tatlı sorunuma bir çare arıyorum, öneriniz var mı?

Ah tatlı sorununa tek çözüm var kafada bitirmek. Bende aynen nutella kavanozunu elime alınca bitirmeden duramazdım, birde yedikce yiyesim gelirdi, hergun tatlılar dondurmalar oo oo :/ Sabah kalkınca direk bir tatlı istegim olurdu ama 10 gundur kendime söz verdim yemicem diye. Aklıma mı geliyor, gidiyorum süt kaynatıyorum içine nescafe atıyorum biraz iciyorum, yada tarcınlı su iciyorum. 10 gun oldu 10 gunde sadece bugun 1 tane muffinin ucundan 1 catal aldım ve bıraktım o kadar oda istegimi köreltti. Bence evinize bir muddet cikolata almayın, canınız cok isterse zayıflamam lazım deyin ve yemekten vazgecin yada kendinize birkac gun verin su kadar gun yemezsem sonunda ödül olarak biraz cikolata yiyecegim diye =) Suanda evde nutella var ama gidip yemem sonucta belli bir hedef koydum önüme o hedefe ulasınca ödülüm olacak o benim :1: Umarım sizde aklınızda bitirmeyi basarırsınız, kolay gelsin

Çok doğru söylemişsin başka türlü bırakılmaz. Kendimizi cezalandırarak yapabiliriz ancak. Mesela düşük kalorili mini magnum yiyebilirsiniz meyve yerine. Yani tatlıyı ara öğün yapmanız gerekiyor 515 kalorilik kare çikolatalardan uzak durmak lazım fena patlıyor sonra faturası Nutellayı sadece kahvaltıda bir dilim ekmeğin üstüne incecik sürerek yersek olur ama bulunca kavanozun dibini bulurum küçüklüğümden beri 3-4 günde biter koca nutella kavanozu gelip gidip kaşıklamam sonucunda. Yani o sorun bütün kızlarda en iyisi tatlı yerine bol bol meyve yemek elma yemek güzel vitaminli yaralı meyvelere alışmak. İşte o zaman biraz aranmıyor. Sadece özel günlerde abartmadan yesek bağımlılıktan biraz olsun kurtulabilir.

tek nutella canavarı ben degılmısım,dıbını görmeden bırakmam.tum kılolarımın sebepı nutella ve mılka sala karsı koyamıyom 2 haftadr harıc.cıkolatlı nesftle ıdre edıom 6 kılo verdım. basıma vurdu ama :5:aklımda tatıl olmsa coktam bıtmstı cıleklı mılka:5:

tatlı sorununun en iyi çözümü yağsız süt içine tarçın koy karıştır içtikten sonra tatlı isteğini geçiriyor ben denedim gerçekten işe yarıyor.

Etinin 50 kalorilik stick cikolatalarindan al ama bitter olandan kutuyu evde kim vara esin arkadasin annen ona ver saklasin.sana hergun bi tane stck versin. Sonra iki gunde bir yemeye baslarsin. Cikolatanin yaninda turk kahvesi icersen cikolatanin tadini bastiracagi ve tok tutacagi icin cikolatayi birakmani saglayabilir.bu yontemle 3 yildir cikolata bitirdigimi bilmem ucundan azicik alirim.

tatlı isteğini bastırmanın en etkili yolu tarçındır. ister çubuk ister toz. çubuk tarçını yeşil çaya koy yanına 1-2 kuru kayısı 1-2 kuru incir ye ara öğün olarak.
bunun dışında toz tarçın koy süte kaynat. sıcak sıcak iç..ohhhh salep gibi oluyor.

birde yoğurt içine elma portyakal yada şimdi yaz meyveleri çıkıyor canın ne isterse doğra. üstüne eğer meyveler tatsız sa 1 tk pekmez dök yada 1 çk bal.sonra üstüne tarçın serp ohhh bi güzel ye.bunlar benm diyet yaptığım zman uyguladığım şeyler. birde eve hiç bi şeklde tatlı alma. kendine bir gün belirle haftada bir gün o gün senin ödül günün olsun ve istediğin bir tatlıyı ye.
birde canım düzenli olarak hergün en az 2-3 porsiyon meyve yemezsen canın sürekli tatlı ister.çünkü vücudun basit sofra şekerine değil meyvelerdeki doğal şekere ihtiyacı vardır be bu ihtiyaç ordan karşılanabilir .benm gibi bir tatlıcanavarı başardıysa bunu ( kilo vermeyi) herkes başarır. yeterki birde akşamları yeme unutmak haftada 1 defa istedğin tatlı. onun dışında yok...

krom tabletleri diye bişi duydum bir ara kullandım kan şekerini düzenliyor ve tatlı çekmiyor canınız umarım yardımcı olabilmişimdir.

