Tecrubeli anneler bakarmisiniz ??

ayln35

Kalbimin tek sahibi...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2013
293
77
38
Hanimlar merhaba.daha onceki konularimdan bilen bilir 17 aylik oglum var.emziremedigim icin mamayla besledim.simdi mamayi kesmeyi dusunuyorum.ama her gun her ogunune ne corbasi yapicam bilemiyorum.biz pek corba icen bi aile degiliz genel anlamda et tarzi yeniyor ve kendimiz icin yaptigim yemekleri dogal olarak oglum yiyemeyecek.zaten azi disleri yeni yeni patladi daha az az cignemeye basladi.neler yapabilir tavsiyeleriniz ne olur acaba.cok zorlaniyorum.mesela 1 haftalik monusu ne olabilir.simdiden tesekkurler

Karı gıdaya geçmek için çok geç kalmışsınız.
4-6 aylıkken meyve püresine başlamalıydınız.
Yediğiniz yemeklerden şuan yiyebilmeli.
Çene kasları gelişmediği için konuşmasıda gecikebilir.
Yemekte zorlanırsa pilavı yoğurtla karıştırıp yedirin, et ve sebzelerle yapacağınız çorbaları içirin.
Ama çorbaları iyice ezmeyin, eti küçültün,sebzeleri rendeleyin kiyavaş yavaş taneli yiyeceklere alışsın.

HTML:
cok sasirdimm.bu aya kadar mamaylami besledinizz.o simdi her seyi yemeliii...yogurt en basta.seftali ez.yogurt karistir ve ara ogunlerde mutlaka ver.su anda ne veriyim die dusunme her sey yer.sebze yemekleri.et yemekleri.corbaaa..her sey cnm.sebze corbalariyaparken cok sebze kullanma.en az iki.agir gelirmis.benogluma ne yediysek yedirdim.ama en onemli yogurt...oglen mutlaka bir kase ev yogurdu..hakiki sut mutlaka icir...yumurta peynirhersey.ayyy nerdesin.gelip coocugu yediresim geldiii...

Kızım büyürken yaptığım çorbalardan tarifler vereyim size,ben bile yerdim çokta lezzetli olurdu
1.sebze çorbası: kabak ,patates,pirinç,maydanoz,havuç,kafi miktarlarda göz kararı haşlanır ,sonra içine biraz zeytinyağı ve tuz konu1 ,blenderdan geçirilir,en besleyici çorbalardandır,yanında yoğurt ile yedirilebilir
2.ıspanak çorbası:7.8 yaprak ıspanak güzelce yıkanıp 1 bardak suda haşlanır ,haşlana ıspanak blenderdan geçirilip bir tarafta bekletilir,ayrı bir tencerede 1 kaşık un 1 kaşık yağ ve bir miktart süt pişirlir,blenderdan geçen sulu ıspanak içine konur,koyu olursa biraz daha su eklenir ,tuzunu da koyun kıvamını alınca pişmiştir.
3.tarhana çorbası : en besleyci çorbalardandır ,ben tarhanayla büyüttüm sayılır kızımı ,tarifi basit ,tarhana su ,süt tuz ,nane ,beraber kaynatılır
4.yoğurt çorbası ,2 kaşık yoğurt 1 kaşık un 1 tane yumurta karıştırılıp su konularak pişirlir,ayrı bir yerde yağ ve nane yakılır ,çorbaya eklenir ,en son tuz konur
şimdilik benden bu kadar ,ben kendim üretirdim ,brokoli çorbası ,sade patates çorbası ,evde olan malzemelerden yapardım bişeyler ,netten de bebek çorbaları 4llan diye bulunabilir aslında .

HTML:
cok sasirdimm.bu aya kadar mamaylami besledinizz.o simdi her seyi yemeliii...yogurt en basta.seftali ez.yogurt karistir ve ara ogunlerde mutlaka ver.su anda ne veriyim die dusunme her sey yer.sebze yemekleri.et yemekleri.corbaaa..her sey cnm.sebze corbalariyaparken cok sebze kullanma.en az iki.agir gelirmis.benogluma ne yediysek yedirdim.ama en onemli yogurt...oglen mutlaka bir kase ev yogurdu..hakiki sut mutlaka icir...yumurta peynirhersey.ayyy nerdesin.gelip coocugu yediresim geldiii...

