tecavüz davasında tazminat

ilkbahar1982

Guru
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2011
1.818
500
363
Bursa
eski sevgilime tecavüz davası açmıştım.davayı kazandık.bununla beraber maddi ve manevi tazminat davası açabileceğimi duydum.bu mümkün mü

Maddi ne gibi zararınız oldu bilmiyorum ama manevi tazminat davasi açabilirsiniz tabi ki..

sizin ve diğer arkadaşın caevbı için teşekkür edrim.peki dava açabilmek için belli bir süre sınırlaması var mı.dava sonuçlanalı birkaç sene oldu çünkü.daha sonraki hayatımıda etkiledi.mahkeme zamanında memleketime gidip akrabalarıma hakkımda olumsuz sözler söylemişler.tecavüze uğradığımı söylemişler.neyse ki kimse inanmamış.yinede söylendi bize.olay sonrasındaki erkek arkadaşımlada bu yüzden kötü oldukçbunlar neden olarak gösterilebilir mi.maddi zararım olmadı ama sorunlu bir dönem atlattım .bu süre içersinde çalışabilirdim.yalnız sanırım bunun kesin böyle olacağı belli deği tabii.son bir soru daha sorarsam fazla olmam umarım.mahkeme baya uzun sürmüştü.2 kere adli tıba gitmek zorunda kaldım ve bu çk rahatsız edici idi.bu tarz bir mecrubiyette gerek var mıdır tazminat davası açtığımda.şahsen mahkemede bile bulunmak istemiyorum.

Tecavüze iliskin ceza davası sonucu kesinleşti mı? Kesinlesme tarihinden itibaren bir yıl zamanaşımı süresi. Hayır adlı tıpa gitmeniz gerekmez.

Maddi ne gibi zararınız oldu bilmiyorum ama manevi tazminat davasi açabilirsiniz tabi ki..

bence manevi zararından dolayı iş , prestij ve güç kaybına uğrayacağı için maddende olumsuz etkilenmiştir. çalışıyorsa o sürüce iş hayatında verimli olmadğı için performans düşüklüğü yaşamış olup piyasada hakkında çıkan dedikodular yüzünden işverenler açısından olumsuz düşünceler oluşmasının yolu açıldığından tercih edilen bir eleman olmaktan uzaklaşmıştır.

Back
X