Tecrübeli Anneler Bakabilir mi ?

betul0123

Nirvana
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2009
110
23
623
İstanbul
Sevgili Anneler,
Bebeğim 35 haftalık doğdu.
Şuanda 1 ay 5 günlük. Çok şükür sağlığı yerinde doktorlara göre. Fakat ben tecrübesiz olduğum için kusmasini, geç uyanmasını, sürekli uykuya meyilli olmasını, gündüz uyuyup gece uyumamasini sorun yapıyorum hep aklıma takılıyor. Panik atak oldum artık.
Hiperlaktasyon sorunum var. Memeden tazyikli süt geliyor. Sütün önünü sağıyorum. Bir memeden 3-4 tane delik çıkıyor oradan fışkırır gibi süt geliyor düşünün. Bebeğimde çok güçlü çekiyor. Elimle makas yapıyorum ama bazen boğulur gibi oluyor, bazen 2-3 kere kusuyor. Kusması bazen fışkırır tarzda burundan da oluyor, bazen sut kesiği tarzda .
Blok emzirmeyi denedim o zamanda süt azalmadı. Yani çocuğa zarar veriyor gibi hissediyorum. Kendimi hiç iyi hissetmiyorum.
Bebeğim 1980 kg doğdu. Şuanda 3200 kg.
Doktorlar kilo alımı çok iyi diyor. Tamam iyi ama sütun böyle olması çocuğa zarar veriyor. Allah korusun korkuyorum. İlaç verirken bile boğazında kalıyor. Boğulacak gibi ses çıkarıyor.
Nolur bir akıl verin.

sütünüzün o şekilde gelmesi bebeğinizin kusmasına neden oluyor,süt kesiği gibi kusması normal ama sütün çok gitmesi ve bebeğin güçlü emmesi de çok süt gitmesine neden oluyor mideyi aşırı dolduruyor,sütünüz çok sanırım maşallah diyelim,3 doğum yaptım,ilk aylar aynı sorunu yaşadım,memeyi oldukça yumuşatın emzirmeden önce o sertlik doluluk gitsin sağım makinanız yoksa almanızı tavsiye ederim,bebeklerin ilk aylar da mide kapakçağı oldukça gevşektir,zamanla da midesi genişleyecek bu normal,biraz dik pozisyonda emzirmeyi deneyip kısa tutun emzirmeleri de,ilk 5-10 dakika da hemen yatırmayın yatırınca mideden geri geliyor sütte,reflü yatağı yoksa kendi yatağını reflü uatağı gibi altına destek koyarak biraz dik konuma getirin,

Arkanıza mümkün olduğunca yaslanıp öyle emzirin . Yada sırt üstü yatın bebeği memeye koyun öyle. Yani vücut ve ayakları koltuk altınıza doğru olsun. Ben öyle emzirebilmistim. Tek memede vardı tayzik bende öyle kabul ettirdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…