- 5 Aralık 2011
- 172
- 13
- 118
- 47
- Konu Sahibi olaylarolaylar
2,5 aylık bir bebek annesi olarak tavsiyelerimi yazayım
bebek arabasında portbebe ihtiyacınız olmaz bence, bebekler oto koltuğunda uyumayı seviyor
yalnız size tavsiyem oto koltuğunuz mutlaka arabanıza takılsın
çünkü bebekler bir süre sonra arabada yatmaktan hoşlanmıyor etrafı görmek istiyor ve oturtamadığınız için arabayı dik konumda kullanamıyorsunuz
travel sistemlerden alabilirsiniz ya da daha güzeli oto koltuğu tek olarak arabaya takılan modellerden bakabilirsiniz
bütçenize göre bu işler
paranız çoksa concord neo, bebe confort, mai cosi türevi lüks araba alabilirsiniz
benim arabam hauck malibu, alman markası pek bilinmiyor ama ben memnunum
kolay katlanıp açılsın ve çok ağır olmasın bakacağınız şeyler bunlar olsun
beşik konusunda ben hepsinden aldım diyebilirim
park yatak küçük beşik karyola beşik vs
en sonunda karyolasında yatırır olduk
sallanan bişey olması sizin işinizi kolaylaştırır (ben sallamam diyen idealist annelerdenseniz bilemicem ama genelde böyle diyen tüm anneler de sonunda sallamak zorunda kalıyor)
park yatağı biyere giderken kullanıcaz artık o yüzden pahalı bişey almadım ben
bir de otomatik sallanan beşiğimiz var daha portatif
ama onu da kaldırdım şimdi sadece mobilya sallanan beşik kullanıyoruz
mobilya almıcaksanız park yatak iyidir
kraftın modelleri de güzel inceleyin onları da
bunlar da bütçeye göre değişiyor, hiçbirinin de birbirinden ekstra çok bir farkı yok açıkçası
sadece marka ve görünüm değişiyor, müzik ekleniyor vs. vs.
kıyafet konusunda da bol bol çıtçıtlı badi alın
patikli patiksiz altlardan bol alın
pijama takımı falan da alırsınız
onun dışında 4-5 battaniye, 2 kapşonlu havlu
yenidoğan çok giymez sanılıyor ama benim oğlum 3270 doğmasına rağmen (ayda 900 gram da kilo aldı) 1 ay giydi yenidoğanları
bence yenidoğan da alın yani biraz
kıyafet konusunda ben pek yazmayım çünkü ben çok fazla kıyafet aldım
hepsini de giydiriyorum ama değişik değişik hoşuma gidiyor
bebek bakım ürünü olarak mustela kullanıyorum çok da memnunum (diğerlerine göre pahalı gelirse sebamed de alabilirsiniz)
ıslak mendil uni baby yenidoğan veya huggies yenidoğan kullanıyorum hala, ikisi de pamuklu su sadece
bebek bezi ilk ay prima premium care kullandım sonrasında prima yeni bebek'e geçtim, ikisi de güzel
huggies denedim ondan memnun kalmadım çok kalın ve sert geldi bana
pişik önleyicim mustela ama pişik kremi olarak desitin mor renkliden çok memnun kaldım
ateşölçerim arzum bebbe
orti bebe burun aspiratörünü de tavsiye ederim, serum fizyolojik ile birlikte kullanılınca çok başarılı sonuçlar çıkıyor ortaya
bebek deterjanı olarak dalin sıvı sevdim hacı şakir granül sabun da kullanıyorum, ama ikisi de kaka lekesini çıkaramıyor o yüzden makinaya atmadan suda biraz çitiliyorum o zaman çıkıyor (renkli renksiz hepsini birarada 30 derecede yıkıyorum, ilk yıkamada ayırmıştım renklere göre, ayırmasam da bişey değişmiyor)
ev tipi anakucağı benim kurtarıcım oldu oğlum çok seviyor tavsiye ederim
tomy yıldızlı rüyalar çok dikkatini çekiyor
aklıma gelenleri yazdım
kafanıza takılanları sorabilirsiniz
dipnot:aldığım hiçbişeyden pişman olmadım
Merhaba canim,bebeğin hayırlı olsun,
hauck malibu kullanıyormuşşun hala memnunmusun bu arabadan bende aldım aynısını fakat 34.haftamdayım daha kullanamadım:)