Doğuma Hazırlık Tecrübeli anneler, biz ilk defa anne olacaklara tavsiyeleriniz...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

olaylarolaylar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2012
200
0
26
Sakarya
Merhabalar herkese ben 5 aylık hamile bir anne adayı olarak yavaş yavaş bebek arabası, beşik, bebek odası gibi bir çok şey bakmaya başladım ama neyin kullanışlı neyin olmadığını inanın hiççç bilmiyorum eminim benim gibi bir sürü anne adayı vardır
Öncelikle Oyun parkı olan beşiklerde hangi markayı önerirsiniz, bebek arabaları ve ana kucakları portbebe gerçekten gerekli mi???

İnanın daha yüzlerce soru ben boşuna herşeyi alıp zorlanmak istemiyorum gerçekten ihtiyaçlarımı almak istiyorum lütfen biz anne adaylarına yardımcı olun... şimdiden herkese teşekkürler

Bu arada anne adayları siz neler yaptınız hangi hazırlıklara öncelik verdiniz kaçıncı ayınızdasınız?

Merhabalar herkese ben 5 aylık hamile bir anne adayı olarak yavaş yavaş bebek arabası, beşik, bebek odası gibi bir çok şey bakmaya başladım ama neyin kullanışlı neyin olmadığını inanın hiççç bilmiyorum eminim benim gibi bir sürü anne adayı vardır
Öncelikle Oyun parkı olan beşiklerde hangi markayı önerirsiniz, bebek arabaları ve ana kucakları portbebe gerçekten gerekli mi???

İnanın daha yüzlerce soru ben boşuna herşeyi alıp zorlanmak istemiyorum gerçekten ihtiyaçlarımı almak istiyorum lütfen biz anne adaylarına yardımcı olun... şimdiden herkese teşekkürler

Bu arada anne adayları siz neler yaptınız hangi hazırlıklara öncelik verdiniz kaçıncı ayınızdasınız?

çok faydalı bir konu açmışsın canım,hepimize hayırlı uğurlu olsun..:49: ben de en çok bebeğime alacağım yatak konusunda tereddüt yaşıyorum,bende park yatak almayı düşünüyorum ama gercekten de kullanışlı mıdır emin olamıyorum.. :44::44:

Canım benim ve eşimin tüm ailesi istanbulda biz iş dolayısıyla şehir dışındayız, Park beşik oyüzden alacağım ben kesinlikle
Annemlere fln gidince rahat edeyim diye evdede tekim 2 dk mutfağa gitsem en azından emniyetli bir parkk olarak kullanabileceğim
çanta olabiliyormuş taşımasıda rahat:) marka konusunda düşünüyorum tabii kullananlardada yorumlar alsak fena olmaz...

Sen kaç haftalıksın Gobeklim:)

Canım benim ve eşimin tüm ailesi istanbulda biz iş dolayısıyla şehir dışındayız, Park beşik oyüzden alacağım ben kesinlikle
Annemlere fln gidince rahat edeyim diye evdede tekim 2 dk mutfağa gitsem en azından emniyetli bir parkk olarak kullanabileceğim
çanta olabiliyormuş taşımasıda rahat:) marka konusunda düşünüyorum tabii kullananlardada yorumlar alsak fena olmaz...

Sen kaç haftalıksın Gobeklim:)

benim 26 haftalık göbeğim var :9::9:
ben de park yatağı toplanabilmesi açısından tercih ettim öncelikle,bebek karyolası alsak bi süre sonra öyle ortalıkta kocaman mobilya kalakalcak,en azından bu hem taşınır hem de dediğin gibi çanta halinde saklanabilir bişey, hem derinliğide daha fazla olduğundan daha emniyetli olur demiştim,ama kimseye sormadım tabii kendi kendime düşündüm böyle :9::9:
alışveriş konusunda tecrübelilerden bilgi almak fena olmaz tabii :emir_bebek:

benim 26 haftalık göbeğim var :9::9:
ben de park yatağı toplanabilmesi açısından tercih ettim öncelikle,bebek karyolası alsak bi süre sonra öyle ortalıkta kocaman mobilya kalakalcak,en azından bu hem taşınır hem de dediğin gibi çanta halinde saklanabilir bişey, hem derinliğide daha fazla olduğundan daha emniyetli olur demiştim,ama kimseye sormadım tabii kendi kendime düşündüm böyle :9::9:
alışveriş konusunda tecrübelilerden bilgi almak fena olmaz tabii :emir_bebek:

