Kızım büyürken yaptığım çorbalardan tarifler vereyim size,ben bile yerdim çokta lezzetli olurdu
1.sebze çorbası: kabak ,patates,pirinç,maydanoz,havuç,kafi miktarlarda göz kararı haşlanır ,sonra içine biraz zeytinyağı ve tuz konu1 ,blenderdan geçirilir,en besleyici çorbalardandır,yanında yoğurt ile yedirilebilir
2.ıspanak çorbası:7.8 yaprak ıspanak güzelce yıkanıp 1 bardak suda haşlanır ,haşlana ıspanak blenderdan geçirilip bir tarafta bekletilir,ayrı bir tencerede 1 kaşık un 1 kaşık yağ ve bir miktart süt pişirlir,blenderdan geçen sulu ıspanak içine konur,koyu olursa biraz daha su eklenir ,tuzunu da koyun kıvamını alınca pişmiştir.
3.tarhana çorbası : en besleyci çorbalardandır ,ben tarhanayla büyüttüm sayılır kızımı ,tarifi basit ,tarhana su ,süt tuz ,nane ,beraber kaynatılır
4.yoğurt çorbası ,2 kaşık yoğurt 1 kaşık un 1 tane yumurta karıştırılıp su konularak pişirlir,ayrı bir yerde yağ ve nane yakılır ,çorbaya eklenir ,en son tuz konur
şimdilik benden bu kadar ,ben kendim üretirdim ,brokoli çorbası ,sade patates çorbası ,evde olan malzemelerden yapardım bişeyler ,netten de bebek çorbaları 4llan diye bulunabilir aslında .