Tebrik etmeli mi?

Zuzushh

Nirvana
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2017
6.555
39.594
548
34
Merhaba kizlar,
Gece gece kafamda dolasan bir konu var fikirlerinizi merak ediyorum.
İs yerinde aramizin limoni / mesafeli oldugu bir arkadas var ismi X olsun. 2,5 hafta kadar once baska bir arkadas tarafindan “xin bebeginin cinsiyeti belli olmus erkekmis” soylenmis bir cumleyle hamile oldugunu ogrendim. Hayirli olsun ne guzel fln diye gecistirdim ama giybet sonucu ogrendigim icin xi arayip yada mesaj atip tebrik etmedim.
Sonrasinda oglum ve ben sirayla ameliyat olduk. 2 haftadir raporluyum. Pazartesi raporum bitiyor ilk kez yuz yuze gelecegiz. Sizce bana soylemese de aa haberini aldim tebrikler fln desem mi yoksa bilmemezlige mi gelsem?

Merhaba kizlar,
İs yerinde aramizin limoni / mesafeli oldugu bir arkadas var ismi X olsun. 2,5 hafta kadar once baska bir arkadas tarafindan “xin bebeginin cinsiyeti belli olmus erkekmis” soylenmis bir cumleyle hamile oldugunu ogrendim. Hayirli olsun ne guzel fln diye gecistirdim ama giybet sonucu ogrendigim icin xi arayip yada mesaj atip tebrik etmedim.
Sonrasinda oglum ve ben sirayla ameliyat olduk. 2 haftadir raporluyum. Pazartesi raporum bitiyor ilk kez yuz yuze gelecegiz. Sizce bana soylemese de aa haberini aldim tebrikler fln desem mi yoksa bilmemezlige mi gelsem?
Siz yinede gozunuz aydın deyin.

Merhaba kizlar,
Hayır kesinlikle söyleme kendini bulunmaz Hint kumaşı zanneder

Cinsiyeti belli olduysa karnı kocaman olmustur. aynı ortamda denk geldiğiniz bir an tebrik edin, cinsiyetini sorun, isim dusundunuz mu falan filan, sohbet edin bence .
Ne kaybedersiniz ki?

Böyle küçük küçük planlamalar yapmak gereksiz geliyor bana
Kaç yaşında insanlarsınız
Küslük sebebi ne bilmiyorum ama iş hayatında biraz politik olunur.

Sev ya da sevme
Birine geçmiş olsun dersin
Evleniyorsa hayırlı olsun dersin
Ya da ev almışsa tebrik edersin vs
Eğer kanlı bıçaklı değilsen şu soruyu sormak bile abes geldi bana
Biraz profesyonel davranmak gerekir diye düşünüyorum.

Aranızın ne için bozulduğu önemli
2 sene önce işle ilgili bir problem yaşamıştım şef yardımcısıyla, müdüre şikayet fln etmiştim. X de şef yardımcıyla kanki olduğu için bana soğuk yapmıştı ben de diyalogu merhaba merhabaya indirmiştim. Ama bir süredir daha samimiydik arada sohbet ediyorduk iş dışı konularda ama yemeğe/çaya birlikte çıkacak kadar da samimi değiliz.

2 sene önce işle ilgili bir problem yaşamıştım şef yardımcısıyla, müdüre şikayet fln etmiştim. X de şef yardımcıyla kanki olduğu için bana soğuk yapmıştı ben de diyalogu merhaba merhabaya indirmiştim. Ama bir süredir daha samimiydik arada sohbet ediyorduk iş dışı konularda ama yemeğe/çaya birlikte çıkacak kadar da samimi değiliz.
Çok çocukça davranmış. İki kişi arasındaki probleme karışmaması gerekirdi. Ama tamamen küsmemişsiniz halen az da olsa sohbetiniz varmış. O yüzden denk gelince tebrik ederdim ben olsam.

Cok tesekkur ediyorum oncelikle. Hayir beni aramadi yada yazmadi.
O zaman, eğer ki sizi biliyor ve geçmiş olsun dileklerini iletmediyse siz, ona insanlığı öğretin. Tebriklerinizi iletin..

Bazıları da nezaketi böyle öğrenir..

Gıybet yoluyla öğrendiğiniz için bir şey söylemeyin bence.Aranız limoniymiş.Belki de cinsiyetinin hemen bilinmesini istemiyordur.Nerden duydunuz diye sorar?Ben olsam biraz daha duyulana kadar bir şey söylemem.Sonra gerekirse tebrik ederdim.Siz ve oğlunuz ameliyat geçirmişsiniz.Sizin de telaşınız varmış.Size geçmiş olsun derse siz de o zaman bebeğin cinsiyeti belli oldu mu diye konuya girer tebrik edersiniz.

O zaman, eğer ki sizi biliyor ve geçmiş olsun dileklerini iletmediyse siz, ona insanlığı öğretin. Tebriklerinizi iletin..

Bazıları da nezaketi böyle öğrenir..
Bazı insanlar ne yaparsanız yapın öğrenmiyor.Aranız da limoniyse hep olaya kötü tarafından bakıyorlar.Ne yaparsanız sizi suçluyorlar.Kötü niyetle yaklaştığınızı düşünüyorlar.

Özel değilse siz ve oğlunuz ne ameliyatı geçirdiniz? Oğlunuz kaç yaşinda?

Özel değilse siz ve oğlunuz ne ameliyatı geçirdiniz? Oğlunuz kaç yaşinda?
4,5 yaşında oğlum bademcik ve geniz eti alındı ameliyatta. Ben de septoplasti ve konka ameliyatı oldum. Burnumdan kemik ve kıkırdak parçaları alındı etler de yakıldı, sinüslere de girip temizlediler. İkimiz de birer gece hastanede yattık.

Back
X