Bencede tekerlekli olmasıda çok iyi sabah rahatça salona taşırız...
ben chicco almayı düşünüyorum oldukça küçük bir çanta oluyor 350 tl civarı.
İlk 3 ay için bebek kıyafeti olarak neler alıyorsun malum bizimkiler kış bebeği olacak
Ben daha pek bir şey almadım sadece 3-5 parça birşeyler aldım henüz:)

ği

ilk anne olucak biri olarak beşik konusunda bişey diyemiycem çünkü mobilya almış bulundum belki pişman olucam ama aldım artık:9: heheh ,ama bebek arabasını ya doğuma yakın yada doğumdan sonra alıcam..port bebe seti almayı düşünmüyorum hani şu çantası kangurusu falan takım olan.sadece chiccodan anne bebek bakım setini beğendim çantasıda içinde..ben çocuğumu kanguruda taşımam açıkcası bacaklarını sallandıramam öle bebeğimin.arabamız var oyüzden mecburan puset almak zorundayım,hem bebeğimin sağlığı için hemde büyük cezaları var artık böyle şeylerin ihmalinin..oyüzden pusetli yani ikili bebek arabası alırım diye düşünüyorum..ama bende kararsızım.ilk bebeğimiz olduğu için fazla özençten gereksiz şeylerde almak istemiyorum açıkcası..nelermi aldım cnm 15 tane zıbın aldım çıtçıtlı ,3 tane tulum 3 tanede 5 li set aldım penye,tırnak makası,saç fırçası tarak takımını aldım,beşiğimizi aldık,ha bide kendime lohusa tacımı bile aldım yahu :) ya daha çoook varr,al al bitmez bu sıpaların ihtiyacını,şimdilik bukadar aldım cnm

Son düzenleme:
Bencede tekerlekli olmasıda çok iyi sabah rahatça salona taşırız...
ben chicco almayı düşünüyorum oldukça küçük bir çanta oluyor 350 tl civarı.
İlk 3 ay için bebek kıyafeti olarak neler alıyorsun malum bizimkiler kış bebeği olacak
Ben daha pek bir şey almadım sadece 3-5 parça birşeyler aldım henüz:)

vallahi alışverişe bir başladığın zaman kendini frenlemek çok zor oluyor,çok keyifli bebek alışverişi :16:
0-3 aylık 2 patikli tulum, 4-5 tane çıtıçıtlı badi uzun kollu ve kısa kollu,2 tane de pijama takımı aldım cnm, genelde aldığım diğer şeyler 3-6 ay arasında,daha kullanışlı olur gibi geldi bu aralık,yeni doğan kıyafetlerini muhtemelen fazla giyemicekler bide hediye diye de sağdan soldan birşeyler gelirse elimde patlar dedim sonradan.oyüzden genelde 3-6,6-9 ay aldım kıyafetlerini, yaklaşık 10 tane böyle çıtçıtlı badi,2 tane yelek,4 tane pijama takımı,3 önlük,2 tane de alt açma,saç tarağı,fırçası,2 tane de patik ayakkabılardan aldım.şimdilik bu kadar.. aslında daha fazla almayı düşünmüyorum kıyafet olarak..:44:
sırada dediğin gibi beşiği ve bebek arabası var.bakım çantası eczanede çalışan bir arkadaşımdan gelcek saolsun,oyüzden bakmıorum şimdi biberon,emzik,şampuan,bebeyağı falan :9:
bi de küvet alcam kokoşuma :16:

Hımm bende öyle hevesle aldım bir şeyler ama asıl yenidoğan kıyafetleri almadım, hediye falanda gelir diye 7. ayımı bekliyorum
şimdiden 3 5 hediye geldi bana ama ufak tefek şeyler çorap falan:) İlk doğduğunda çok hızlı büyüyeceği için 0-3 ayın hepsini beyaz almayı düşünüyorum kolayca hepsi birlikte yıkansın diye...

