Tecrübelerinizi Paylaşırmısınız?

Arcturuse

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2013
102
32
53
Konya
Selam arkadaşlar.. Hamileliğimin 8. haftasına geldim. Ama hala doktora gitmek nasip olmadı.. Bulunduğumuz ilçede özeldeki dr. uzun süre izinli. devlette sıra bulmak imkansız .. Kaç kez gittim ama olmadı. Sadece 5 haftalıkken gitmiştim. onda da hamile olduğumu öğrendim ama daha kese filan görünmüyordu.. Şimdi size sorum; bu dönemlerde dr.larınız size neler tavsiye etti. ne yeyin, ne yemeyin, ne yapmayın dediler? hiç yoktan dr bulana kadar size verilen tavsiyelerden yararlanayım paylaşırsanız..?

slm canım. ilk üç ay düşük riski fazla olduğu için kendine dikkat et. çok yorulup çok ağır şeyler kaldırma.artık hamilesin şimdiden yeme içmene dikkat et.süt, balık, ceviz badem fındık, et bu gibi besinleri sakın es geçme bol bol tüket. ayrıca kansızlığa önlem olarak çayı azalt ve içtiğindede açık iç.hamur işlerinden uzaak dur şimdiden çok kilo almamalısın.internetten hafta hafta bebek gelişimi siteleri var ordan da bebebeğin ne durumda olduğunu hangi gelişimler içinde olduğunu taki edebilirsin keyifli olur adım adım büyüdüğünü görmek:)bu arada 2li ve 3lü tarama testlerini yatırmayı unutma onlar çok önemli.

Oncelikle allahim saglikli sihatli sekilde hayirlisiyla kucagina alnani nasip etsin...
Oncelikle toksoplazma riskine karsi cigkofte sucuk salam sosis kesinlikle cig tuketme elinde yara kesik varsa cigete elini surme... bel agrisini onlemek icin duz taban ayakkabilari tercih et.. sigara kullaniyorsan birak ve kullanilan ortamlardan uzak dur damak ve dudak yariginin enbuyuk nedenlerindendir...yuksek yerlere uzanma agir esyalar kaldirma ani harekette bulunmaktan kendini sakin...
Eger kullanmiyorsan folik asite basla biran once bebeklerde gorulen sakatliklara en buyuk sebeplerden biri bu
..
Ne kadar sicak olursa ilsun karnini ve ayaklarini hep sicak tut...
Bol bol su ic hamur isi ve fazla tatli yada tuzly seylerden uzak dur...
Arabada uzak yol seyehatlerinden kacin..
Duzenli beslen hic ac kalma bu cok onemli...
Sut yogurt ve peynir bol tuket kalsiyum acisindan zengin besinler bunu bebek icin degil kendin icin yap cunku bebek gerekli kalsiyumu senden karsilar ve sen lalsiyumsuz salirsin kemik agrilari ve kramplar yasarsin ve dis agrisi sinucunda dus kayiplari yasayabilirsin...

Bu aylarda folik asit ic gunde ucdefa folic plus. yada gunde bir tsne elevit vitsmin hapi.ihmal etme bunu....eger kan degerin 11 in altindaysa ferro sanol ilac icmen gerekiyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…