tecrübeli anneler bir akıl verin bana

pisipisimiyav13

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2011
52
55
88
Bacılar 4 ay 11 günlük bir oğlum var. Sadece anne sütü veriyorum fakat son ikiay kilo aalımı yetersiz ve azaldığı için doktorumuz sadece geceleri mama vermemi söyledi. Bu arada geceleri 10 da uyutmak için odaya çekiliriz emer uyur bir saat sürer bu emme fasli. Sonra 1- 3-4.5- 5.5-6-7 saatlerinde uyanıp emmek ister mecbur emzirip uyuturum. Tabi 7 den sonra dayanamayıp yatağıma alıyorum. Orada istedikce emiyor artık.
Emdiği zaman da bi kaç dakika emip uyuya kalıyor. Hem de ne uyuma ne memeyi alıyor ne biberini.
Biberon demisken biberonu da hiç bir şekilde almıyor. ağzına damlayani yutarsa o kadar.
Ne yapacağım?
Uykusuzluk anneligimin önüne geçiyor artık.

Geceleri çok sık uyanması doymadığı anlamına gelir
Uyku saati yaklaşınca mamasını yedirin
Biberonda farklı emzik uçları deneyin hala almamakta ısrar ediyorsa kaşıkla vermeye çalışın

Ben yatakta yanima yatirarak emzirdim o aylarda esim de bekledi. Bebis uyuyakalinca yanimdan alip yatagina koydu hep sonra kendisi uyudu. O yuzden baska yontem bilmiyorum malesef

Kaşıkla verdim bir kere bu sefer de kaşığa alışır, kolay gelir seni emmeyi bırakır dediler. Arada kaldım anlayacağınız.
Bu arada yatmadan mamayi verdim doydu uyudu diyelim gece kalkınca yine başa sarmayiz değil mi?

Cevaplar için teşekkürler.
Bu arda eşim 6 aylık bir göreve gidecek yani yakında yalnız kalacağım. Es yardımını yok sayabiliriz .
İşte o zaman ne yaparım bilemiyorum.

Kaşıkla verdim bir kere bu sefer de kaşığa alışır, kolay gelir seni emmeyi bırakır dediler. Arada kaldım anlayacağınız.
Bu arada yatmadan mamayi verdim doydu uyudu diyelim gece kalkınca yine başa sarmayiz değil mi?
Kasiga alismaz biberona alisir
Ama emmeyi birakir mi cocuga gore degisir o
Cok bebis var hem meme hem biberon devam eden

Emzirirken hemen uyuyakalırsa ellerini ayaklarını sevip uyandırın,biraz daha emmesini sağlayın derim.
Benim kızımda minyondu,halada öyle ,4 aylıkken banada kilo alımı düşük dedi doktoru,o ay sürekli uayndırarak emzirdim,kilo alımı iyileşti biraz,mama vermek istemediğim için 4.5 aylıkken doktorunun tavsiyesi ile ek gıdaya geçtik. Kaşık mamasi verdim uyumadan,gece sadece 1 kez uyandı tok olunca,zamanlada bıraktı gece uyanmalarını,22 aya kadarda emzirdim.
Çok sık ve az emiyorsa doymuyordur,emme süresini uzatmaya çalışın.

Kaşıkla sürekli vermiyeceksiniz ki sadece gece beslemesinde
Zaten 6.ayında ek gıdaya başladığı zaman illa ki kaşık kullanacaksınız.
Gece karnı tok olan bebek gece çok sık uyanmaz
En azından benim kızım uyanmazdı :)

Bu sefer yapmayacağım hatalardan birisi kesinlikle biberon kullanmamak. Beni emmeyi hepten bırakmıştı çünkü.
Doktorunuz eğer ek gıdayı önerdiyse kaşıkla verin.

bu aylarda gaz sorunu olabilir belki ondan uyanıyordur, bana normal geldi malesef bu aylarda gündüz de gece de o ne zaman uyursa sende o zaman uyucaksın, ben gündüz oturduğum yerde uyuduğumu biliyorum

Teşekkürler tekrar.
Uyandırmayi denedik maşallah utanmıyor maalesef.
Biberon alıyordu kirkindan önce kendi bıraktı. Hala da almayı reddediyor. Uyanıkken dişlerini kasıyor. Emmiyor biberonu.
Bu gün yatmadan bolca mama vereyim kaşıkla o zaman dediğiniz gibi.
Bu arada kaşık mamasına başlayalım mı azar azar. Uygun mudur bizim için?

bu aylarda gaz sorunu olabilir belki ondan uyanıyordur, bana normal geldi malesef bu aylarda gündüz de gece de o ne zaman uyursa sende o zaman uyucaksın, ben gündüz oturduğum yerde uyuduğumu biliyorum
Gaz sorunu kalmadı çok şükür. Gündüz uyuyorum. Fakat gece o kadar çok uymaya zorlanıyorum artık

benimkide o aylarda cok sık uyanirdi emer tekrar uyurdu bi ara biberona alisti beni reddetti ben de anne sutu varken mama vermek istemedim 5 bucuk aylikkende azar azar ek gidalara basladim cok sukur bi yasini doldurdu emmeye devam simdi geceleri yine 2 defa uyaniyor haliyle acikiyor emiyor tekrar yatiyor biberona alistirma seni unutur mama gece vereceksen de kasikla ver..cok sukur simdi gunduzde iki defa gece de rahst uyuyor artik bizimde uyku duzensizligimiz coktu gecti sukur

oğlum 3,5 aylıkken işe başladım

sütümü sağdım ama biberon sevmedi

uyutup öyle verdi bakıcısı

beni de bırakmadı 2,5 yaşına kadar da emdi

biberonu uyutunca verin ağzına

uyumadan önceki 1 saat uzun bir süre önce doyurun sonra memeyi verin uyusun

zira gece o kadar sık emerse süt de olmaz ki memede

Back
X