Şimdilik bu kadar bakalım hayırlısı artık özellikle ekimde alışveriş yapacağım.

2,5 aylık bir bebek annesi olarak tavsiyelerimi yazayım
bebek arabasında portbebe ihtiyacınız olmaz bence, bebekler oto koltuğunda uyumayı seviyor
yalnız size tavsiyem oto koltuğunuz mutlaka arabanıza takılsın
çünkü bebekler bir süre sonra arabada yatmaktan hoşlanmıyor etrafı görmek istiyor ve oturtamadığınız için arabayı dik konumda kullanamıyorsunuz
travel sistemlerden alabilirsiniz ya da daha güzeli oto koltuğu tek olarak arabaya takılan modellerden bakabilirsiniz
bütçenize göre bu işler
paranız çoksa concord neo, bebe confort, mai cosi türevi lüks araba alabilirsiniz
benim arabam hauck malibu, alman markası pek bilinmiyor ama ben memnunum
kolay katlanıp açılsın ve çok ağır olmasın bakacağınız şeyler bunlar olsun

beşik konusunda ben hepsinden aldım diyebilirim
park yatak küçük beşik karyola beşik vs
en sonunda karyolasında yatırır olduk
sallanan bişey olması sizin işinizi kolaylaştırır (ben sallamam diyen idealist annelerdenseniz bilemicem ama genelde böyle diyen tüm anneler de sonunda sallamak zorunda kalıyor)
park yatağı biyere giderken kullanıcaz artık o yüzden pahalı bişey almadım ben
bir de otomatik sallanan beşiğimiz var daha portatif
ama onu da kaldırdım şimdi sadece mobilya sallanan beşik kullanıyoruz
mobilya almıcaksanız park yatak iyidir
kraftın modelleri de güzel inceleyin onları da
bunlar da bütçeye göre değişiyor, hiçbirinin de birbirinden ekstra çok bir farkı yok açıkçası
sadece marka ve görünüm değişiyor, müzik ekleniyor vs. vs.

kıyafet konusunda da bol bol çıtçıtlı badi alın
patikli patiksiz altlardan bol alın
pijama takımı falan da alırsınız
onun dışında 4-5 battaniye, 2 kapşonlu havlu
yenidoğan çok giymez sanılıyor ama benim oğlum 3270 doğmasına rağmen (ayda 900 gram da kilo aldı) 1 ay giydi yenidoğanları
bence yenidoğan da alın yani biraz
kıyafet konusunda ben pek yazmayım çünkü ben çok fazla kıyafet aldım
hepsini de giydiriyorum ama değişik değişik hoşuma gidiyor

bebek bakım ürünü olarak mustela kullanıyorum çok da memnunum (diğerlerine göre pahalı gelirse sebamed de alabilirsiniz)
ıslak mendil uni baby yenidoğan veya huggies yenidoğan kullanıyorum hala, ikisi de pamuklu su sadece
bebek bezi ilk ay prima premium care kullandım sonrasında prima yeni bebek'e geçtim, ikisi de güzel
huggies denedim ondan memnun kalmadım çok kalın ve sert geldi bana
pişik önleyicim mustela ama pişik kremi olarak desitin mor renkliden çok memnun kaldım
ateşölçerim arzum bebbe
orti bebe burun aspiratörünü de tavsiye ederim, serum fizyolojik ile birlikte kullanılınca çok başarılı sonuçlar çıkıyor ortaya :1:
bebek deterjanı olarak dalin sıvı sevdim hacı şakir granül sabun da kullanıyorum, ama ikisi de kaka lekesini çıkaramıyor o yüzden makinaya atmadan suda biraz çitiliyorum o zaman çıkıyor (renkli renksiz hepsini birarada 30 derecede yıkıyorum, ilk yıkamada ayırmıştım renklere göre, ayırmasam da bişey değişmiyor)
ev tipi anakucağı benim kurtarıcım oldu oğlum çok seviyor tavsiye ederim
tomy yıldızlı rüyalar çok dikkatini çekiyor

