Bebek Beslenmesi Tecrübelerıniz önemli bu konuda

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

nurlucennet

Üye
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2015
602
395
23
37
Arkadaşlar Gecen kış hiç hastaneden hiç çıkmadık oglum hep hastqydi çünkü. Bagışıklıgı çok zayıf oldugunu düşünüyorum.
Yemesi çok kötü. Et ve balık hiç birini tüketmıyor. Meyvede yemıyor. Yemk olarak sadece corba tüketıyor yanında ise yogurt. Her gun 1 tane yumurta yerdi onu da bıraktı. Şu an 3.5 yasında.
Sizlere sorum kış aylarında cocuklarınıza bagısıklıgınızı desteklemek adına eksık kaldıgı vitamınler acısından da takvıye bi ürün şurup kullanmalı mıyım? Sizler kullanıyor musunuz? Elbette doktorumza danışcam bunu ama tecrubelerınızı beklıyorum. Çaresiz kaldım arkadaşlar. Artık hastalnsın istemıyorum. Zaten küçük kızımın bazı sorunları var onun için sıksık hastaneye gıdıyorz oglum da devamlı enfeksıyon grıp. Yoruldum artık yani. Hergun keçi boynuzu pekmezi verıyorum ve kefir içiriyorum. 15 kiloda rengi de soluk. Hastalanınca atesi 40 dereceye kadar cıkıyor.Sasırdım kaldım yani

yengem balık yağının tadı kötü olmayan hapını içiriyordu doktor izniyle . o iyi gelebilir sadece besin olarak ta desteklemek değil kıyafetlerine temizliğine de özen gösterilmesi gerek ne kadar az enfeksiyon kaparsa vücudu aldığı gıdalarla o kadar çabuk bağışıklığını düzenler .

Ama bir makalede şöyle bir şey okumuştum çocuklar hastalanarak ta bağışıklık kazanırlarmış ...

Arkadaşlar Gecen kış hiç hastaneden hiç çıkmadık oglum hep hastqydi çünkü. Bagışıklıgı çok zayıf oldugunu düşünüyorum.
Yemesi çok kötü. Et ve balık hiç birini tüketmıyor. Meyvede yemıyor. Yemk olarak sadece corba tüketıyor yanında ise yogurt. Her gun 1 tane yumurta yerdi onu da bıraktı. Şu an 3.5 yasında.
Sizlere sorum kış aylarında cocuklarınıza bagısıklıgınızı desteklemek adına eksık kaldıgı vitamınler acısından da takvıye bi ürün şurup kullanmalı mıyım? Sizler kullanıyor musunuz? Elbette doktorumza danışcam bunu ama tecrubelerınızı beklıyorum. Çaresiz kaldım arkadaşlar. Artık hastalnsın istemıyorum. Zaten küçük kızımın bazı sorunları var onun için sıksık hastaneye gıdıyorz oglum da devamlı enfeksıyon grıp. Yoruldum artık yani. Hergun keçi boynuzu pekmezi verıyorum ve kefir içiriyorum. 15 kiloda rengi de soluk. Hastalanınca atesi 40 dereceye kadar cıkıyor.Sasırdım kaldım yani
corbalarini et suyuyla yapabilirsiniz.kemikli ilikli eti kaynatip suyuna da kereviz vb.sebzeler koyarsiniz.ya da kiymayi 2 kez cektirip corbalarina koyabilirsiniz.belki bunlari denediniz.onun disinda ben zencefil verebilirsiniz biraz aci ama sevdigi taze sikilmis meyve suyuna az az katarak veriyorum ben.kilosuna takilmayin benmki de 3 yasinda 11 kilo.bir de ateslenince olunca hemen ilac vermiyorum sirke ve ilik dusla halledebilirsem hallediyorum.son olarak aklima geldi aburc cubur vb seyler tuketiyorsa kesseniz ya da azaltsaniz iyi olur.gecmis olsun.

