Tecrübelerinize ihtiyacım var..

masal5434

karışık..
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2011
81
0
36
İstanbul
kızlar ben 30 yaşındayım.bir kere evlendim ve boşandım.2 sene oldu.zor atlattım.tabi sonuçta kimse boşanmak için evlenmez.hayallerim umutlarım hepsi gitti..kimseye güvenemiyordum.şimdi bir var :66: 6 ay oldu.ilişkimiz başlayalı ama 1 senedir tanıyorum.çok iyi biri.ve gerçekten çok fedakar.her zaman önce beni düşünüyor.gözümün içine bakıyor sağ olsun bir dediğimi iki etmiyor.:nazar: benimle evlenmek istiyor.tamam desem bugün evlenecek.bende seviyorum.iyi biri.ama korkularım peşimi bırakmıyor.hani her şey güzel başlar ya.yine yanılıyormuyum diyorum.evet seviyorum ama körü körüne bağlanmaktan korkuyorum.ya yine canım acırsa...biliyorum böyle hayat devam etmez.mutlaka birilerine güvenmem lazım.sizce çok mu erken karar veriyorum.evlilik hala uzak gibi..sizce nasıl yaklaşmalıyım.yani doğru insanmı bilemem tabi ama belki anlayabilecek şeyler vardır.sizler bilirsiniz. :) inanın karar veremiyorum.bi an hevesleniyorum.sonra dur ne bu acele diyorum.valla çok kararsızım sizin engin tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum.ne olur kızlar fikirlerinizi paylaşın benimle..tşk..:71:

Merhem bulursanız bana da haber verin...:2:
Aynı sorundan muzdaribim..
Dilerim ki siz aşarsınız ve çok çok ama çok mutlu olursunuz..:16:

Son düzenleme:
kızlar ben 30 yaşındayım.bir kere evlendim ve boşandım.2 sene oldu.zor atlattım.tabi sonuçta kimse boşanmak için evlenmez.hayallerim umutlarım hepsi gitti..kimseye güvenemiyordum.şimdi bir var :66: 6 ay oldu.ilişkimiz başlayalı ama 1 senedir tanıyorum.çok iyi biri.ve gerçekten çok fedakar.her zaman önce beni düşünüyor.gözümün içine bakıyor sağ olsun bir dediğimi iki etmiyor.:nazar: benimle evlenmek istiyor.tamam desem bugün evlenecek.bende seviyorum.iyi biri.ama korkularım peşimi bırakmıyor.hani her şey güzel başlar ya.yine yanılıyormuyum diyorum.evet seviyorum ama körü körüne bağlanmaktan korkuyorum.ya yine canım acırsa...biliyorum böyle hayat devam etmez.mutlaka birilerine güvenmem lazım.sizce çok mu erken karar veriyorum.evlilik hala uzak gibi..sizce nasıl yaklaşmalıyım.yani doğru insanmı bilemem tabi ama belki anlayabilecek şeyler vardır.sizler bilirsiniz. :) inanın karar veremiyorum.bi an hevesleniyorum.sonra dur ne bu acele diyorum.valla çok kararsızım sizin engin tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum.ne olur kızlar fikirlerinizi paylaşın benimle..tşk..:71:

Arkadaşım merhaba,
Bende 30 yaşındayım ve 3 yıl önce bende boşandım.Korkularında haklısın bende senin gibiydim.Asla bi daha bi erkeğe güvenemem sanıyordum.Ama allah karşıma öyle birini çıkardıki bütün sıkıntılarımı unuttum.Şimdi 4 aylık evliyim.Korkularını yenemezsen ömrün boyunca mutlu olamazsın.Karşındaki insanın doğru ve düzgün bi insan olduğuna inanıyorsan bence evlen.Ama çok iyi analiz et.Ailesini araştır hatta.Bunlar çok önemli...Allah korusun tekrar üzülmek yanlış yapmak pişman olmak kötüdür...

Bence de ailesini araştır biraz daha gözlemle derim ailen ne diyor anne babayla konuştun mu Mutluluk senin de hakkın

ben böyle bir durum yaşamadım .ama korkularla zaten ilişkinize başlıyorsunuz ve herşey güzel gidiyorsa demek ki korkmamak yani cesaret işe yaramış .şimdi de eğer evlilik istiyorsanız sdace cesaret gerekli ...hayatta cesaret olmadan yaşanmıyor ...