aklıma gelenleri yazdım
kafanıza takılanları sorabilirsiniz
dipnot:aldığım hiçbişeyden pişman olmadım

gobeklim sen alış verişi bitirmişsin neredeyse :) ilk aldığım şey bebek arabası oldu ; travel sistem bir bebek arabası aldım uzun araştırmalarım sonucu gezip görüp incelemelerim sonucu Jane Trider a karar verip aldım . portbebesi hem portbebe hem ana kucağı oluyor ve araba koltuğu olarakta kullanılabiliyor . amortisörlü , elden fren sistemli oldukça güvenlikli bir araba
$a.webp

kıyafet olarak mothercare ın kolsuz alttan çıt çıtlı 7'li paketlerinden ; bir tane 0-3 ay , iki tane 3-6 ay , patikli tulum 3'lü paketlerinden ; iki tane 0-3 ay , iki tane 3-6 ay , iki tane 6-9 ay aldım. iki tane 0-3 ay , iki tane 3-6 ay alt penye , dört tane 3-6 ay üst penye , iki tane polar battaniye ve 3-6 ay astronot bunların hepsi mothercaredan aldım.

beşik olarakta en başta sallanan 0-6 ay kullanabileceği şu modeli düşünüyordum
$b.webp
sonra derinliği pek yok hareketlenmeye başladığında aslında 6 ay kullanılamayacak vs düşüncelerden sonra vazgeçip yine mothercaredan
$k.webp
bu modeli aldım.almaktan vazgeçtiğim beşik fiyatına kalite olarak ikiside ahşap cilasız. odadan odaya taşımaya çok elverişli , hantal bir modeli yok . evi müsait olmayıpta ilk etapta çocuk odası yapmayıp yatak odasına bebeğinin karyolasını koymayı düşünenler için ideal bir model.karyola sallanmalı mı sallanmamalı mı diye çok düşündüm sonunda sallamaya alıştırmasam iyi olur diye farazi düşüncelerle aldım kullanışlılığını iki ay sonra denediğimde ilerleyen zamanlarda yazarım :)

2,5 aylık bir bebek annesi olarak tavsiyelerimi yazayım
bebek arabasında portbebe ihtiyacınız olmaz bence, bebekler oto koltuğunda uyumayı seviyor
yalnız size tavsiyem oto koltuğunuz mutlaka arabanıza takılsın
çünkü bebekler bir süre sonra arabada yatmaktan hoşlanmıyor etrafı görmek istiyor ve oturtamadığınız için arabayı dik konumda kullanamıyorsunuz
travel sistemlerden alabilirsiniz ya da daha güzeli oto koltuğu tek olarak arabaya takılan modellerden bakabilirsiniz
bütçenize göre bu işler
paranız çoksa concord neo, bebe confort, mai cosi türevi lüks araba alabilirsiniz
benim arabam hauck malibu, alman markası pek bilinmiyor ama ben memnunum
kolay katlanıp açılsın ve çok ağır olmasın bakacağınız şeyler bunlar olsun

beşik konusunda ben hepsinden aldım diyebilirim
park yatak küçük beşik karyola beşik vs
en sonunda karyolasında yatırır olduk
sallanan bişey olması sizin işinizi kolaylaştırır (ben sallamam diyen idealist annelerdenseniz bilemicem ama genelde böyle diyen tüm anneler de sonunda sallamak zorunda kalıyor)
park yatağı biyere giderken kullanıcaz artık o yüzden pahalı bişey almadım ben
bir de otomatik sallanan beşiğimiz var daha portatif
ama onu da kaldırdım şimdi sadece mobilya sallanan beşik kullanıyoruz
mobilya almıcaksanız park yatak iyidir
kraftın modelleri de güzel inceleyin onları da
bunlar da bütçeye göre değişiyor, hiçbirinin de birbirinden ekstra çok bir farkı yok açıkçası
sadece marka ve görünüm değişiyor, müzik ekleniyor vs. vs.

