tavsiyelerinize ihtiyacım var!

• Konu Sahibi Konu Sahibi moonface
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
M

moonface

Ziyaretçi
normalde hiç kıskanç ve alıngan bir insan değilim taki 1.5 sene öncesine kadar ama 1.5 senedir kıskanç ve alıngan biri oldum çıktım...kıskançlıktan çok acayip alıngan oldum.1.5 senedir bir ilişkim var şu an nişanlıyız yaza düğünümüz var...ama ben nişanlıma karşı çok alınganlık yapıyorum ve doğal olarak sorun yaratıyorum kendime çok kızıyorum bidaha alınganlık yapmıcam diyorum ama eften püften sebeplerden alınganlık yapıyorum...nasıl engelleyebilirim bunu ben?

sabır göstreceksınız..
sevginizi düşüneceksınız karsınızdakının yerıne koyacaksınız kendınızı..
empatı kuracaksınızzz

Empati yapmak en iyisi kanımcabilmiyorumkismile

alınganlığını kabul etmen bile bunu yenmende çok işine yarayacaktır....
zamanla birbirinize alıştıkça sorunun çözüleceğini sanıyorum...

yazını kendim yazmışım gibi geldi bir anda,o kadar kendime benzettim yani. :)))

ben de aynen senin gibiydim. 3 senelik bir ilişkim var. özellikle 1 yıl dolduktan sonra aşırı kıskanç ve alıngan biri oldum erkek arkadaşıma karşı. ilk zamanlar öyle değildim. o da şaşırıyordu : ''ne oldu sana ya nerede o eski anlayışlı aylin'' diye ?? ama bir ara soğumaya başladı benden bu davranışlarımdan dolayı. aramız bozuldu bir kaç kere. bana açık açık söyledi : ''bu davranışların hiç hoşuma gitmiyor seni çok seviyorum ama böyle yaparak kendinden beni soğutuyorsun'' dedi. ondan sonra aklım başıma gelir gibi oldu biraz.böyle devam edersem aşkımı kendi ellerimle öldüreceğim dedim. çünkü gerçekten olur olmaz her şeyden huzursuzluk çıkartıyordum.

şimdi huzurlu ve mutlu olmanın değerini anladım. ara ara yine yapıyorum tabii ki. :))) alınganlık yaptığında senin de eline bir şey geçmeyecek bunu unutma. kendini de huzursuz edeceksin. arkadaşların dediği gibi sevgini ve ilişkini boş yere yıpratmamak için kendini tutacaksın.

normalde hiç kıskanç ve alıngan bir insan değilim taki 1.5 sene öncesine kadar ama 1.5 senedir kıskanç ve alıngan biri oldum çıktım...kıskançlıktan çok acayip alıngan oldum.1.5 senedir bir ilişkim var şu an nişanlıyız yaza düğünümüz var...ama ben nişanlıma karşı çok alınganlık yapıyorum ve doğal olarak sorun yaratıyorum kendime çok kızıyorum bidaha alınganlık yapmıcam diyorum ama eften püften sebeplerden alınganlık yapıyorum...nasıl engelleyebilirim bunu ben?

moonface ne gibi durumlarda alınganlık yapıyorsun mesela ne oluyor da sen nasıl tepki veriyorsun
ben de cok alınganımdır hemen tepkimi veririm ama sakinleşince dönüp arkama baktıgıma kimi zaman alınmakta haklı oldugumu doğru tepki veridğimi görüyorum kimi zaman ise abartmışım bunda bişey yokmuş ki diyorum
o yüzden kendine de fazla haksızlık etme diyorum
neler yasadığını neleri sorun olarak gördüğünü bilmediğim için buunu diyebilirm ancak

ben de aynı dertten muzdaribim:çok üzgünüm:
ve bende de nişanlandığımdan beri var, herşeye ağlıyorum, alınıyrum ve küsüyorum
bazen haklı bazen de saçma sapan şeyler için sorun çıkarıyorum
çözüm bulamıyorum ve kendimi de engelleyemiyorum
hem üzülüyorum hem de üzüyorum
var mı bir çözümü bu derdin:çok üzgünüm:

dönem dönem bana da oluyor.. ufacık bi lafında oturup ağlıyorum.. ama ben ağlayınca hiç dayanamıyor hemen beni güldürmeye çalişiyor..bazen saçma sapan bi ilişki haline geldiğini düşünüorum ben çocuk gibi ağliyorum o da yoook kuzuuuum yok benim bebeğimmm ağlama prensesim diye beni avutuyor.. sanırım gerileme denen savunma mekanızmasını yaşıyoruz.. kadınlar sık sık yapar bunu.. çocuk gibi davranarak kendini rahatsız eden bi durumu bastırmaya çalişir bi şekilde.. biraz öz eleştiri yapinca düzelir merak etme.. en büyük derdimiz bu olsun yaa

zaman zaman banada olur alınır surat asarım ama sonra üzülürüm

yazını kendim yazmışım gibi geldi bir anda,o kadar kendime benzettim yani. :)))

ben de aynen senin gibiydim. 3 senelik bir ilişkim var. özellikle 1 yıl dolduktan sonra aşırı kıskanç ve alıngan biri oldum erkek arkadaşıma karşı. ilk zamanlar öyle değildim. o da şaşırıyordu : ''ne oldu sana ya nerede o eski anlayışlı aylin'' diye ?? ama bir ara soğumaya başladı benden bu davranışlarımdan dolayı. aramız bozuldu bir kaç kere. bana açık açık söyledi : ''bu davranışların hiç hoşuma gitmiyor seni çok seviyorum ama böyle yaparak kendinden beni soğutuyorsun'' dedi. ondan sonra aklım başıma gelir gibi oldu biraz.böyle devam edersem aşkımı kendi ellerimle öldüreceğim dedim. çünkü gerçekten olur olmaz her şeyden huzursuzluk çıkartıyordum.

şimdi huzurlu ve mutlu olmanın değerini anladım. ara ara yine yapıyorum tabii ki. :))) alınganlık yaptığında senin de eline bir şey geçmeyecek bunu unutma. kendini de huzursuz edeceksin. arkadaşların dediği gibi sevgini ve ilişkini boş yere yıpratmamak için kendini tutacaksın.

kendimi okudumm beni yazmıssınız delikafadulden tek fark bizim iliskimizin bitmiş olması ama bazı seyler bana ders oldu, bittigi icin üzülmüyorum ama kendimi kızdıgım cok nokta var gereksiz kıskanclıklar vs. suanki düsüncelerim okdr farklıki insan yasayarak ögreniyor herseyi :oklava:

Yaptığın yanlış olduğunu bilmen bile güzel bence.En azından biliyorsun bunu.

Düğün stresinden de oluyor bu tür şeyler.

İlişkini en önemlisi nişanlını yıpratmamak adına abartmayacaksın etten püften şeyleri.

aah caniiim bende oyleydim bir ara..şimdi dusunuyorum da psikopatmisim ben..hiç bir yere izin vermezdim,okey oynamaya giderdi kahve gibi bir yere orda bile 40 kere arardim,sürekli kontrol ederdim..ayy manyakmisim resmen!kaç kere bu yüzden ayrıldı benden :))) ama şükür aklım basıma geldi,artık bir o kadar da rahatım :)) hiiic takmıyorum desem yeridir..
sanırım donem donem hepimiz bunu yasıyoruz :)
gecer üzülme..ama kendini dizginle,üzülmeyin sonra ikinizde..

Back
X