Tatlıdan iyi anlayan bayanlar yardım :) Minik bir dert :J

moonlight_mj4ewr

Evlâd-ı Osmanlı
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2012
849
14
46
Diğer
Merhaba ablalarım uzun zamandır tatlı yapmıyorum da bugün evdeki malzemeleri değerlendireyim dedim ancak kafama birşey takıldı acil sorma gereği duydum :)

Ben kolay bisküvili pasta yapıcam lakin klasikten sıkıldım artık, tam napayım diye düşünürken amcam yeşil elma getirmiş. Bir tane mandalina da var evde. Ben bu elma ile bir pasta kreması yapayım diyorum ama elmayı nasıl hangi aşamada koymalıyım onu bilemiyorum :( elmayı mikserde krema yapıp en son kremaya ekleyip azıcık daha pişirsem olur mu? Karamelize olmasını istemiyorum. Veya krem şantiye mi katayım? Kremaya katmayı daha çok istiyorum ancak taze kokusunu ve tadını koruyarak nasıl olacak? Lütfen bana fikir verin bayanlar bu da bir dert :)

Merhaba ablalarım uzun zamandır tatlı yapmıyorum da bugün evdeki malzemeleri değerlendireyim dedim ancak kafama birşey takıldı acil sorma gereği duydum :)

Ben kolay bisküvili pasta yapıcam lakin klasikten sıkıldım artık, tam napayım diye düşünürken amcam yeşil elma getirmiş. Bir tane mandalina da var evde. Ben bu elma ile bir pasta kreması yapayım diyorum ama elmayı nasıl hangi aşamada koymalıyım onu bilemiyorum :( elmayı mikserde krema yapıp en son kremaya ekleyip azıcık daha pişirsem olur mu? Karamelize olmasını istemiyorum. Veya krem şantiye mi katayım? Kremaya katmayı daha çok istiyorum ancak taze kokusunu ve tadını koruyarak nasıl olacak? Lütfen bana fikir verin bayanlar bu da bir dert :)

ya açıkçası ben elmayı pek yakıştıramadım biskivili pastaya ekşi olursa bi de yeşil elma ziyan olmasın malzemeler

şarlot diye bir pasta var, bisküvi ve elmayla yapılıyor, bir kaç kere niyetlendim yapmaya ama deneyemedim bir türlü.. güzel olabileceğini düşünüyorum. bir google la istersen :)

hatta tarifini de buldum bak

1 paket kakaolu petibör bisküvi
1 paket sade petibör bisküvi
2 adet elma
2 paket sade krem şanti
4,5 su bardağı süt
1 paket çikolata sosu
;
2 su bardağı süt ile krem şantiyi hazırlayın. 2,5 su bardağı süt ile çikolata sosunu hazırlayın. Bisküvileri kırın, içine kabuğu soyulmuş elmaları küçük küçük doğrayın (rendelemeyin sulanır) Elmaları ve kırılmış bisküvileri karıştırın ve 2 yemek kaşığı süt ilave edip tekrar harmanlayın. Krem şantinin yarısını bisküvilere karıştırıp tepsiye dökün ve üzerini düzleyin. Kalan krem şantiyide üzerine dökün. En üstüne de çikolata sosunu döküp buzdolabında en az 3 saat beklettikten sonra soğuk servis yapın.

Elmali toplarda yapabilirsin.

Elma ve bisküvi ile yapiliyor üzerine cikolata sosu dokulup affiyetle yeniyor :) Hem basit bir tarif.

Hepinize çok teşekkürler :)
Ben de bağdaştıramadığım için sormak istedim belki bir yöntemini bilen vardır :)
O toplar da güzelmiş ya ama ben pasta istiyorum onlar daha çok atıştırmalık gibi sanki. Başka zaman denicem ama kesinlikle :) Pasta son kararım :)
Bakalım ortaya nasıl birşey çıkıcak. Sizinle paylaşırım aksama çok sağolun. :31:

Back
X