kıyafet konusunda da bol bol çıtçıtlı badi alın
patikli patiksiz altlardan bol alın
pijama takımı falan da alırsınız
onun dışında 4-5 battaniye, 2 kapşonlu havlu
yenidoğan çok giymez sanılıyor ama benim oğlum 3270 doğmasına rağmen (ayda 900 gram da kilo aldı) 1 ay giydi yenidoğanları
bence yenidoğan da alın yani biraz
kıyafet konusunda ben pek yazmayım çünkü ben çok fazla kıyafet aldım
hepsini de giydiriyorum ama değişik değişik hoşuma gidiyor

bebek bakım ürünü olarak mustela kullanıyorum çok da memnunum (diğerlerine göre pahalı gelirse sebamed de alabilirsiniz)
ıslak mendil uni baby yenidoğan veya huggies yenidoğan kullanıyorum hala, ikisi de pamuklu su sadece
bebek bezi ilk ay prima premium care kullandım sonrasında prima yeni bebek'e geçtim, ikisi de güzel
huggies denedim ondan memnun kalmadım çok kalın ve sert geldi bana
pişik önleyicim mustela ama pişik kremi olarak desitin mor renkliden çok memnun kaldım
ateşölçerim arzum bebbe
orti bebe burun aspiratörünü de tavsiye ederim, serum fizyolojik ile birlikte kullanılınca çok başarılı sonuçlar çıkıyor ortaya :1:
bebek deterjanı olarak dalin sıvı sevdim hacı şakir granül sabun da kullanıyorum, ama ikisi de kaka lekesini çıkaramıyor o yüzden makinaya atmadan suda biraz çitiliyorum o zaman çıkıyor (renkli renksiz hepsini birarada 30 derecede yıkıyorum, ilk yıkamada ayırmıştım renklere göre, ayırmasam da bişey değişmiyor)
ev tipi anakucağı benim kurtarıcım oldu oğlum çok seviyor tavsiye ederim
tomy yıldızlı rüyalar çok dikkatini çekiyor

aklıma gelenleri yazdım
kafanıza takılanları sorabilirsiniz
dipnot:aldığım hiçbişeyden pişman olmadım

Hazine değerinde bilgiler vermişsin çok sağol canım ya, ben eylül ve ekmde alışverişlerimi bitirmey, düşünüyorum
çok iyi oldu bu bilgiler ben bebek deterjanıyla ilgili amway diye bir ürün var onu söylediler ama çok pahalı 2,5 kgı 77 tl
Dalini öneriyorsun demek ben öncelikle onu deneyeyim diğeri çook pahalı ya, birşey soracağım bebek bezi ilk 3 ay ortalama kaç tane gidiyor ben stok yapmayı düşünüyorum hatta şimdiden 3-6 kg yenidoğan aldım primanın, belki biraz daha alırım...