merhaba kızlar sieyi epeydir takip ediyorum belki bana da bir çözüm buluruz diye bir danışmak istedim.. 178 boyunda 68 kiloyum..bikaç sene evvel 82 kiloya kadar çıkmış hipotrioid teşhisi konulduktan sonra da 56 kiloya kadar düştüm guatr olmam tatlı düşkünlüğüm yüzünden bu sene 68 e çıktım her akşam kardio yapıyorum 20:00 dan sonra hiçbirşey yemiyorum çok su içiyorum ama ııh 3 aydır tek gram veremedim çünkü çikolata isteğimi bastıramıyorum yemediğim gün çok sinirli mutsuz oluyorum..sonuc alamadığım için spora gidesim gelmiyor artık bacaklarım kollarım çok ince ama belim incelmiyo göbeğim gitmiyo:(:(napsam ben fikirlerinizi bekliyorum..

kesinlikle tatlılı şeylere kesmen lazım..bende çikolata delisiyim..73 kiloya kadar çıktım..şimdi diyetisyene gidiyorum.68 oldum daha vermem lazım..çikolatadan dolayı yağ oranım çok yüksekti dr bile şaşırdı..şimdi yağdan veriyorum allahtan..tatlıyı kesip onun yerine 1 porsiyon meyve ve kesinlikle yanında yoğurt yada süt içeceksin..yoğurt veya süt içmenin sebebi meyve şekeri yükseltir tek başına..onun için şart yoğurt,süt veya kefir..ben diyete başladığımda 3-4 gün kriz şeklinde tatlı aradım resmen eroinman gibiydim sanki..o kriz yavaş yavaş 1 haftada geçti..ve artık yok..adet öncesi bile tatlı krizim yok..öenmli olan ara öğünde meyve ve yanında süt ürünü tüketmen..kolay gelsin..sakın pes etme yoksa başaramazsın..oruç tutarken nasıl irade kuullanıyosun onu düşün ve asla o krizde pes etme dayan..soracağın bişey olursa ben burdayım yazaysın..

kesinlikle tatlılı şeylere kesmen lazım..bende çikolata delisiyim..73 kiloya kadar çıktım..şimdi diyetisyene gidiyorum.68 oldum daha vermem lazım..çikolatadan dolayı yağ oranım çok yüksekti dr bile şaşırdı..şimdi yağdan veriyorum allahtan..tatlıyı kesip onun yerine 1 porsiyon meyve ve kesinlikle yanında yoğurt yada süt içeceksin..yoğurt veya süt içmenin sebebi meyve şekeri yükseltir tek başına..onun için şart yoğurt,süt veya kefir..ben diyete başladığımda 3-4 gün kriz şeklinde tatlı aradım resmen eroinman gibiydim sanki..o kriz yavaş yavaş 1 haftada geçti..ve artık yok..adet öncesi bile tatlı krizim yok..öenmli olan ara öğünde meyve ve yanında süt ürünü tüketmen..kolay gelsin..sakın pes etme yoksa başaramazsın..oruç tutarken nasıl irade kuullanıyosun onu düşün ve asla o krizde pes etme dayan..soracağın bişey olursa ben burdayım yazaysın..

tatlım karatay diyeti kitabını indirdim ve orda bi tatlı tarifi var.

tatlım karatay diyeti kitabını indirdim ve orda bi tatlı tarifi var.

SÜTLÜ İNCİR TATLISI
(Neval Polat)
Malzeme
İstenilen miktarda kuru incir
Her incir için 1adet ceviz içi
Süt
Hazırlama
Cevizleri iri iri parçalanır. İncirlerin sapı kesilip, kapaklı bir kaba dizilir. Üstüne kaynar süt dökülüp, incirler yumuşayıncaya kadar beklenir. Yumuşayan incirler, parmak yardımı ile sap kısmından oyularak içine cevizler yerleştirilir. Oda ısısında bir gece (süt katılaşıncaya dek) bekletilir.
Afiyet olsun...

Biri de bu:
ŞEKERSİZ KABAK TATLISI
(Neval Polat)
Malzeme
2 dilim tatlı balkabağı
1 adet elma
2 adet portakal
1 çay bardağı ceviz
1/2 çay bardağı kuru üzüm
1 çubuk tarçın
1 yemek kaşığı tereyağı
Hazırlama
Kabaklar üçe, elmalar sekize bölünür. Portakalların kabukların soyulup (arzu edilirse kabuklu olarak) dilimlenir. Tüm malzemeler, kapaklı bir fırın kabına konur, malzemelerin üzerine tereyağı, küçük küçük dağıtılarak ilave edilir. 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 1 saat kadar pişirilir.

canım ben çikolata ve şekere kuru üzümle çare buldum çayı bile kuru üzümle içiyorum hoş oda az kalorimi hayır ama en azından basit şekerden iyidir sanırım.
3 gün dayan canın isteyince kuru üzüm ye sonra alışınca insana çıkolata çok bayık geliyo mesele az önce biskolata pia yedim bi tane rezik bi bayıklık oldu içimde

Back
X