Balik yagini ben hic vermedim onun yerine baligin kendisini veriyorum somon falan sevmez mi.corbalarina katabilirsiniz.ama bazi cocuklar ne yaparsaniz yapin yemiyor. Allah kolaylik versin

Meyve sularını denediniz mi? Benim kızımda portakal ve bazı meyveleri yemez. Katı meyve sıkacağım var. Sularını içirmeye çalışıyorum. Kek seviyorsa şekersiz kek yapın. Bal ve bolca kuru meyve koyun içine. Fındık ceviz vs... olsun Yaban mersini kurusu çok faydalı. Keke özellikle koyarım ben hep. Çok faydalı değil ama Nutella lı pankek yapsanız yer mi acaba ?

Gecmis olsun öncelikle. doktorunuzla bi görüşün.
Muhtemelen vitamin takviyesi verecektir.
Bir de doktorum bağışıklığı yükseltmek icin bir toz onermisti. Kolostrom denilen bir bağışıklık guclendirici var icerigi toz suda eritilen takviyelerden. (bunu bi arastirin baya faydali) marka vermeyeyim eczaciniz yada doktorunuzla görüşün. benim de ciddi alerjim var bagisikligimi yüksek tutmam gerektigi icin vermisti. tadi da gayet güzel.
aynı sekilde d vitaminin ampul olanlari da bağışıklık icin iyi olur. hala kullanirim sadece dis dönemlerinde kullanilir diye biliyoruz ama..

Bu önerilerin hepsi doktor tavsiyesi ile olmali ancak..

Özellikle küçük yasta bilincsiz kullanilan bitkisel ürünler karacigerinde hasarlar birakabiliyor dikkatli kullanmakta fayda var.

Gecmis olsun öncelikle. doktorunuzla bi görüşün.
Muhtemelen vitamin takviyesi verecektir.
Bir de doktorum bağışıklığı yükseltmek icin bir toz onermisti. Kolostrom denilen bir bağışıklık guclendirici var icerigi toz suda eritilen takviyelerden. (bunu bi arastirin baya faydali) marka vermeyeyim eczaciniz yada doktorunuzla görüşün. benim de ciddi alerjim var bagisikligimi yüksek tutmam gerektigi icin vermisti. tadi da gayet güzel.
aynı sekilde d vitaminin ampul olanlari da bağışıklık icin iyi olur. hala kullanirim sadece dis dönemlerinde kullanilir diye biliyoruz ama..

Bu önerilerin hepsi doktor tavsiyesi ile olmali ancak..

Özellikle küçük yasta bilincsiz kullanilan bitkisel ürünler karacigerinde hasarlar birakabiliyor dikkatli kullanmakta fayda var.
Bunları hep doktorla konuşacagım tesekkürler

Benimki de sebze, bakliyat, yumurta yemez, meyveler de tadimlik, corba cok sever, corbalarina koyabildigim jadar sebze koyuyorum ve ne corbasi yaparsam yapayim et suyuyla yapiyorum hep. her gun keciboynuzu ozu yediriyorum, ari sutu propolis aldim ana agzina surmedi ben iciyorum.
Gerci bagisikligin beslenmeyle direk alakasi oldugunu da dusunmuyorum, eger oyle olsa benimkinin hastaneden cikmamasi gerekirdi (3 ay sonra 5 yas olacak ve hala 15 kg) tamamen bunyeyle alakali...

Cok gecmis olsun vallah fazla bilgim yok bu konuda. Ama pekmezi zazen veriyormussun. Bide benim oglum kücük daha oda meyve yemesini pek sevmiyor ama meyve suyuna bayiliyor. Bende bütün meyveleri sıkıp iciriyorum. Bazi sebzeleri de öyle meyvelerle karistirip sıkıyorum. Az da olsa vitaminleri aliyor böylelikle. Bide istah acici suruplar var ama nekadar iyi veya faydali onlari bilmiyorum maalesef doktorunuza bir sorun. Bide corbalari et suyu ile yapin

Back
X