tecrübeli anneler bi bakın lütfen çok çaresizimmm

Merhaba tatlım
benim oğlumda 4 yaşında suanda bundan 2-3 ay evvel bir başladı hastalanmaya tıkanmaya bir türlü düzelmiyor damla kullanıyoruz burun ıcın bıtıyor 3 gun ıcınde aynı sey tekrar baslıyor 1-2 doktora goturdum olmayınca bır sabah aldık cocugu kolundan bır hastanenın kapısına dayandım en ıyı kbb kımse o dedım neyse doktorada anlattım genız etınden suphelendıgımı ama dıger ıkı doktorunda olmadıgını soyledıklerını soyledım
fılm cekıldı genızı temız ama burnu bır haylı tıkanık bır takım testler yapıldı sebeb alerjık dedı
peteklere vıcky su koymamı soyledı su kabıyla
ılaclara baslattı bıraz duzelır gıbı oldu sonra 1 aylık bır tedavı daha verdı suanda onu tamamlamaya calısıyoruz denız suyu + sabah burun ıcın damla akşsamları denız suyu + surup ama bazen kullanmayı atladık sanki buda olmadı
ugrasıyoruz bılmıyorum neden böyle

alerjik olunca yapışıp kalıyo lanet şey.benim bebeğiminkide alerjik bence

Idrar yolu enf istahsizlik yapabilir merak etme ignelerini olsun duzelir diye düşünüyorum bir de zaten bu aydan sonra eskisi gibi kilo almiyorlar.4 ayi dolduguna gore meyvr sularina baslayabilirsin bi de onlari dene kaşıkla

sorun şu ki iştahsız değil.ağzı sürekli emme refleksinde.eli ağzında battaniyeleri ağzına sokuyo emmeye çalışıyo ama memeyi görmesin hemen ağlıyo.sanki meme dövmüş korkutmuş gibi :(

Canim benim hepimizin başına zaman zaman geldi böyle şeyler sıkma canını göğüs pompan varsa onunla sağ hem topaklanmistir göğüslerin onuda kaşıkla falan ver umarim işine yarar
Bikere benimkide grip olmuştu emmek istiyodu ama ememiyodu bide mmemede uyurdu dusun cok zorlanmıştik düzelir merak etme .
Bende simdi kesmeye çalışıyorum iki yaşında ,kestim gercide gogsumde süt topaklaniyo sagiyorum bende
Her dönemde ayrı dert Allah yardımcımız olsun .
Bu arada geçmiş olsun kuzunuza.....

Burnu tikali mi hala acaba nefes alamadigi icin mi reddediyor memeyi.idrar yolu enfeksiyonunda memeyi gorunce oyle tepki vermesi garip geldi bana.

benimde aklıma direk geniz eti geldi onuda bi baktır canım

Geniz eti icin bebeklik doneminde bisey yapilamiyo ama bebek buyudukce geniz eti de buyuyup normale donebiliyo binun icin 3 yasini beklemek gerekiyo

canım geçmiş olsun düzelince tekrar alır memeyi, hastayken iştahları olmuyor, burnu tıkalıysa ememez, odanın nem oranı nasıl? hava kuruysa burun daha çok tıkanıyor, benim de burnum 3 aydır tıkalı KBB doktoru ocak ayından beri çok fazla polen hareketliliği var alerjik dedi bebeğinin de alerjik olabilir evi sabah değil öğlen havalandır sabah daha çok oluyormuş polenler, benim bebeğimin burnu kapanınca serum fizyolojik işe yarıyor, ev sıcaksa banyoda uzun kalırsa da banyonun buharı iyi gelir.

arkdasimin bebeginede olmusdu, odayi nemli tutdular, kaliförün yanina bir kaba su koyun, ve doktor gece sIkI giyidirin cocugu ve gece cami acik birakin demisdi. yaptilar ve faydasida oldu.

gecmis olsun

Bulunduğu odayı nemli tutun peteklerin üstüne ıslak havlu koyabilirsiniz bebekler 3 aydan sonra eskisi gibi kilo almaz gittikçede kilo alımı azalır zaten ve eskisi gibi emmezler ellerini vs ..emmesi illa açlıktan olmayabilir zaten bu zamanlarda ellerine ne geçirirlerse ağızlarına sokuyorlar hatta dişleri bile kaşınıyor olabilir çünkü en az bir iki ay önceden başlar sıkıntısı dişlerin aç olsa merak etmeyin illaki ya emer yada biberon vs .. kabul eder bu konuda içiniz rahat olsun onlar kendilerini aç bırakmaz benim kızımda 4. Ay civarı emmeyi reddediyordu genelde bu aylarda memeyi bırakma eyiliminde oluyorlar siz taviz vermeden devam edin emecek illaki
Sütünüz varkende ek gıdaya geçmeyin Dr söylemediği sürece tabii

hepinizden Allah razı olsun arkadaşlar zaman ayırıp fikir verdiğiniz için.çoook teşekkür ederim

Bebegin 4 aylik olduguna göre ek gidalar verebilirsin. Meyve ezip (bebek biskuvi ile karismis) verebilirsin yada yesillik ezilmis olarak verebilirsin.
En azindan bebegin aç kalmaz ve daha çabuk iyilesir diye düsünüyorum. Kendini biraz dahi iyi hisettiginde tekrar memeyi deneyebilirsin :) Yani düsünsene, zavalli yavru hem burnu tikali hem aç :( Acil sifaliar diliyorum minik yavruna :(

Back
X