TAZMİNAT HESAPLAMA...YARDIM KIZL

nora2010

Nirvana
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2009
9.864
10.314
773
Merhaba hanımlar.yaklaşık 14 aydır bir fabrikada çalışıyorum.
Asgariücretin artması ile 1050 olan maaş 1300 oldu.
40 tlsi sendikaya kesiliyor.elimize geçen 1250 60 civarı.
yılda 3 tam ikramiye alıyoruz.tabi ikramiyeler agisiz.yani 1177 alıcaz.
İçerde kullanmadığim 16 günlük iznim var.
ke ndim çıkışımı versem ne kadar alabilirim.

Çünkü mobing uyguluyor herkese.sendikayı istemiyor.baskı yapıyor herkese.ve bi sürü sorun,zam yok.beğenmeyen istifa edebilir dedi bu sabah toplantıda.

iş bulup çıkmayı düşünüyorum.bana 15 gün daha çalış der mi?yeni eleman alması kesinlikle yasak.daralmadan dolayı senesini doldurmamış 20 kişi çıkardı.

bir yakınım tazminat alırsın dedi
ama beni AYDINLATIRMISINIZ hanımlar :)
Herkese teşekkür ederim.

Istifa edersen tazminat alamazsin.
Sana ihbar suren kadar calis deme hakki var. O da 4 hafta senin icin.
Ikramiye hesabini bilmiyorum.
Yillik izniniz kac gun ki 16 gun kullanmadiginiz gun var? O kisimda hesap hatasi yoksa 16 gunluk ucretinizi ve hesaplamayi bilmedigim ikramiyenizi alirsiniz.

6-18 ay arası ıhbar sürenız 4 hafta..
tazmınatta yıl*brüt maaş..şuan asgarı ucret degısıklıgı nedenıyle son yatan maaştakı brüt ücret baz alınır.
kullanılmayan yıllık ucretlerde tazmınata ücret olarak yansır ama cok birşey geçmez elinize artı olarak işveren işten kendı ıstegınle ayrılman durumunda sadece tazmınat vermeyebılır

eğer kendiniz istifa ederseniz bütün tazminatlarınız yanar.
mobingi de ispatlamanız çok zor.
fazla mesai yapıyor musunuz? yıllık izinlerinizi vs kullandırdı mı? eğer fazla mesainiz varsa ve bunun ücreti ödenmiyorsa veya içeride izinleriniz varsa kullandırmıyor bunların ücretini de ödemiyorsa, bir avukattan yardım alın ve işverene ihtarname göndererek iş akdinizi feshedin. haklı sebepleriniz varsa ancak tazminata hak kazanırsınız. bu yüzden kendi başınıza işten ayrılmamanızı öneririm, aksi halde tüm tazminatlarınız ölür.

Mobing nedeniyle ayrıldığını, mobbingi ıspatlayabilirsen tazminat alırsın ama ıspat edemezsen istifada tabiki tazminat alamazsın.

istifa edene tazminat yok... yasal olmayan bir şeyler varsa örneğin yasal izin kullandırmazsa, resmi tataillerde çalışma yapıp mesai vermezse, fazla çalıştırma yaparsa vs. dava açma hakkınız olur ama bunların çözümü vs. 2 yılı geçer şayet haklıysanız tazminat alırsınız... tazminat hesaplamada ihpar tazminatı 1,500 civarı alıyorsunuz kıdemde ücreti de 14 ayda olsa olsa 2 civarı olur sanırım tahmini... + olarak izinlerinizi kullanmamışsınız 16 günlük yevmiyenizi + oalrak alırsınız
son olarakta istia edip hak kazanma anca 15 yıl+3600 iş günü olaması gerek diye biliyorum sadece kıdem tazminatı alınır ihpar alınamaz

Mesai vs yaptığımızda ücret yatıyor.
tabi bikaç aydır mesai yok.eleman çok aldı mesai vermemek için.onları da çıkardı geçen ay.daralma var diye.şuan eleman alması veya vardiya mesai yapması yasak.daralma var diye eleman attığı için.
biz para kazanmıyoruz zarar dayız dedi dün akşam zam isteyen birine.

mobing i ıspatlayamam.kimse şahit olmaz iş korkuları olduğu için.

Sendika dan istifa etmemizi talep ediyor.amacı galiba sendikayı temizlemek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…