Merhabalar tatli mustakbel anneler, Utopya06 arkadasimiz cok guzel yazmis bende 8 aylik bir bebek annesi olarak birkac sey eklicem;

- dogum kilosu cok olabileceginden yenidogan fazla almayin, 1 hastane cikisi 2-3 takim ilk zamanlar icin yetiyor.. Sonra zaten 0-3 aya geciyor
- dal..n sivi deterjandan bende cok memnunum..
- bez stoklamadim ben cunku onunda numaralari var, bebek birden kilo alabiliyor, mesela 2 numarayi ya da 3 numarayi hatirlamiorm simdi sadece 1 paket kullandim sanirim ii ki stoklamamisim.. ama tabi kampanya falan olur ucuz olursa her nuamaradan 2 ser tane alinabilir.. Bi de kimi bebek gunde 5 kez kaka yapiyor kimisi ise 3 gunde 1 :1:
- en cok bodykullaniliyor, kis bebekleri icin uzun kollulari var, ben en cok 3-6 ay yarim kol kullandim,
- bi de cok onemli bisey, hani yaza ya da bahara tam su kadarlik oluyo deyip ileriki kiyafetleri cok almayin mevsim tutmayinca bosa gidiyor, mesela ben yaza 6 aylik oluyor diyor askili tisortler almistim havalar cok gec isindi, askili giyecek donemde bebisim onlara sigamadi :1: hem de ileride alisverise ciktiginizda da alicak seyler olunca daha ii oluyo..
- park yatak aldik biz. Kra..t marka memnunum... Ama kapinizdan gecmesi icin ii olcmek lazim, benim kapilar 70 cm diye 70*110 cm almistim ama kapidan gecmedi 60 almaliymisim... Mecbur odasinda duruyor, diger odalara rahatca tasima isi olmadi...

Simdilik aklima gelenler bu kadar... Sorulariniz olursa firsat buldukca yanitlarim, hepinize kolay gelsin :16::emir_bebek:

Benim bebeğim Allah nasip ederse ocakta doğacak oyüzden ilk 4-5 ay bebek arabasını kullanmayacağım, çok donanımlı bir bebek arabası almasammı diyorum
mesela baston dedikleri modelimi alsam diyorum daha kullanışlı diyorlar hafif kolay kapanıyor, yani 6. ayından itibaren kullanacağım için daha az fonksyonlu birşey alabilirim diye düşünüyorm
siz ne diyorsunuz arkadaşlar??

Benim bebeğim Allah nasip ederse ocakta doğacak oyüzden ilk 4-5 ay bebek arabasını kullanmayacağım, çok donanımlı bir bebek arabası almasammı diyorum
mesela baston dedikleri modelimi alsam diyorum daha kullanışlı diyorlar hafif kolay kapanıyor, yani 6. ayından itibaren kullanacağım için daha az fonksyonlu birşey alabilirim diye düşünüyorm
siz ne diyorsunuz arkadaşlar??

Canım selam,

Ben kısmetse kızımı ekim ortası gibi kucagıma alırım diye düşünüyorum..
ben sadece ana kucagı ve baston şeklince puset aldım..Kış bebeği olacağı için fazla dışarı çıkmaz doktordan doktora..ayrıca puseti chicco littleway modelini aldım..
0 yaş itibari ile kullanılıyor ama açılıp kapanması süper.. tavsiye ederim.. :)

pusetlere bebekler iki üç yaşına gelmeden koymak için çok savunmasızlar gibi geliyor , sanki üç dört yaş için daha uygun bence
yaz da olsa kış da olsa illa ki kapalı mekanda gezmeye çıkılır ; bebek doğup bir süre sonra geçtikten sonra bence :) , ben uzun süre kullanacağımı düşünüp fonksiyonlu model aldım

Birşey daha soracağım kızlar bebek emzirme yastığı hediye geldi bana mothercare den değiştirme kartlı, pek işime yarayacağını düşünmüyorum başka bir şeylerle değiştirmeyi düşündüm siz emzirme yastığını gerekli buluyormusunuz?

