..Tatli Yiyelim Tatli Konusalim.. :)

N e v a

Guru
Pro Üye
28 Şubat 2011
14.189
17.591
498
Merhabalar..
Bu topigi herkes icin acmis bulunmaktayim..
Burada neler mi var :)
Tatlilar, pastalar, kekler, kurabiyeler, pogacalar ve borekler...
Tatli yapmayi cok seviyorum o yuzden topigin adi da tam agzimiza layik :)
Diger kategoriler icin birbirinden guzel yemek topikleri var oradan faydalanabilirsiniz.. :16:
En cok ilgi alanima giren bu kategoriler oldugu icin bunlari sectim...Tabi ki tatlilar en basta :)
Cay saatinde yada kahvaltida veya da aksam yapabilecegimiz birbirinden guzel tarifleri burada paylasmak istiyorum..
Ve tabi ki sizlerden de katilimlar beklerim.. :56:
Umarim faydali bir topik olur.
Ayrica kolay ama bir o kadar da lezzetli ve de gosterisli tariflerim var sizler icin :34:
Acilisi Sütlü Irmik Tatlisiyla yapalim.. :56:

tvhtc.jpg

Malzemeler

• 1 litre süt
  • 10 yemek kasigi seker
  • 10 yemek kasigi irmik
  • 1 vanilya
  • 1 yemek kasigi tereyagi
  • 2 yemek kasigi kakao
Yapilisi

Önce süt,seker ve irmigi tencereye alip koyu kivama gelene kadar pisiriyoruz...(Kaynamaya basladiktan sonra 3 dk karistirarak pisirmeye devam ediyoruz kisik ateste..)

Pistikten sonra altini kapatip vanilya ve tereyagi ekliyoruz ve karistiriyoruz... Bir tel yardimiyla cirpiyoruz...
Muhallebinin bir kismini ayirip icine kakao ekleyip cirpiyoruz...
Sonra kaselerin yarisina kadar sade muhallebi doldurup kalan kismina da kakaolu muhallebiyi dolduruyoruz ve sogumaya birakiyoruz. Soguduktan sonra dolaba koyup 3-4 saat dinlendiriyoruz ve kaseleri istenirse ters cevirip istenirse o sekilde uzerlerini susleyip servis ediyoruz.. Iste bu kadar kolay :)

$page.webp
tvhtz.jpg

tvhu7.jpg
t

AFIYET OLSUN :)

Tatlı bir topik olmuş:16: hayırlı olsun:71::71:

Son düzenleme:
ellerine saglik canim
topic gayet guzel olmu$

cevizli bi kek tarifin varmi kiz , tutmasi kesin olan bi tarif :)))

Cevizli Kek
$cevizli-kek-tarifi-500x332-crop.webp
1 su bardağı süt
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1/4 su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
Aldığı kadar un (2 buçuk su bardağı kadar)
2 çorba kaşığı tarçın
1 su bardağı dövülmüş ceviz

Yumurta ve şekeri beyazlayıncaya kadar iyice çırpın. Daha sonra süt, yağ, un, kabartma tozu, vanilyayı ekleyerek çırpın. Kek hamuru
iyice karıştığında tarçın ve cevizleri ekleyerek karıştırın ve yağlanmış kek kalıbına dökerek 170 derecede pişirin.
(Tarcin eklemek istemeyenler eklemeyebilir..)

ALINTI

Canim ben bu tarifi yapiyorum kek guzel kabariyor yumurtalarin oda sicakliginda olmasi lazim..
Birde un kabartma tozu ve vanilyayi ayri bir kapta karistirp eklersen daha guzel olur...
Yaklasik 50 dk fln firinda kaliyor pistigini anlamak icinde bicak yada kurdan batirabilirsin..
Birde kek kabarmiyor dersen yarim cay kasigi karbonat ekle o zaman daha guzel kabarir :)

Cevizli Kek
Eki Görüntüle 838836
1 su bardağı süt
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1/4 su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
Aldığı kadar un (2 buçuk su bardağı kadar)
2 çorba kaşığı tarçın
1 su bardağı dövülmüş ceviz

Yumurta ve şekeri beyazlayıncaya kadar iyice çırpın. Daha sonra süt, yağ, un, kabartma tozu, vanilyayı ekleyerek çırpın. Kek hamuru
iyice karıştığında tarçın ve cevizleri ekleyerek karıştırın ve yağlanmış kek kalıbına dökerek 170 derecede pişirin.
(Tarcin eklemek istemeyenler eklemeyebilir..)

ALINTI

Canim ben bu tarifi yapiyorum kek guzel kabariyor yumurtalarin oda sicakliginda olmasi lazim..
Birde un kabartma tozu ve vanilyayi ayri bir kapta karistirp eklersen daha guzel olur...
Yaklasik 50 dk fln firinda kaliyor pistigini anlamak icinde bicak yada kurdan batirabilirsin..
Birde kek kabarmiyor dersen yarim cay kasigi karbonat ekle o zaman daha guzel kabarir :)
saol canim yumurtalari çikariyim aksama yaparim in$allah
malum ceviz alma zamani, baya aldim degerlendirelim demi :)

Kazandib,i tavuk göğsü de varmı :56::56:
Hayırlı olsun topiğin :16:
Sagol Abla olmaz mi tavuk gogsu yolda zaten :1:
saol canim yumurtalari çikariyim aksama yaparim in$allah
malum ceviz alma zamani, baya aldim degerlendirelim demi :)
Tabi ki degerlendirmek lazim sutlu tatlilarun ustune atip ye mesela :)
Tatlıyla aram yok ,daha doğrusu her tatlıyı yiyemiyorum :25:
Ama tatlı söhbetinize katılırım :34::16:

:16:

Canım hayırlı olsun topiğin:16: Kapını tıklatmaya gelirim ben de :10:

Tatlı demek ben demek,ben demek tatlı demek.:52:

Topiğin hayırlı olsun canım.Ahhh bayılırım her türlü tatlıya.:56:Sütlü,sütsüz,şerbetli,şerbetsiz hiçbiri elimden kurtulamaz.:52:

tuh ya yumurta çikarmayi unutmu$um
kirilmi$ cevizde yok :(

ama yapicam keki pes etmek yok :)

Back
X