:)) bu mesajı n üstüne yazılacak birsey yok herhalde

HTML:

Çok tatlisiniz ya:)

###Yaptıkların sana daha iyi bir yaşam sundu mu?###

Bebeğim 18 aylık olana kadar aptamil kullandım. Ek gıdasını da veriyordum elbette. Daha sonra, güvendiğim bir yerden süt almaya başladım. Hazır paket sütlerden daha faydalı olduğunu düşünüyorum, öğlen ve gece uykularında süt veriyorum.
Bebeğim şuan 23 aylık. Geçen yaz, ilk defa tarhana yaptım. İnanın tüm yıl boyunca kurtarıcım oldu. Çok sevdi tarhana çorbasını. İkinci sırada yoğurt çorbası var.
Size köfteli bir çorba tarifi vereyim. Bebeğim, köfte ve et yemediği-yiyemediği için, bu çorba sayesinde et yedirmiş oluyorum.
Yağsız kıyma, haşlanmış pirinç, birazcık irmik, karıştırıp yoğuruyorum. Bir tepsi veya tabağın içine un sepiyorum. Misket kadar küçük köfteler yapıp yuvarlıyorum. Unlu tabağa koyuyorum. Tabağı biraz sallayıp tüm köftelerin unlanmasını sağlıyorum. Buzdolabı poşetine koyup, dolabın dondurucu kısmında saklayabilirsiniz.
Köfteleri önce suda haşlıyorum, bir kasede yoğurt ve un çırpıp haşlanan köftelerin içine döküyorum. Nane ve tereyağı ekliyorum. (yağı eritmeden direk çorbanın içine atıyorum ben, naneyi de öyle, tuz seper gibi yani) Yani köfteler harici bildiğimiz yoğurt çorbası.
İsterseniz tel şehriye de atabiliriniz.
Umarım bebeğiniz beğenir :)

Canim cidden cok ama cok gec kalmissin uzuldum..Ben oglumun yogurt corbasinin icine semiz otu ve dere otuda dogruyorum..benimki de 17 aylik.tarhana corbasinin icinede bazen kars kasari bazende havuc rendeliyorum ama pisirirken degil tabagina..yogurt corbasina kuskus, bulgur, yarma ve pirinc karistiriyorum.sebze corbasi yapmiyorum ispanak yiyor s4bze olarak zaten semiz, dere otu, havuc sebze..tarhanayi mutlaka kiymali yapiyorum.bunlarin haricinde zaten pide, kuru pilav sogan bile yiyor..ve en onemlisi yemesi icin asla israr etmiyorum..Bugun tabaga bir salkim uzumkoydum bi baktim bitmis..kendi kararlarini kendisi veriyor.baski yok..

Hanimlar ben zaten 6. Aydan itibarrn rk besinlere gecmistim.aralarda mama veriyorum.simdi o aralarda verdigim mamayida kesmek istiyorum.hergun ne yemek yapabilirim onu merak etmistim.yani bugune kadar sirf mama vermis degilim bamyadan bezelyeye kadar yedirdim.sadece hani sirf ona ozel yemek yapmak zorundayim bizde pek corba tarzi seyler yenmiyor degisik neler yapabilirim diye merak ettim ama sanirim aciklayici yazmamisim kusura bakmayim

bnce bu kdr sıkıntı etme.bnm oglum 23 aylık hala sevıyor mama ıcmeyı.hosuna gttgı ıcın ıcıyor ıhtıyacı oldgndan degl elbette.bn de onu bu zevkınden mahrum etmemek ıcın mama yerıne sut vermeye basladım.aralarda sut ıcıyor bazn donusumlu olrak mama vermeye dvm edyrm brden kesmedm.pek yemek yemeyı sevmıyor bn de cok ustune dusmuyorum.ıstedgnde yemegnı yıyor yanı ılla kı hazırda yemek olacak corba olacak aman et de yesın bole streslere grmedm hıc.bzmle oturuyor canı ıstedgı kadar yıyor hepsı bu.aralarda da sebze meyve bazen brz abur cubura tmm dyrm bu seklde gecıyor ogun.bnce hemen kesmelym dye telasa gırme yavas yavas kes ne yedrcem dye de dert etme bu kdr baktn kı yemegı yetstremyrsn takvıye et ne zmn kı rahat rahat yemeye baslar o zmn gonul rahatlgyla kesersn.

Back
X