tecavüze uğrayan doğursun

lakeoftears

Omnesvulnerantultimanecat
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2011
5.104
1.972
448
'tecavüze uğrayan doğursun gerekirse devlet bakar'

Bir bakan sözü ,hem de sağlık bakanının sözü.
Birileri tehlikenin farkında mısınız derken gülüyoduk aman ne tehlikesi diye.Her yapılanda artık bu kadarı da olmaz daha fazla ne olacak diyorum ki,her seferinde çıtayı yükseltiyorlar.
Eğer ki bir bakan böyle bir laf edebiliyorsa ve toplum içinde bunu destekleyenler varsa burası benim ülkem olamaz artık.
İlk defa nefret ettim bu ülkede yaşamaktan.Gerçi konu silinecek biliyorum ,Çünkü korku imparatorluğunda yaşıyoruz.Sadece kadınları ilgilendiren bir mevzu kadınlara ait bir forumda tartışılamayacak,bunun farkındayım ama yine de paylaşmak istedim.

Birileri tehlikenin farkında mısınız derken gülüyoduk aman ne tehlikesi diye.Her yapılanda artık bu kadarı da olmaz daha fazla ne olacak diyorum ki,her seferinde çıtayı yükseltiyorlar.
Eğer ki bir bakan böyle bir laf edebiliyorsa ve toplum içinde bunu destekleyenler varsa burası benim ülkem olamaz artık.
İlk defa nefret ettim bu ülkede yaşamaktan.Gerçi konu silinecek biliyorum ,Çünkü korku imparatorluğunda yaşıyoruz.Sadece kadınları ilgilendiren bir mevzu kadınlara ait bir forumda tartışılamayacak,bunun farkındayım ama yine de paylaşmak istedim.

silinmesin konu ,aynen dediğiniz gibi,biz kadınları ilgilendiriyor ve söz hakkı bizim..
ne demek devlet bakar ya,o çocuğu taşımak,içinde büyütmek,sonra da "kimden olursa olsun 9 ay karnına büyüttüğün "bebeği devlete vermek??
devlet önce ,kadınların aile şiddet ve tacize tecavüze uğramaması için çalışma yapsın da ,sonra da sonucuyla ilgili fikir yürütsün.Türkiye de tecavüzlerin çoğu aile içinde yaşanıyor. akrabadan yani ya da komşu oğlundan falan..bir de mağdur olup ,töre yüzünden ve korkusundan şikayetçi olmayanlar var.. konu bu kadar büyük bir sorunken,olay sonrası gebe kalan kadınların bebekleri doğsun tartışması çok saçma..benim bedenim,benim hakkım..neden meclisteki hiçbir kadın vekil veya bakan yorum yapmıyor konuyla ilgili acaba??

çok ilginç konuyu okuyup gidiyor herkes yorum yok mu??
biz kadınlar böyle oldukça ,erkekler verir işte tüm kararları bizim yerimize..kadın kutsaldır,annedir,toplumun geleceğini şekillnedirir,çünkü çocukları anne yetiştirir.
sessiz kalmayın yorum yapın lütfen.. kaynana derdi olsa,sevgili,koca derdi olsa 100 kişi gelir ama..

Son düzenleme:
öncelikle ailelere kendi çocuklarına layığıyla bakabilmesi ihtiyaçlarını karşılabilmesi için maddi huzur sağlamak lazım.oldu 5 çocuk doğur,ya eğitimi,barınması,sosyal ihtiyaçları ve daha bir çok şeyi??

Artık şaşırmayacağım diyorum ama şaşırmamak mümkün değil...
Tecavüz edene birşey diyen yok, tecavüzden hamile kalan kürtaj olamayacak öyle mi?
Allah akıl fikir versin demekten başka birşey diyemiyorum insanlıktan nasibini alamamışlar...

öncelikle ailelere kendi çocuklarına layığıyla bakabilmesi ihtiyaçlarını karşılabilmesi için maddi huzur sağlamak lazım.oldu 5 çocuk doğur,ya eğitimi,barınması,sosyal ihtiyaçları ve daha bir çok şeyi??

