- 28 Şubat 2011
- 14.189
- 17.591
- 498
Merhabalar..
Bu topigi herkes icin acmis bulunmaktayim..
Burada neler mi var :)
Tatlilar, pastalar, kekler, kurabiyeler, pogacalar ve borekler...
Tatli yapmayi cok seviyorum o yuzden topigin adi da tam agzimiza layik :)
Diger kategoriler icin birbirinden guzel yemek topikleri var oradan faydalanabilirsiniz..
En cok ilgi alanima giren bu kategoriler oldugu icin bunlari sectim...Tabi ki tatlilar en basta :)
Cay saatinde yada kahvaltida veya da aksam yapabilecegimiz birbirinden guzel tarifleri burada paylasmak istiyorum..
Ve tabi ki sizlerden de katilimlar beklerim..
Umarim faydali bir topik olur.
Ayrica kolay ama bir o kadar da lezzetli ve de gosterisli tariflerim var sizler icin
Acilisi Sütlü Irmik Tatlisiyla yapalim..
Malzemeler
Önce süt,seker ve irmigi tencereye alip koyu kivama gelene kadar pisiriyoruz...(Kaynamaya basladiktan sonra 3 dk karistirarak pisirmeye devam ediyoruz kisik ateste..)
Pistikten sonra altini kapatip vanilya ve tereyagi ekliyoruz ve karistiriyoruz... Bir tel yardimiyla cirpiyoruz...
Muhallebinin bir kismini ayirip icine kakao ekleyip cirpiyoruz...
Sonra kaselerin yarisina kadar sade muhallebi doldurup kalan kismina da kakaolu muhallebiyi dolduruyoruz ve sogumaya birakiyoruz. Soguduktan sonra dolaba koyup 3-4 saat dinlendiriyoruz ve kaseleri istenirse ters cevirip istenirse o sekilde uzerlerini susleyip servis ediyoruz.. Iste bu kadar kolay :)
t
AFIYET OLSUN :)
Bu topigi herkes icin acmis bulunmaktayim..
Burada neler mi var :)
Tatlilar, pastalar, kekler, kurabiyeler, pogacalar ve borekler...
Tatli yapmayi cok seviyorum o yuzden topigin adi da tam agzimiza layik :)
Diger kategoriler icin birbirinden guzel yemek topikleri var oradan faydalanabilirsiniz..

En cok ilgi alanima giren bu kategoriler oldugu icin bunlari sectim...Tabi ki tatlilar en basta :)
Cay saatinde yada kahvaltida veya da aksam yapabilecegimiz birbirinden guzel tarifleri burada paylasmak istiyorum..
Ve tabi ki sizlerden de katilimlar beklerim..

Umarim faydali bir topik olur.
Ayrica kolay ama bir o kadar da lezzetli ve de gosterisli tariflerim var sizler icin

Acilisi Sütlü Irmik Tatlisiyla yapalim..

Malzemeler
- 1 litre süt
- 10 yemek kasigi seker
- 10 yemek kasigi irmik
- 1 vanilya
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi kakao
Önce süt,seker ve irmigi tencereye alip koyu kivama gelene kadar pisiriyoruz...(Kaynamaya basladiktan sonra 3 dk karistirarak pisirmeye devam ediyoruz kisik ateste..)
Pistikten sonra altini kapatip vanilya ve tereyagi ekliyoruz ve karistiriyoruz... Bir tel yardimiyla cirpiyoruz...
Muhallebinin bir kismini ayirip icine kakao ekleyip cirpiyoruz...
Sonra kaselerin yarisina kadar sade muhallebi doldurup kalan kismina da kakaolu muhallebiyi dolduruyoruz ve sogumaya birakiyoruz. Soguduktan sonra dolaba koyup 3-4 saat dinlendiriyoruz ve kaseleri istenirse ters cevirip istenirse o sekilde uzerlerini susleyip servis ediyoruz.. Iste bu kadar kolay :)

AFIYET OLSUN :)