Birşey daha soracağım kızlar bebek emzirme yastığı hediye geldi bana mothercare den değiştirme kartlı, pek işime yarayacağını düşünmüyorum başka bir şeylerle değiştirmeyi düşündüm siz emzirme yastığını gerekli buluyormusunuz?

emin ol kollarında daha raht olacak hem sen hem bebeğin.bence hiç gerek yok yinede sen bilirsin ben ikinci kez anne olucam nasipse

canım ben ikinci bebeğime hamileyim en baştan başliyim
bebek arabası ben kraft mars bebek arabası almıştım 4 sene önce tabi.ama çok memnunum ikinci bebeğede kullanıcam tek elle açıp kapıyorum ayrıca dik durabiliyo sepetide çok geniş.benimki eski model olarak kaldı ama tavsiyem hem hafif hem tek elle kapanıp açılabilen(bebeğin kucağındayken çok rahat oluyo) geniş sepetli bi araba alabilirsinve ön küçük arka tekerlekler büyük olsun kumda bile rahat kullanırsın ve tek teker yani ben çok memnunum arabamızdan o yüzden yazıyorum.
beşik konusuna gelince baştan sepet şeklinde anne dizi gibi sallanan beşik almıştım.çok rahattı sallanması falan fakat çocuk dönmeye başlayınca hiç yatmak istemedi bende park yatak almıştım 70 e 110 benimki kapılardanda geçiyo çok rahat model markaya bakmadım uygun olanını almıştım.herşeyde uygunu seçtim açıkçası.çünkü alınacak çok şey vardı.
sonracıma ana kucağı aldım ama şimdiki bebişler soğuk havalara denk gelecek portbebe şart gibi yaz bebeğine hiç gerek yok bence.ana kucağıda oto olanlardan almıştım keşke tam oto koltuğu alsaymışım aklı başına gelince durmadı oğlum sonra koltuk aldık rahatladı etrafını görünce yani direk oto koltuğu alabilirsin evde kullanmak içinde ana kucağı yeterli bence.
sonra ben oda almadım tek beşik yeterli ikl zamanlar için eşyaları içinde dolap alabilirsin bide şifonyer.ben onları bile yeni alıyorum daha oğlum 3.5 yaşında ama yeni yeni ihtiyacım oluyo şimdikinin kıyafetlerinide oğlmun dolabına hazırlicam abi kardeş kullansınlar.
kıyafete gelince bir tane tam takım hastane çıkışı vardı 10 parça kadar 2-3 tanede 5li takım almıştım hediyede geliyo zaten.ilk etapta 0-3 aylık kıyafet aldım çünkü belli olmuyo belki normal gider ama belkide çok çabuk kilo alırlarsa olmayanı koy kenara sonra gezmeye çık al yine bebeğine ne bilim senin kararın tabi hepsi.
bebek bezine gelince doğumdan itibaren hep prima kullandım arada denemek için değiştirdim yada acil başka almak zorunda kaldım.ama idealdi prim bizim için.ıslak mendil ilk başlarda primanın kini kullandım sonra hagisse geçtim ve değiştirmedim.haa sahi iç zıbınları unutmayalım onlarda var kış olacağı için bolca gerek bence kusmalara karşıda yinede kıyafet bol olsun.patikli altlar patiksizler çıtçıtlı uzun kollu badiler.şampuan falan dalin kullandım çamaşır için sabun tozu kullandım ilk aylarda sonra daline geçmiştim 1 yaşına yakın omo baby suanda bizimkilerle yıkıyorum.biberon falanda al yeni doğan.inşallah hepimiz 2 yaşına kadar emzirriizde yinede hastane çantanda bulunsun biberon.başka şuan aklıma gelmiyo.hee bebeğe kaptırıp kendinide unutma gecelik pijama emzirme sütyenleri göğüs pedleri vs çoook var daha çoook

cnm valla banada hediye geldi bırak onu kullanmayı ben çocuğu nası tutarım derdindeyim:52: heheeh ama bebiş oturmaya başlarken işe yarıyomuş destek amaçlı .ama bisürü çeşit emzirme yastığı var.bir ele takılanlardan birde simit tarzında u şeklinde gibi olanlardan .u şeklinde olanlar işte bebiş oturmaya başlayınca destek amaçlı kullanılıyomuş ortasına oturtarak.nette bikaç sitedede görmüştüm.sen bilirsin tabikide tatlım

Back
X