çocuğu veren allah rızkını da veriyormuş yaa o yüzden çevrede hiç fakir insan aç insan yok..o yüzden yapın yapabildiğiniz kadar..
benim bedenimle ilgili kimse karar veremez..ingiltere de kürtaj süresi 24 hafta iken 4 haftada kim anlamış hamile olup olmadığını...
bi şekilde devletin iyilikleri de var tasvip etmedğim şeyler de var diyordum ama iş zıvanadan çıktı.bu kadar sorun varken kadınların bacak aralarının tartışılması beni deli ediyor!meydanlara dökülecekse gideceğim hiç yapmadım ama bunu yapacağım.
resmen tecavüzü özendiriyorlar..ne olacakki tecavüzcüsüyle evlenir sonra nasılsa devlet bakar....bu insanlar ne yapmaya çalışıyor?

bu açıklamayı böyle dinlediğinize eminmisiniz yoksa sizmi öle anladınız acaba bende dinledim ama kadına bişey olursa gerekirse devlet bakar dedi yani tam olarak tecavüz demedi acaba benmi yanlış dinledim böle hassas bi olaydada çıkıpta bu kadar net bişey diyemez heralde ben yanlış dinledim

insan öyle durumlar oluyor ki,kendi sevdiği kocasından bile çocuk doğurmaya hazır olmayabiliyor.maddi manevi olarak..hele ki bu tecavüz mağduru ise..
yapılmak istenen nedir acaba? cahil okumamış sevgiden görmeyen hayata baştan 1-0 yenik başlamış bir nesil yaratmak mı..ne o insna hayatını svaunmak başlığı altında.. böyle olunca kimse sizi sorgulamasın,eleştirmesin...

Önemli olan memleket genç nüfus kazansın, dinamik bir nüfus
eğrimiz olsun ama tecavüze uğrayan annenin psikolojisi ne
olursa olsun... Ne önemi var ki. En nihayetinde sadece bir kadın...
En fazla çocuğu her gördüğünde o iğrenç olayı hatırlar. E ne de
olsa bir erkeğin 5 dakikalık zevki için mahvettiği hayatının bir
önemi yok. 9 ay dediğin de nedir ki zaten, yaralı bir yürek için
oldukça kısa bir süre. Hem hamilelikte kadının hassas ve duygusal
olduğu da külliyen yalan. Erkek hassas olur. Sonuçta sadece tecavüz
etti, çocuk da neyin nesiymiş???

Hele de o çocuğun psikolojisinin, geleceğinin önemi... Ne önemi olabilir ki??
Yaş skalasını aşağı çekmek onun görevi. Bu ulvi görev için dünyaya
getirildi zaten. Anne bakımına, aile sıcaklığına gereksinimi yok. Devletin
sıcak!!!! yuvaları onu tatmin edecektir.

Ve biz kadınlar... Kalkmış bir de sorguluyoruz bu durumu. Ne haddimize.
Hepimiz 3-5-8-10 çocuk doğurup oturalım köşemize. Zira bizim aklımız
yetmez böyle şeylerle ilgilenmeye...

bu açıklamayı böyle dinlediğinize eminmisiniz yoksa sizmi öle anladınız acaba bende dinledim ama kadına bişey olursa gerekirse devlet bakar dedi yani tam olarak tecavüz demedi acaba benmi yanlış dinledim böle hassas bi olaydada çıkıpta bu kadar net bişey diyemez heralde ben yanlış dinledim

sanırım yanlış dinlediniz. bugünkü gazetelerde var tekrar bakın isterseniz.gayet net b,ir şekilde söyleniyor.
ayrıca ne farkeder ki,benim hazır olmadığım bebeği neden doğrurup devlete verecekmişim tecavüz olsa da olmasa da ? ne saçma..

Son düzenleme:
İyi de bu dünyada herkes kendi bacağından asılmayacak mı? Herkes neyin ne olduğunu biliyor? Çocuk aldırmak günahsa ben aldırıyorsam,günahı bana başka kim karışabilir ki.
Hele ki tecavüz gibi bir olayı böyle yerlere indirgeyerek yapılan konuşmalar,Sanki bu olay olağan birşeymiş gibi.. Üstelik bu pis olaydan olacak çocukta alınmayacakmışmışmış..
Gerektiğinde devlet bakacakmış. Devletin bakması gereken neye bakıyor ki?
Böyle birşey kabul edilebilir değil. Kabul edilirse de ülkemizde KASAP dönemi başlar. Hangi kadın kendine saldırmış bir pislikten çocuk doğurmak ister.
Ayrıca madem kadınlarla ilgili bir yasa çıkıyor. Erkeklerle ilgili de çıkmalı derhal. Onlar HADIM edilmeli. Kesin ve net.

İlk duyduğumda zaytung şaka yapıyor sandım.
Ne yazık ki gerçekmiş.
Şaka gibi bir ülkede yaşıyoruz.
Ve evet konu lütfen kapatılmasın.

Kendisine gelen eleştiriler hep kadın tecavüze uğramışsa ne olacak oluyor ve verilen cevap bu şekilde.Zaten bu şekilde anlamamak için fazlasıyla iktidar yanlısı veya iyimser olmak gerekiyor.Net bir şekilde söylenen budur.Kimse demagoji yapmaya kalkışmasın.

