Doğuma Hazırlık tecrubeli anneler den yardim istiyorum

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Bir arkadas altisar altisar yazmis ama cok fazla. Gerek yok o kadar almaya,ikiser tane al sen,birde gelebilecek hediyeleri de dusun. Benim ilk alti ay kiyafetlerimin cogu paketiyle duruyor.
Bez icin acele etme,yenidogan bezi al bir oaket,bittikce kilosuna gore alirsin,artik her yer market,stok yapmanin geregi yok.
Hastane icinde iki tane gecelik al.biri elbise seklinde olsun,digeri altli ustlu pijama,onden dugmeli olsun.
Bebek icin hastaneye,hastane cikisini al,birde fazladan bir tulum al.polar battaniyeler var bebegin icin onu koyabilirsin.
Cok tesekkur ederim cvbin icin ozellikle onden dugmeli gecelik hic aklima grlmezdi.emzirirken kolaylik olsun diye oyle aliyim ozaman.vallahi neler varmis simdiden basliyim anca alirim doguma kadar.gitti paralar saka saka feda olsun kizima.saglikla dogsun yeter bana. Allah senin kuzunu ve tum kuzulari ana babalarina bagslasin amin

Sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin Rabbim bebeginizi.
Bebek için 0-3 ay beden 4er parça alabilirsiniz çok cabuk büyüyorlar.
İç body 4 yada 5 tane (altı cıtcıtlı ve mümkünse önünden baglananlardan, kafasından gecirmek zor oluyor)
Tulum önü düğmeli yine 4 yada 5 tane yeter ilk etapta.
Bunun dışında, ince yumuşak bir battaniye bulunsun yanınızda. Ağız silmek için mendillerden alın, gerekli oluyor. Bez dogum yaptigım hastanede hemşireler değiştiriyordu ama yinede almıştım.
İnce hirka, yelek bulundurun cantanizda.
Emzik vermeyi düşünüyorsanız , çantanızda olsun. Birde kendinize süt arttırıcı caylardan alın. Ben uzun süre kullandım.
Bez stoklamayın,1 paket yeterli kilosu degişebilir , bebeginize uymayabilir (pisik olur vs) başka alternatifleri degerlendirmek durumunda kalabilirsiniz.
Kendinize ic çamaşır,3-4 takim pijama alın, terleme, kanama vs yedekte olsun.
Zaten eksik bitmiyor çocuk olduktan sonra, arz talep durumuna göre tamamlarsıniz.
Kolaylıklar dilerim.

Arkadaslar cok.detayli yazmis zaten. Bence de simdiden cok fazla giysi stogu yapmayin. Ozellikle yenidogan cok almayin benim kizim 3800 gr 53 cm dogdu yenidogan tulumlari olmadi kisa geldi 0-3 ayla basladik aldigim Hastane cikisini bir kere bile giydiremedim :) sonra da topac gibi oldu zaten 3 aylikken 6 aylik tulumlari pijamalari giyiyordu yani bebegin bedenine gore almak daha dogru. Bezi de cok stoklamayin ayni nedenle
ben yenidoganken prima premium care ve unibaby yenidogan islak mendili kullanmistim. Ama ayni bezden alerji olan bebek taniyorum
bu arada kizim su an 3 yasina geliyor ve 1.5-2 yas giyiniyor :) ek gidaya geçince minnak kaldi :)

Sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin Rabbim bebeginizi.
Bebek için 0-3 ay beden 4er parça alabilirsiniz çok cabuk büyüyorlar.
İç body 4 yada 5 tane (altı cıtcıtlı ve mümkünse önünden baglananlardan, kafasından gecirmek zor oluyor)
Tulum önü düğmeli yine 4 yada 5 tane yeter ilk etapta.
Bunun dışında, ince yumuşak bir battaniye bulunsun yanınızda. Ağız silmek için mendillerden alın, gerekli oluyor. Bez dogum yaptigım hastanede hemşireler değiştiriyordu ama yinede almıştım.
İnce hirka, yelek bulundurun cantanizda.
Emzik vermeyi düşünüyorsanız , çantanızda olsun. Birde kendinize süt arttırıcı caylardan alın. Ben uzun süre kullandım.
Bez stoklamayın,1 paket yeterli kilosu degişebilir , bebeginize uymayabilir (pisik olur vs) başka alternatifleri degerlendirmek durumunda kalabilirsiniz.
Kendinize ic çamaşır,3-4 takim pijama alın, terleme, kanama vs yedekte olsun.
Zaten eksik bitmiyor çocuk olduktan sonra, arz talep durumuna göre tamamlarsıniz.
Kolaylıklar dilerim.
Amin insallah cok sagol herseyi not aldim herkese cok tesekkur ederim..

Arkadaslar cok.detayli yazmis zaten. Bence de simdiden cok fazla giysi stogu yapmayin. Ozellikle yenidogan cok almayin benim kizim 3800 gr 53 cm dogdu yenidogan tulumlari olmadi kisa geldi 0-3 ayla basladik aldigim Hastane cikisini bir kere bile giydiremedim :) sonra da topac gibi oldu zaten 3 aylikken 6 aylik tulumlari pijamalari giyiyordu yani bebegin bedenine gore almak daha dogru. Bezi de cok stoklamayin ayni nedenle
ben yenidoganken prima premium care ve unibaby yenidogan islak mendili kullanmistim. Ama ayni bezden alerji olan bebek taniyorum
bu arada kizim su an 3 yasina geliyor ve 1.5-2 yas giyiniyor :) ek gidaya geçince minnak kaldi :)
Evet dedigin gibi bende iki numara alicam bundan sonra ya tonbul olursa benim prensesim.bir numara kucuk zaten cok minik biraz da buyuk gelsin napalim.cok heyecanli bir brkleyis ve cok guzel.hareket llerini hissediyorum yavasyavas harika bir sey ya. Seninde yavruna allah saglik versin buyur o buyur meraketme oyle minnak kalmaz annesi..

Ben bu siteyle hamileliğim sayesinde tanıştım.Adım adım gebelik kısmında o kadar güzel dostluklar kazandım ki hala da görüşürüz dışarıda facede. Size tavsiyem,doğum yapacağınız ayın anneleriyle yazışmanız. Aynı ayda olduğunuz için birbirinizden çok şey öğrenirsiniz.

Cnm c
Insallah allah o gunude gosterir cok sagol allah razi olsun cnm.ne cok sey lazimmis ama citcitli badi aldim dortane daha almak lazim.tulumda aliyim. Ben hediylere guvenmiyorum acikcasi kirki cikinca mevlutte geliyor hediye genelde bide buyuk getirirler ben aliyim en iyisi diyorum. Burasi cok yardimci oldu kk iyiki var..
ayy canım tulumdan kastım benim de çıtçıtlı badiler var ya onlar, onlara ben tulum diyorum nerden öğrendiysem artık.. :D tulum da al ama daha çok o badilerden al çok lazım oluyor, bazen günde 3-4 defa değiştiriyorsun.. hem rica ederim ne demek her zaman sor her zaman yardımcı olalım, Allah senden de razı olsun.. :)

Back
X