Hemen evlenmeyi düşünme. Daha çok tanımaya çalış.
Başından talihsiz bir evlilik geçmiş. Bu evlilikten oldukça tecrübe edinmişsindir.
Bu tecrübelerini kullan. Önceki evliliğinin neden bittiğini düşün.
Benzer sorunlar bu kişiyle de yaşanabilir mi anlamaya çalış.
Mutlaka ailesi hakkında fikir edin.
Ama çok fazla güvensizlik ilişkiyi yıpratır, karşı tarafı bıktırır.
Bunu da unutma.

canım ıyıce emın ol kötü bıseyını gordugunde gormemezlıkten gelme ıyı huylarını dusunup ya kısmet bu tabı ne zamn gelcegı bellı olmaz:16:

canım ıyıce emın ol kötü bıseyını gordugunde gormemezlıkten gelme ıyı huylarını dusunup ya kısmet bu tabı ne zamn gelcegı bellı olmaz:16:

bende kesinlikle katılıyorum aşk insanın gözünü kör eder kötü huylarına amaan nolcak diyip geciveriyoruz ama aşk bittigi an hersey batmaya baslıyo ozmn huzursuzluklar cıkıyo bnce brazdaha bekle iyice arastır gözlemle bir ömür bile bi insanı tanımaya yetmez :45:

onu iyice tanımaya çalış hatta ailesini de tanı
iyice güvendikten sonra kendini tam olarak hazır hissettiğinde evlen :31:

İlk evliliğiniz kötü bitti diye bu da aynı şekilde bitecek diye bir kural yok.Çok üzülmüşsünüz acı çekmişsiniz,bu kişi belki de o kadar üzüntünün üzerine Allah'ın size gönderdiği mükafattır.Biraz daha tanımaya çalışısn ailesini tanıyıp kendi ailenizle tanıştırın.Anne babanızın fikrini alın.Onların hisleri kuvvetlidir.Umarım bu kişi sizin için doğru insandır.

Can Yücel'in şiirinin size yardımcı olacağını düşünüyorum...
Buyrun:
unutma!
bir gün kaldığın yerden başlayacaksın, biri seni bulacak.
önce korkacaksın eski acılara yakalanmaktan, biraz ürkeceksin.
ne kadar dirensen de nafile, insansın sonuçta, seveceksin.
eski acılara bakıp da küsme sevdalara.
gavura kızıp da oruç bozulmaz.
sök at kafandan acaba ları!
bir kemik, aynı yerden iki defa kırılmaz.

Can Yücel'in şiirinin size yardımcı olacağını düşünüyorum...
Buyrun:
unutma!
bir gün kaldığın yerden başlayacaksın, biri seni bulacak.
önce korkacaksın eski acılara yakalanmaktan, biraz ürkeceksin.
ne kadar dirensen de nafile, insansın sonuçta, seveceksin.
eski acılara bakıp da küsme sevdalara.
gavura kızıp da oruç bozulmaz.
sök at kafandan acaba ları!
bir kemik, aynı yerden iki defa kırılmaz.

cok güzelmis güzelmis de ben ayrılalı 8 yıl oldu korkularım bitmedi ama gözlemlemek gerek herkes kotu olmaz degil mi bence uzun vadede tanımak mantıklı olur mantıgın yanında sevin de cook sevin ufak tefekleri görmemeye calısın hic kimse sizin idealinizdeki kisi olamaz ki bu imkansız öyle degil mi biraz daha tanıyın aile yapılarınızın uyumuna bakın adamın yüregine bakın orada siz varsanız ve uzun süre orada olacaksanız ölünceye kadar bunu görebiliyorsanız evlenein : ) uyumlu güvene dayalı bir evlilik kadar güzel bir sey olamaz oyle sanıyorum ben bunu hicc yasayamadım ama yasamayı cvook isterim itmeyin degerlendirin zaman verin derim
: ) etrafınızdaki mutlu evliliklere bakıp ic cekmiyor musunuz hic neden siz de oyle olmayasınız ki degil mi korkular kolay asılmıyor tabi 2. yıkım katlanılamaz ama ya coook iyi olursa ya coook mutlu olursanız :)) hııı

kızlar değerli vaktinizi ayırıp yorum yaptığınız için çok teşekkür ederim.çok sağolun.çok iyi geldi yorumlarınız.:54::54:

Back
X