"GEREKİRSE ÖYLE BİR BEBEĞE DEVLET BAKAR"
Akdağ, ”Bazen ‘Annenin başına kötü bir şey gelmişse ne olacak?’ deniyor. Gerekirse öyle bir bebeğe devlet bakar. Böyle bir yasa çıkarılıp da kürtajla ilgili daha ciddi kısıtlamalar getireceksek mutlaka onun yan tedbirlerini de almak durumdayız” diye konuştu.

aynen böyle arkadaşım..Yanlış anlaşılacak bir durum yok ortada....

Ben artık yuhh diyorum ya bu kadarda olmaz.Bu kadarda özel hayata karışılmaz.Yakında yatak odalarımızada karışacaklar.

Tecavüz sonucu doğan çocuklara bakacakmış devlet.

Normal doğupta,annesiz babasız kalan çocuklara bakabiliyor mu acaba?
Kendi yurtlarından haberi yok bu adamların.
O yurtlarda kalanlara tecavüzü engelleyebiliyor mu?
Minicik çocuklara tecavüz edenleri birkaç sene yatırıp,
elini kolunu sallayarak dışarıya salarken,hiçbir yaptırım uygulayamazken,
onlarca kişinin tecavüzüne uğrayanı suçlu bulurken,
kalkmış bunu mu söylüyor devlet.
Tecavüz sonucu doğan çocuklara bakmanın teminatını vereceğine,
tecavüzü engellemenin teminatını versinler de o zaman aaaaa ne güzel
vatandaş için birşeyler yapılıyor diyelim.

Bu durumun tecavüzü meşrulaştırmaktan farkı yoktur.
Kadını sadece doğum makinesi olarak gören bir zihniyet ürünüdür.

anne-baba maddi imkansızlıklardan çocuklarına bakmayıp devlete vermek zorunda kalıyor,işsizlik için ne yapıyor devlet??
ülkede zatn çok fazla genç nüfus var ,önemli olan genç nüfusu artırmak değil ki,gerekli şartları sağlayabilmek..
ama tabii bunları bu şekilde yorumlacak ,kendi hakkını savunacak kadınları da yetiştirmek lazım.onların eğitim sistemine göre ,yorum yapamayan erkek egemenliğini kabul eden dayatmacı bir yaklaşım var..çok geç olmadan ,eğitim şart..

Ya herşeyi geçtim madem kürtaj cinayet ki hepimiz böyle düşünüyoruz ama önce önlem alsana. Madem burada ki bazı bayan arkadaşlarımız 17 yaşında ki kız doğurmayı biliyorsa bakmayı da bilir diyor ya hani bunu söyleyene kadar onlara eğitim verip korunmayı öğretsek. Kaç kadın nasıl korunacağını bilmiyor, hamile kalıyor, aldırıyor .. Buna bende karşıyım ama bunlarla karşı karşıyayız. İnsanlar geçinemedikleri için kıyıyorlar yavrularına. Hangi anne vazgeçer bebeğinden hangiis için kolaydır kürtaj olmak. Ama çok zor şartlar altında yaşıyoruz. Rabbim elbette rızkını veriyordur ama ben evladıma güzel bir hayat sağlayamadıktan sonra, yavrum arkadaşlarına özendikten sonra ne yapım ben. Ülkemizde madde bağımlıları da çoğalıyor. Hepsi bizim evlatlarımız ama malesef büyük kısmını maddi imkansızlık yaşayan çocuklardan oluştuğunu hepimizde biliyoruz. Çocuklarınıza iyi davranın. Bakabileceğiniz kadar çocuk doğurun. Korunmayı bilin. Bir çocuğunuz olsun, güzel bir gelceği olsun. Devlet neden sahip çıkmıyor yavrulara. Neden devlet bakar dyor... Bir çocuk annesiz, babasız nasıl büyür ... Bunu vicdanları kaldırıyor demek ki. Yazık bize , çok yazık.. Daha birbirimize bile sahip çıkamıyoruz biz.

Bu tecavüz,kürtaj la ilgili konu açma,kapama yarışını kim kazanacak acaba.... Bu konuyu burda enine,boyuna tartışmak kime ne fayda getirecek? Kürtaja evet diyenler ya da hayır diyenler fikrini değiştirecek mi burda konu açıldı diye? Kesinlikle HAYIR... Gerçekten bir şeyler yapmak,sesimizi duyurmak istiyorsak bu forumun dışına çıkmalıyız sanırım... Sayın başbakanımız ya da değerli milletvekillerimiz gelip kk yı onurlandırıp kim ne düşünüyor demez zannımca...

Back
X