rahatsız edebilir ya da birinin alerjisi vardır bunun mesuliyetini alamayız dediler.

Sonuç olarak bagajda gitmesine gönlüm elvermedi ben aldım :50: Ve çok sinir olmuştum kucağında getircekti sevdiceğim
Bırakcak birini bulursunuz umarım :ssz:

Otobüs firmaları yanına almanıza izin vermiyorlar. Geçen ay 10 saatlik yola
2 muhabbet kuşumu götürdüm. Küçük kafesler var. onun içine koydum. Otobüslerde
bagaj bölümünün yanında ikram bölümü var. Soğuk değil ılık bir ortam. Oraya koydular. Hiç sorun çıkmadı.
Bagaja koydurmayın. İkram bölümüne koydurun.Ben sıkıntı yaşamadım.

Otobüs firmaları yanına almanıza izin vermiyorlar. Geçen ay 10 saatlik yola
2 muhabbet kuşumu götürdüm. Küçük kafesler var. onun içine koydum. Otobüslerde
bagaj bölümünün yanında ikram bölümü var. Soğuk değil ılık bir ortam. Oraya koydular. Hiç sorun çıkmadı.
Bagaja koydurmayın. İkram bölümüne koydurun.Ben sıkıntı yaşamadım.

ne güzel. ama her firma aynı hoşgörüde değil sorun çıkartabilirler.. ama her türlü şansımı deneyeceğim :)

Back
X